Jak na vybavení restaurace? Vycházejte ze stylu i velikosti zařízení

Jak na vybavení restaurace? Vycházejte ze stylu i velikosti zařízení

Při výběru vybavení restaurace se soustřeďte především na jeho kvalitu. Židle, stoly, ale i věšáky, barové židle a další zařízení musí vydržet každodenní neopatrné zacházení a také umožnit snadnou údržbu.

 

Ujasněte si nejprve, do jakého stylu a barev chcete interiér restaurace ladit. Moderní plastové židle různých barev se nebudou příliš vyjímat v restauraci obložené dřevem.  A naopak dřevěné a mohutně působící vybavení se nehodí do moderních interiérů. Kombinujte proto s rozvahou.

Výběr jídelních sestav je jednodušší

Můžete zvolit jídelní sestavy. Jde o kombinaci stolu a židlí podobných typů a materiálů. Stůl pro dva by ve vaší restauraci neměl chybět. A co ten určený pro osm osob? Žádný problém, stačí si jen vybrat. Nejprve ale celý interiér restaurace přeměřte a před nákupem jídelních židlí a stolů promyslete jejich rozmístění. Aby se nestalo, že se vám nakoupené vybavení vlastně do restaurace ani nevejde.


Jsou-li jídelní stoly z prostorových důvodů v některých částech restaurace příliš blízko u sebe, uvažujte o pořízení paravánů, které hostům dokážou dopřát více soukromí.


Vyberte také vyvýšené barové židle a řiďte se především výškou baru, která se v různých restauracích často liší. Návštěvníci by se neměli k drinkům nepohodlně ohýbat ani příliš natahovat. Nemáte bar? Nevadí. Můžete pořídit vysoké barové stoly, které pevný bar bez problémů nahradí.

Venkovní nábytek volte i podle podmínek zahrádky

Má-li vaše restaurace zahrádku, nezapomeňte zabrousit do sekce zahradního nábytku. Je opět na vás, zda si dáte za úkol sami zkombinovat stoly a židle nebo zvolíte raději již vytvořené sestavy zahradního nábytku. Záleží také na tom, jakým podmínkám bude nábytek vystaven. Je zahrádka zastřešená a nábytek se bude pravidelně přikrývat plachtou? Nebo bude nepřetržitě vystaven náročným povětrnostním podmínkám?


Pokud jsou stoly a židle uchráněny od rozmarů počasí, můžete zvolit dřevěné či ratanové varianty. Odolnější pak bude umělý ratan, hliníkový nábytek nebo nenáročná plastová varianta. Nezapomínejte ani na pohodlné podsedáky a polstry. Na ratanové židli se v sukni či kraťasech bez podsedáku nesedí právě pohodlně. Alespoň část zahrádky by měla v parných dnech nabízet příjemný stín. Uvažujte proto i o pořízení kvalitních slunečníků nebo stahovatelné markýzy.

Nezapomínejte na pravidelnou údržbu

Vybavení restaurace by mělo bez problémů sloužit minimálně několik let. Je třeba jej průběžně kontrolovat a provádět udržovací zásahy. Čím kvalitnější stoly a židle ale nakoupíte, tím méně starostí vám budou dělat.

Vybavení restaurace

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...