Vytvořte místo pro kreativitu a pohodu

Vytvořte místo pro kreativitu a pohodu

Lidé jsou od přírody společenští tvorové, kteří vyhledávají společnost. Je prokázáno, že společně jsme silnější, lepší a navíc kreativnější. Místa, která nás spojují, ať už jde o práci, školu nebo veřejná prostranství, jsou proto zásadní pro naši pohodu a úspěch.

Místo pro výměnu zkušeností a znalostí

Kanceláře jsou dnes víc než jen stoly a školy jsou víc než jen lavice. Jsou to místa, kde se lidé setkávají a tráví spolu čas. Dobře navržený prostor pro spolupráci poskytuje příležitost, aby se lidé s různým zázemím a zkušenostmi setkali, vyměnili si znalosti a zkušenosti a pobavili se.

Něco tak jednoduchého, jako je například sedací nábytek, může mít obrovský vliv na to, jak se cítíme a jak spolu komunikujeme. Použijte pohovky nebo lounge nábytek a vytvořte v místnosti relaxační prostor vhodný pro spolupráci a neformální rozhovory. To podporuje soudržnost mezi kolegy v práci a vytváří pocit sounáležitosti.

Přečtěte si více o sérii modulárních pohovek VARIETY

Efektivnější týmová práce ve správném prostředí

Brainstorming nápadů je přínosný, protože bere v úvahu více názorů, což má kromě sociálního aspektu pozitivní dopad na efektivitu. Čím více spolupracujeme, tím větší důvěra se mezi námi vytváří, což nám umožňuje lépe řešit problémy. Nejlepší nápady často vznikají jinde než u pracovního stolu, například v jídelně, v odpočinkových zónách nebo ve výtahu. Ale hlavně během konverzace s ostatními!

Proto je důležité se hýbat. Zkuste si udělat přestávku, odejít na chvíli od stolu, dobít si energii nebo zkusit pracovat v novém prostředí s jiným osvětlením, jinými zvuky apod. Jako lidé máme tendenci vybírat si společenské prostory s pěkným výhledem, protože se v krásném prostředí cítíme dobře.

Správný nábytek podporuje kreativitu

Společné prostory by měly být příjemné a zároveň trochu živé. Měli bychom se v nich cítit uvolněně a "jako doma". Dynamický nábytek probouzí naše smysly a zároveň stimuluje kreativitu. Pohovky různých tvarů, sezení v různých úrovních a univerzální taburety jsou jen některé ze způsobů, jak oživit místo setkání a vytvořit prostor pro skvělou spolupráci.

Chcete vědět více?

Vyplňte následující formulář a my se vám během následujících 2 pracovních dnů ozveme.
Typ organizace
Vaše zprávaPřílohy
Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte s Ochranou osobních údajů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...