Poradíme vám, jak vybavit malou kancelář. Prostor musíte využít chytře.

Poradíme vám, jak vybavit malou kancelář. Prostor musíte využít chytře

Čeká vás zařizování opravdu malé kanceláře? Víme, jak si s nedostatkem prostoru poradit a jak i do málo prostorné místnosti dostat vše, co budete k práci potřebovat.

Nájmy nejen bytů, ale i kancelářských prostor rostou. Pokud si můžete dovolit pouze malou kancelář, pravděpodobně si lámete hlavu s tím, jak do ní naskládáte všechno potřební vybavení.

Malý stůl? Odstraňte z něj všechno, co zrovna nepotřebujete

Začněte kancelářským stolem. Měl by být dostatečně velký pro pohodlnou práci s počítačem, ale nemusí přece jít o obrovskou plochu s hluchými místy pro odkládání nejrůznějších dokumentů a jiných předmětů. Na to si raději pořiďte kancelářské odkladače nebo police na zeď – úložný prostor tak orientujte spíš na výšku než do šířky.


Když ze stolu odstraníte všechny věci, které nepoužíváte denně, a rozmístíte je do polic či šanonů, i malý stůl bude hned působit prostorněji. Efektivně využít prostor dokáže třeba i rohový psací stůl.


Dokumenty a další drobnosti můžete uložit také do zásuvkového kontejneru. Jeho výběr je čistě na vás – zvolte velikost, která pod váš stůl pasuje, ale zároveň vás nijak neomezuje při sezení. I obsah šuplíků je ale třeba chytře a přehledně srovnat tak, aby se do nich vešlo co nejvíce, ale aby zároveň vše, co potřebujete, bylo okamžitě k nalezení. S tím pomohou organizéry do šuplíku a různé boxy.

Správný výběr úložných prostor dokáže zázraky

Na malé podlahové ploše se těžko hledá dostatek místa pro úložné prostory. Vybírejte proto takové kancelářské skříně a regály na dokumenty, které jsou co nejvyšší. Na stejnou plochu podlahy se tak vlastně vejde mnohem víc předmětů a dokumentů. Také se zaměřte na hloubku skříní. Potřebujete v nich uskladnit třeba šanony s jednotnými rozměry? Pak je zbytečné kupovat skříň s hloubkou o polovinu větší, než šanon potřebuje.

 

Malá kancelář startup

 

Pokud se v kanceláři stále cítíte trochu stísněně, můžete ji zvětšit alespoň opticky. Pomůže třeba vymalování jedné stěny tmavší barvou, ostatní zdi pak musí zůstat světlé, stejně jako strop. Dojem větší místnosti navodí také velké zrcadlo na stěně.

Nebojte se malé kanceláře, může vás překvapit

I do malé kanceláře se toho vejde hodně, jen je potřeba si už při jejím zařizování počínat chytře a promýšlet každý krok a kus nábytku. To, jak efektivně bude kancelář vybavená, záleží jen na vás.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...