• Doprava zdarma od 2000 Kč bez DPH!
  • Záruka 3 roky
  • Showroom v Praze
0
Košík
Ceny bez DPH (změnit)
Celkem
Cena/ks
Množství
Obsah košíku
Nákupní košík je momentálně prázdný.
Cena bez DPH
190,- Kč
K pokladně
Změnit obsah košíku
Výprodej

Vybavení restaurace se od vinárny může lišit. Jak ji tedy nejlépe zařídit?

Jak vybavit vinárnu
Článek

Hodláte-li si otevřít vinárnu nebo zrekonstruovat tu stávající, promyslete nejprve, jak by měla vypadat. Kolik míst můžete návštěvníkům nabídnout, jak velký barový pult plánujete pořídit a kde uskladníte láhve s vínem?


Vybavení vinárny se v mnoha ohledech podobá vybavení restaurace. Potřebovat budete mimo jiné jídelní sestavy nebo židle a jídelní stoly zvlášť. Nezapomínejte ale ani na další položky, které by v podniku zaměřujícím se na víno neměly chybět.

Barové židle s opěradlem jsou pohodlnější

Základem vybavení vinárny je prostorný a stylový barový pult. Ten si můžete nechat vyrobit na míru, stejně jako police za ním. Nezapomeňte ani na kvalitní barové židle. Pohodlnější bude varianta s opěrkou. V policích za barem můžete vystavit nabízené láhve vína nebo ozdobné sklenice a karafy.


Dostatek prostoru vyhraďte uskladnění denně užívaného vinného skla. Skříňky lze vyrobit na míru, aby vyhovovaly nejčastějším rozměrům vinných sklenic. Nezbytnou součástí baru jsou i velké dřezy na mytí skla. Do frekventovanějších provozů lze pořídit speciální myčku sklenic. Nejlépe je ale umyjete a vyleštíte ručně.

Jídelní stoly nepřisouvejte příliš blízko k sobě

Za barem by měl mít personál dost prostoru nejen na kompletaci láhví a sklenic, ale i na přípravu menšího občerstvení a chuťovek. Chybět by tedy nemělo několik druhů prkének na krájení sýrů, zeleniny, uzenin a pečiva. Myslete proto na uskladnění dostatku talířků na drobné občerstvení či misek na oříšky a olivy. I samotné občerstvení je třeba správně skladovat. Kromě chladniček na víno, které by měly být samozřejmostí, proto pořiďte i klasickou lednici.


Ve vinárně přece jen často probíhají intimnější rozhovory než v klasické restauraci. Jídelní stoly proto umístěte dál od sebe. Spočítejte nejprve, kolik stolů s židlemi se na plochu vinárny vejde – i s rozumnými vzdálenostmi – a pak se pusťte do jejich výběru. Půjde-li o dřevěné jídelní sestavy, měly by vždy ladit s typem dřeva, z něhož je vyroben bar nebo podlaha. Zaměřte se také na kvalitu, ze skřípajících židlí a viklajících se stolů totiž nebudou hosté nadšení.

Dekorace doplní interiér vinotéky

Po výběru základního vybavení se můžete zaměřit na detaily a tematické dekorace. Ty lze zakoupit nebo vytvořit. Co třeba velká sklenice na víno plná korkových špuntů?