Různé typy úložných řešení do kanceláře

Průvodce: Jak vybrat správnou kancelářskou skříň?

Promyšlené ukládání věcí nejen usnadňuje život, ale také přispívá k výrazně atraktivnějšímu prostředí kanceláře. Policová skříň nebo jiný typ úložného řešení jsou skvělým tipem jak pro domácí kanceláře i firmy. Projdeme si několik bodů, které mohou být užitečné ke zvážení, když je čas na nákup úložných skříní do kanceláře. Se správným typem kancelářské skříně snadno uspořádáte dokumenty a další důležité předměty. Zamyslete se nad tím, co ve své kanceláři potřebujete, když je čas koupit nový kancelářský nábytek. Stylová a prostorově úsporná skříň s roletou, bezpečnostní skříň odolná proti vloupání nebo praktická kovová skříň? Dobře vybraná úložná řešení usnadňují každodenní život.
Vysoké a nízké úložné skříně s pořadači a policemi na dokumenty

Jaký typ skříně potřebujete?

Skříně se vyrábějí v mnoha variantách přizpůsobených různým potřebám. První otázky, které byste si měli před nákupem položit, jsou, co bude ve skříni uloženo a kde bude skříň umístěna. Hodí se nejlépe otevřené nebo skryté ukládání?

Kancelářská skříň: Klasická policová skříň na šanony je vhodná pro ukládání šanonů a kancelářských dokumentů, časopisů, kancelářských potřeb nebo jiných předmětů. Většinou je opatřena prostorem s policemi chráněným dvířky, otevřenými policemi nebo jejich kombinací. Nástěnná skříňka umožňuje využít prostor nad nízkou poličkou nebo postranním stolkem.

Úzká skříňka s výsuvnými zásuvkami: Je určena k umístění vedle pracovního stolu, ale skvěle poslouží i jako rozdělovač místností. Praktický výsuv s policemi usnadňuje přístup k obsahu.

Kartotéka: Tento typ skříně na dokumenty je vhodný pro závěsné ukládání složek.

Lékárnička: Nástěnné skříně se zámky pro ukládání léků.

Skříň na výkresy: Chraňte své výkresy tím, že je uložíte do skříně s mělkými zásuvkami určenými k tomuto účelu. S tímto efektivním úložištěm výkresů získáte snadný přehled o obsahu.

Archivační skříň: Požadavky na archivační skříň se liší podle toho, co potřebujete archivovat. Pro méně důležité dokumenty může stačit jednodušší skříň se zámkem, zatímco citlivé nebo velmi důležité dokumenty vyžadují nějaký typ bezpečnostní skříně.

Úložná skříň se zámkem a modrými dveřmi v kancelářské místnosti

Chytré a bezpečné ukládání

Pořádek a čistota
Výběr skříněk s nastavitelným vnitřním prostorem usnadňuje přizpůsobení úložného prostoru vašim potřebám, například pomocí dalších polic a chytrých zásuvek. Pro zvýšení funkčnosti je můžete doplnit také úložnými boxy a zásobníky na časopisy, které usnadňují třídění a hledání věcí, které chcete uložit.

Přístup pouze pro oprávněné osoby
Uzamykatelná skříň je skvělým úložným prostorem pro vaše důležité dokumenty a předměty. Zámek na klíč je dobrou volbou, pokud máte mít do kancelářské skříně přístup pouze vy nebo několik málo osob. S elektronickým kódovým zámkem může mít ke skříni přístup více osob bez obtížné správy klíčů.

Trezory a sejfy proti požáru a vloupání
Pro vaše nejdůležitější dokumenty poskytuje trezor nebo sejf dodatečné zabezpečení pro případ nehody. V závislosti na stupni požární odolnosti, který byl trezoru přidělen, vydrží odolávat ohni 60-120 minut. Tato úložná řešení jsou vhodná k archivaci a uchovávání citlivých materiálů v kancelářích a interiér vhodný pro uchovávání loveckých, střelných i chladných zbraní. Jsou zabezpečené proti krádeži a mají certifikaci s vysokými nároky na bezpečnost a ochranu. 


Jak skladovat cennosti?

Klasická kancelářská skříň se dvěma otevřenými policemi a skříňovými dvířky ve spodní části
Nízké úložné skříňky používané jako rozdělovače místností

Skříně s různými vlastnostmi

Úložné skříně se dodávají v různých velikostech, materiálech a provedeních. Je důležité myslet jak na praktičnost, tak na estetiku. Jaký typ skříně vyhovuje vašim potřebám a jaký se hodí ke zbytku nábytku? Potřebujete archivační skříň, která se otevírá méně často, nebo takovou, která se používá několikrát denně?

Laminátové skříně jsou funkční i cenově dostupnou variantou pro kancelář. Materiál je bezúdržbový, povrch je hladký, odolný proti poškrábání a voděodolný, díky čemuž jsou tyto skříně vhodné v mnoha prostředích.

Dýhované skříně mají tenkou vrstvu dřeva, která působí masivním dojmem a povyšuje úroveň kancelářského prostředí. Protože se jedná o přírodní materiál, skříň má elegantní vzhled s přirozenými variacemi povrchu.

Kovové skříně s práškovým lakováním jsou mimořádně odolné a vhodné do prostředí, kde se očekává vysoké opotřebení. Tyto skříně mají často vysokou nosnost na jednu polici a jsou vynikající volbou pro archivní místnosti.

Běžná dvířka umožňují dobrý přehled o celém obsahu.

Posuvná dvířka jsou ideální alternativou ve stísněných prostorech.

Roletová dvířka lze zcela skrýt a zároveň se vyhnout otevírání dveří směrem do prostoru.

Možnosti ukládání do skříněk

Úložný nábytek se hodí do většiny prostředí a otevírá možnosti při vybavování interiéru. Skvěle se hodí například jako rozdělovače místností. Pokud máte problém s výběrem mezi otevřenými policovými regály a uzavíratelnými kancelářskými skříněmi, může být dobrou volbou jejich kombinace. Pak můžete schovat dokumenty a hromady papírů a vystavit na odiv líbivější objekty, jako jsou knihy a dekorativní předměty. Výběr úložného řešení, které je součástí nábytkové série, vám umožní kombinovat vysoký a nízký nábytek a přesto vytvořit v kanceláři jednotný styl.

Velké či malé, vysoké či nízké
Pokud máte dostatek místa, může být stylovou alternativou k vysoké skříni několik nízkých skříněk za sebou. Získáte pak také další plochu pro rostliny a další detaily interiéru. Pokud je prostor v kanceláři omezený, může být řešením postavit skříňku nahoru, abyste získali maximální úložný prostor. Můžete například umístit dvě skříně nad sebe nebo namontovat otevřené police nad skříň až ke stropu. Možnosti jsou neomezené!



Jak správně vybavit kancelář?
Skříň s úložným prostorem a lavicí
Skříně s posuvnými dveřmi a úložným prostorem

Nejlepší tipy na kancelářské skříně od společnosti AJ Produkty!

  1. Bestseller SENSE je robustní skříň z ocelového plechu. Se čtyřmi nastavitelnými policemi, z nichž každá unese 50 kg, je to skutečný pracovní kůň, který toho hodně vydrží. Skříň je navíc vybavena tříbodovým zámkem, takže vaše dokumenty budou bezpečně uloženy.
  2. Pokud hledáte dobrou a cenově dostupnou skříň, je CLEO vynikající volbou. Skříň je vyrobena z odolného laminátu a dodává se ve třech různých provedeních. Dveře lze uzamknout.
  3. Naše roletová skříň STUDIO je diskrétní a zároveň šetří místo. Díky dvířkům, která se plynule zasouvají do krátkých stran skříňky, není při otevírání potřeba mnoho volného místa před skříňkou.
  4. Designově náročným klientům doporučujeme skříňku QBUS, která je součástí stejnojmenné úložné řady se zajímavým designem. Výrobky se dodávají v několika různých barvách, takže můžete kombinovat svá úložná řešení v kanceláři.
  5. Nejdůležitější dokumenty potřebují větší bezpečnost a tu jim může poskytnout úložná skříň MIXTURE. Vysoce odolná skříň má protipožární ochranu a je vybavena zámkem espagnolette a cylindrickým zámkem.


Zeptejte se nás na úložné skříně

Doufáme, že vám tipy v tomto průvodci nákupem usnadnily výběr úložné skříně do vaší kanceláře. Pokud přesto potřebujete s výběrem pomoci, vždy se na nás můžete obrátit. Rádi vám pomůžeme!



Časté dotazy

Roletová dvířka jsou navržena tak, že sledují dráhu uvnitř nábytku. Dvířka nebo poklop se skládají z tenkých lamel, díky nimž jsou pružná.
Skříně s posuvnými dveřmi nebo roletovými dvířky jsou prostorově úspornější než dveře s postranním zavíráním, protože v otevřeném stavu nezabírají tolik místa.
Dýha je tenká dřevěná vrstva, která se používá jako povrchová část jednoduššího dřeva. Dýhy se soustruží nebo hoblují z kmenů z nejjemnějších částí stromu.
Dobrým tipem je vyprázdnit a vysušit skříň a poté do ní umístit malé misky s 24% octem. Nechte ocet působit jeden den.
Použijte skříň určenou k ukládání cenností. Nejlépe si vyberte skříň, která je odolná proti požáru i vloupání.
Díky stylovým skříňkám můžete snadno schovat kancelářské potřeby, když máte návštěvu. Díky rozkládacímu lůžku nebo rozkládací pohovce se z pracovního prostoru stane ložnice navíc.

Jakou úložnou skříň potřebujete ve své kanceláři?

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...