Jídelna jako multifunkční prostor

Jídelna jako multifunkční prostor

Zavítáte do jídelny častěji než jen na oběd? Rádi si tam chodíte vychutnat kávu, posedět s kolegy nebo prostě jen na chvilku vypnout? Stačí několik málo změn a z jídelny se může stát prostor plnohodnotně využitelný po celý den! Kromě již zmiňovaného zázemí pro občerstvení a odpočinek se snadno promění v klidný přístav pro příležitostnou práci nebo v zasedačku. Přinášíme vám 5 tipů, jak na to:

1. Bílá magnetická tabule je základ

Krokem číslo jedna v transformaci běžné jídelny v multifukční místnost je instalace bílé magnetické tabule. O její klíčové roli v konferenčních místnostech není sporu, využití však najde i v jídelně. Díky magnetickému povrchu totiž funguje i jako nástěnka.
Velmi praktickou alternativou k nástěnné tabuli je mobilní bílá tabule, kterou lze do jídelny přivézt jen v případě potřeby a po poradě ji i s důležitými poznámkami přemístit do kanceláře, kde se s ní dá dále pracovat. Mobilní tabule dobře poslouží i k dělení prostoru a dočasnému vytvoření soukromí.

2. Zázemí pro příležitostnou práci se hodí vždycky

Máte kolegy, kteří většinou pracují v terénu a místo u stolu potřebují jen výjimečně? Mohou se usadit právě v jídelně. Není to sice samostatná kancelář, ale jistou úroveň soukromí mít budou. Stůl a židle už v jídelně máte, takže takové příležitostné pracoviště nevyžaduje žádné velké investice.
Potřebujete do jídelny vměstnat víc pracovních míst? Stačí je oddělit stolovými přepážkami nebo samostatně stojícími paravány a každý bude od okolního ruchu dostatečně odstíněn.

3. Pohodlnější židle zpříjemní delší sezení

Klasické jídelní židle jsou obvykle jednoduché a úzké, aby se jich ke stolu vešlo co nejvíc. Bývají stohovatelné, se sedákem a opěradlem ze dřeva nebo z plastu. Za hlavní parametr se považuje snadná údržba.
Pokud ale chcete jídelnu využívat i k poradám, určitě sáhněte po pohodlnějších konferenčních židlích a doplňte jimi minimálně jeden stůl. Polstrované židle s širším sedákem vám zaručí komfort i při delších schůzích.

4. Úložné prostory na nové potřeby

Možná už v jídelně nějaké skříně na nezbytnosti související se stolováním máte, ale pokud se využití prostoru rozšíří, je na místě vytvořit i více úložných prostorů. Budou se hodit na kancelářské a psací potřeby, prezentační techniku, stolové přepážky apod.
Za chytré považujeme využít úložné prostory z ucelené nábytkové řady. V případě, že se vaše potřeby změní, snadno dokoupíte přesně takový kus, jaký bude vyhovovat vašim požadavkům (o kterých zatím ani netušíte), a jednotný styl interiéru zůstane zachován.

5. Díky akustickým doplňkům bude prostor příjemnější

Akustické parametry velmi ovlivňují dojem, jakým na nás prostor působí. Vybavíte-li místnost doplňky s tlumicími vlastnostmi, bude pobyt v ní – ať už jste tam kvůli práci nebo odpočinku – daleko příjemnější. Skvělou službu v tomto ohledu udělají akustické panely k zavěšení na zeď, akustické přepážky nebo paravány.


Je to snadné. Multifunkčním prostorům zdar!

Doplňkové vybavení jídelny

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...