Jak zařídit venkovní prostory a zpříjemnit lidem pobyt na čerstvém vzduchu

Jak zařídit venkovní prostory a zpříjemnit lidem pobyt na čerstvém vzduchu

Kdy jste se naposledy věnovali údržbě a zkrášlování venkovních prostor? Je místo před vaším vchodem upraveno tak, aby se návštěvníci cítili vítáni a zaměstnanci měli chuť trávit za pěkného počasí přestávky na čerstvém vzduchu? Upravit a vybavit okolí vaší budovy tak, aby bylo příjemné a sloužilo po mnoho let, nemusí být složité ani nákladné. Zde je několik tipů, na co byste se měli při zařizování zaměřit.

Kvalitní a pohodlné sezení

Jakmile venku vysvitne slunce a udělá se hezky, začnou lidé mířit ven. Ale jen málokdo chce venku jen tak postávat, většina lidí ocení pohodlné zahradní židle nebo parkové lavičky. Venkovní nábytek vybíráme zpravidla podle vzhledu, velikosti a barvy, neméně důležité je však zaměřit se i na kvalitu provedení. Aby vám zahradní nábytek dlouho vydržel, musí kromě pevnosti a stability vykazovat i vysokou a dlouhodobou odolnost vůči povětrnostním podmínkám. Buďte tedy při výběru opatrní a nehleďte pouze na cenu a design.


Kritérium kvality je důležité i při výběru piknikových stolů, což je označení pro venkovní stůl, ke kterému jsou napevno připojené lavice. Jedná se o skvělé řešení pro venkovní stolování, celý set lze navíc jednoduše přemístit na slunné nebo stinné místo podle preferencí uživatelů. Z široké nabídky barev a velikostí si jednoduše vyberete takovou variantu, která se do vašeho prostředí hodí nejlépe.

Jednoduché čištění a údržba

Po každé přestávce na oběd nebo na kávu většinou zbydou nějaké odpadky, ať už se jedná o sáčky, nápojové obaly nebo jednorázové nádobí. Aby nezůstávaly ležet na místě nebo všude okolo, je dobré k venkovnímu posezení umístit odpadkový koš. Nabídka košů je opravdu široká - kromě nejrozšířenějších volně stojících jsou k dispozici například i nástěnné koše, které lze uchytit na zeď nebo na sloupek. Důležité je, aby se daly snadno vyprázdnit a vyčistit. Nezapomeňte je umístit na viditelné a snadno přístupné místo, aby je lidé skutečně používali.


Pokud máte ve svém kolektivu kuřáky, je potřeba myslet i na ně. Pořiďte jim venkovní popelník a umístěte jej na vhodné místo. K dispozici jsou volně stojící i nástěnné varianty, zvážit můžete i vyhrazení místa a zřízení přístřešku pro kuřáky.

Vyrovnejte všechna kola do řady

Řada firem podporuje své zaměstnance, aby přesedlali z auta na kolo. Ovšem nic nedokáže zkazit dojem upraveného vchodu tak rychle, jako změť náhodně odstavených a různě opřených kol a jiných přibližovadel všude okolo. Řešení? Stojan na jízdní kola. Ať už je vyrobený z oceli nebo z betonu, upevněte jej na vhodně zvoleném místě do země nebo ke zdi. Tím dáte cyklistům jasně najevo, kde mají svoje kola parkovat.


A jak lidi povzbudit, aby na kole vyjeli i za špatného počasí? Jednoduše: poskytněte jim přístřešek na kola. Ať už si vyberete jakýkoliv, každý poskytne vynikající přístřeší jak pro kola, tak i jejich majitele.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...