Prezentace a jak na ni

Prezentace a jak na ni

Dokonalá prezentace společnosti je součástí komunikace a využívá řadu nástrojů a pomůcek. To, jak jsou informace předávány v rámci firmy či instituce nebo navenek, může nakonec ovlivnit její celkové výsledky a úspěšnost. Prezentace jsou jedním z nejúčinnějších způsobů vzdělávání a také prostředkem pro šíření informací, motivace, přesvědčení a v neposlední řadě i brainstormingu mezi zaměstnanci, klienty a celou veřejností. Přípravu prezentací se tedy vyplatí nepodcenit a přichystat si profesionální vybavení.

Tabule, nástěnky či vitríny

Je jisté, že to, co lidé vnímají očima, si často zapamatují spíše než to, co jen slyší. Je možno použít fotografie, powerpoint nebo prostě jen tabuli s fixem. Chcete využít tabuli ke znázornění myšlenek v kanceláři nebo jako domácí nástěnku? Při výběru tabule se zaměřte především na účel jejího využití, podle toho vyberete materiál povrchu i velikost.

Klasická korková nebo textilní tabule neumožňuje psaní, ale je ideální pro připichování věcí – ať už papírů, map, fotografií, zkrátka jakýchkoliv již vytištěných dokumentů. Zajímavou variantou a i designovým prvkem mohou být i akustické panely, které jsou v případě potřeby využitelné právě jako nástěnky. Mají speciálně upravený povrch tak, že například v zasedacích místnostech mohou být využity zároveň jako prostředek zvukové izolace a variabilně pak k zavěšení používaných materiálů.

Praktické jsou i uzamykatelné vitríny, ať už s textilním či magnetickým povrchem sloužící k přichycení a vystavení materiálů vně budov případně všude tam, kde by nebylo dobré vyvěšené informace odcizit.

Kdo nepoznal flipchart, nebyl na prezentaci

Přednáška před publikem. Někomu nahání husí kůži, pro jiného je to hračka. Nicméně pokud má být prezentace úspěšná, neobejdete se bez přípravy. A dnes už téměř ani bez vizuálních pomůcek. V současnosti existuje mnoho způsobů, jak vytvořit opravdu poutavou prezentaci s pomocí počítače a digitálních technologií. Tím nejjednodušším, přesto velmi efektivním pomocníkem je však právě flipchart nebo, chcete-li, prezentační tabule.

Stále totiž platí, že nejlepší vizuální prostředky jsou zároveň ty nejjednodušší. Existuje mnoho různých typů flipchartů, které se liší jak provedením, tak také výbavou. Základem však zůstává magnetický a popisovací povrch často kombinovaný s možností zavěšení bloku papíru.

Zkrátka skvělá prezentační pomůcka, kterou můžete vizuálně podpořit prakticky jakýkoli verbální projev. Zrychlí se tak komunikace směrem k posluchačům a zajistí se správné pochopení vámi prezentovaného obsahu.

Příklady pro jejich maximální využití:

- pro firemní a školící účely
- pro zaznamenávání poznámek na schůzích a poradách
- pro zapsání postupů při výrobě
- studentské kreativní malování
- při sportu pro náčrtky strategií a poznatků

Magnetické tabule bílé keramické nebo skleněné designovky

Téměř odzvonilo zeleným tabulím. Klasika, jak ji známe ze školních lavic. Jejich výhodou je sice nízká pořizovací cena kříd, nevýhodou je však vysoká prašnost a nutnost mokrého mazání. Magnetické tabule jsou naopak preferovány na mnoha místech a i ve školách. Jsou vyráběny v aluminiových rámech, povrchy jsou z lakovaného plechu nebo keramické a v mnoha rozměrech. Jsou odolné proti otěru a poškrábání a jsou popisovací za sucha stíratelnými popisovači nebo křídou.

Existují v mnoha variantách, k připevnění na zeď, případně na stojanech. Často se kryje možnost psaní popisovačem a zároveň umožňují pomocí magnetu připevnit papíry, mapy, ale i další doplňky, jako třeba držák na fixy.

Různá prostředí mají různá požadavky na vzhled a estetičnost. Design popisovacích tabulí se vyvinul v průběhu let. Elegantní skleněné magnetické tabule dokonale vyladí váš interiér. Takové tabule v různých barevných provedeních upoutají pozornost, oživí pracovní interiéry a jsou moderním vybavením každé kanceláře, ale například i restaurace! Bezrámový design navíc vypadá, jako by se tabule vznášela, což zdůrazňuje pocit prostoru v jakékoliv místnosti a podporuje volné myšlení.

Jedinečné vlastnosti skla z nich dělají tu nejlepší volbu pro intenzivní používání. Navíc jsou magnetické, takže z nich lze udělat i stylovou skleněnou nástěnku. Kvůli jejich elegantnímu designu je mnoho zákazníků využívá především v reprezentativních prostorách firmy, jako jsou zasedací místnosti nebo recepce.

Vyberte si z široké nabídky produktů pro prezentaci

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...