Jídelna - studnice kreativity

Jídelna jako studnice kreativity

Několika drobnými doplňky interiéru můžete rozšířit její využití tak, aby se jídelna stala užitečnou od rána do večera. Maximalizujte využití prostoru pomocí promyšleného nábytku. Zde je několik tipů, jak vytvořit multifunkční jídelní místnost, kterou lze využít ke všemu od velkých schůzek až po práci v soukromí.
Dva lidé sedící u kulatého stolu v jídelně s úložnými regály v pozadí.

Variabilita sezení a dynamika

Místnost oživují různé sestavy se stoly a židlemi. Někdy chcete sedět společně jako tým, jindy chcete diskutovat v menší skupině.

Kombinujte nízké stoly s vysokými barovými stolky nebo stoly na stání i sezení. To vám dává svobodu volby a schůzky ve stoje čas od času prospívají vašemu tělu i zdraví. Díky pohovce nebo několika křeslům mohou zaměstnanci během přestávek řádně relaxovat. Vysoké i nízké, velké i malé.

Praktické jsou skládací židle a stohovatelné židle, které lze rychle umístit, pokud je potřeba další místa k sezení, a poté je odstranit, když se hodí více vzdušný prostor.

Alespoň k některým stolům je dobré umístit vyšší pohodlné židle. Židle s širší sedací plochou, odolným čalouněním a polstrovanými sedáky a opěradly zvyšují pohodlí, pokud je prostor využíván pro delší jednání nebo jako dočasné pracoviště.

Vytvoření prostoru v místnosti

Příjemná akustika usnadňuje relaxaci během polední přestávky a je nezbytná pro soustředění během pracovního dne. Pokud doplníte design interiéru materiály pohlcujícími zvuk, je pravděpodobné, že se zaměstnancům bude v jídelně líbit i při práci.

K vytvoření oddělených prostor použijte podlahové paravány s absorpcí zvuku nebo bez ní. Ty jsou k dispozici v různých barvách a provedeních, takže si snadno vyberete model, který se hodí do stávajícího prostředí.

Stolové paravány poskytují jak stínění, tak i určité tlumení zvuku. Můžete je snadno namontovat přímo na desku stolu pomocí stolních držáků a v případě potřeby je přemístit.

Záclony, akustické závěsy nebo jiné textilie poskytují jak lepší zvukové prostředí, tak i větší pocit pohodlí. Kromě toho mohou být textilie vynikajícími rozdělovači místností. Zvukově izolující textilie na stěnách s krásným vzorem budou také pěkným detailem v designu interiéru.

Malé prostory pro obědy a odpočinkové místnosti, které nejsou vhodné pro společné užívání, lze i tak s vhodným nábytkem využít jako dočasné další pracovní prostory. Chytrým řešením je výškově nastavitelný podstavec pod monitor, který se umístí na běžný stůl a nastaví se do ergonomické pracovní výšky. Nástěnné pohlcovače hluku nezabírají místo, ale přesto mají velký význam pro zlepšení zvukového prostředí.


Produkty, které snižují hluk na pracovišti
Dvě osoby pracující v jídelně s akustickými panely na stěnách
Akustický panel PATTERN
Dvě osoby v jídelně s nástěnnými regály a nábytkem do jídelny
Sestava VARIOUS + GANDER
Muž pije kávu v jídelně s úložnými skříňkami, policemi a barovým stolem s vysokými židlemi

Organizované úložiště

V jídelně je obvykle k dispozici úložný prostor pro nádobí, ubrusy, ubrousky atd. Pokud se má využití místnosti rozšířit, může být dobré mít prostor pro papír, pera a sešity. Několik elektrických zásuvek a prodlužovacích kabelů může být dobré mít, pokud zásuvky ve zdi nestačí pro počítače a mobilní telefony, které je třeba nabíjet.

Vyberte si regál, který je součástí regálového systému. Díky tomu je možné je snadno rozšířit a přidat rozšiřující část nebo několik dalších polic, pokud se vaše úložné potřeby zvýší.

Pokud chcete kancelářské potřeby skrýt, můžete místo nich zvolit skříně nebo regálový systém s možností instalace dvířek a bočních panelů. To vám umožní kombinovat otevřené a skryté úložné prostory v jednotném stylu, který je navíc možné přizpůsobit.

To, co je vhodné, samozřejmě závisí na velikosti a uspořádání místnosti. Pokud nemáte na pracovišti mnoho lidí, může vám stačit menší skříň na kancelářské materiály pro jednání a podobně.

Použijte tabule

Proměňte svou jídelnu v efektivní zasedací místnost během okamžiku pomocí bílé tabule nebo skleněné tabule na psaní. Díky magnetické funkci se tabule stane také praktickou nástěnkou. I školní jídelnu lze několika jednoduchými změnami proměnit v multifunkční místnost.

Pokud si vyberete tabuli na kolečkách, můžete ji po skončení schůzky nebo v době, kdy je místnost využívána k jiným účelům, uklidit, ale také přetočit výsledky tvůrčí schůzky do pracovní místnosti k dalšímu zpracování. Mobilní tabule může také sloužit jako dočasná přepážka mezi stoly ve větší jídelně. Přečtěte si vše o tom, jak čistit tabuli!

Jak vybrat magnetickou tabuli?

Vybavení jídelny

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...