Jak na restauraci v  italském stylu? Chce to jídelní sestavy z  tmavého dřeva

Jak na restauraci v italském stylu? Chce to jídelní sestavy z tmavého dřeva

Stylové vybavení restaurace je spolu se skvělým jídlem jedním ze základních pilířů úspěchu. Sníte o restauraci v italském stylu? Ať už jde teprve o předběžný plán, nebo už vás čeká její zařizování, zjistěte, co by v ní rozhodně nemělo chybět.

Pizza, těstoviny, mořské plody a kvalitní víno. To vše si pravděpodobně představíte pod pojmem italská restaurace. Tím to ale nekončí: existuje několik triků, s jejichž pomocí si budou vaši hosté v interiéru podniku připadat jako v Itálii.

Na jídelní stůl patří bílý či kostičkovaný ubrus

Pokud budoucí provozovnu teprve vybíráte, zkuste se poohlédnout po variantě se zajímavým řešením stěn a stropů. Nejlepší budou přízemní a sklepní prostory historických domů s klenutými stropy a kamennými stěnami.

Pokračujte výběrem jídelních sestav, tedy stolů a židlí. Itálii nejlépe připomene tmavé dřevo, hledejte tedy jídelní stoly i židle v tomto dekoru. Na stoly pak nezapomeňte rozprostřít ubrus. Ten by měl být čistě bílý nebo případně ozvláštněný červenými kostičkami.

Dekorace klidně vytvořte z těstovin

Na stěny umístěte malby či fotografie typické pro Itálii: toskánský venkov, historické památky Říma nebo benátské kanály. A nezamlouvají-li se vám krajinky a stavby, uvažujte o jiné perspektivě. Co třeba makro fotografie různých částí rozmanitých druhů těstovin?

Případně můžete vytvořit dekorace přímo z těstovin: špagety naaranžované ve váze a ovázané červenou stuhou, zajímavé obrazce z rozličných tvarů těstovin nebo vintage skleněné láhve naplněné barevnými těstovinami. Nejste-li šikovní a kreativní, přenechte tento úkol někomu povolanějšímu.

Barové židle by neměly vyčnívat

Celý bar můžete nechat vyrobit na míru. Zaujme varianta kamenné základny a masivní desky z tmavého dřeva. Ze stejného typu dřeva nechte vyrobit i police na láhve s alkoholem, které umístíte na zadní stěnu. Barové židle by neměly vybočovat ze stylu celého interiéru. Jednou z možností je tak varianta z tmavého dřeva.

Už při plánování interiéru rozhodněte, kam umístíte pec na pizzu. Návštěvníci rádi pozorují, jak se pizzy vytahují z pece, proto uvažujte o tom, že ji nainstalujete strávníkům na dohled.

Volba správného místa je zásadní

Už při výběru vhodného prostoru přemýšlejte o tom, zda se pro vaši restauraci pojatou v italském stylu bude hodit, nebo jestli v něm vybavení z tmavého dřeva nebude působit nepatřičně, stejně jako italské dekorace.

Jídelní sestavy a stoly

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...