Kompaktní bydlení v malé kanceláři? Maximalizujte svůj prostor!

Kompaktní bydlení v malé kanceláři? Maximalizujte svůj prostor!

V malé kanceláři je při zařizování interiéru důležitý každý metr čtvereční. S chytrým nábytkem a úložnými prostory ve výšce lze i tu nejmenší místnost proměnit ve funkční pracoviště. Využijte co nejlépe podlahovou plochu pomocí prostorově úsporného a efektivního kancelářského nábytku. Malé stoly a multifunkční nábytek vám pomohou využít veškerý prostor na maximum.
Žena sedí u stolu vybaveného monitory a pracuje na počítači.

Malé psací stoly pro kompaktní bydlení

Pokud jsou psací stoly umístěny blízko sebe, vytvářejí stolové paravány do jisté míry soukromý prostor a omezují rušivé vlivy z okolí. Pro snížení hladiny hluku zvolte akustické panely. Stolové paravány lze také použít jako nástěnky.

Malé trojúhelníkové rohové stoly zabírají málo místa a umožňují využít nevyužité rohy. S malým výškově nastavitelným stolem vytvoříte také ergonomické pracovní místo. Čtyři rohové psací stoly lze také seskupit do skupiny s paravány mezi nimi. Ideální pro malé kanceláře.

Optimalizujte úložný prostor na stole

Pracovní schůzky v malé kanceláři

Možná budete potřebovat konferenční stůl pro klienty nebo kolegy. V takovém případě je prostorově úspornou volbou větší rohový stůl se zakřivenou deskou. Na jednom konci získáte dostatek pracovní plochy a na druhém místo pro návštěvy.

Vysoký barový stůl zabírá méně místa než velký konferenční stůl a skvěle se hodí pro kratší schůzky. Během jednání můžete stát nebo jej doplnit vysokými stoličkami, které lze v době, kdy se nepoužívají, zasunout pod stůl.

Úložný prostor, který zabírá málo místa

Pokud hledáte uzavřený úložný prostor, zvolte skříně s posuvnými nebo roletovými dveřmi. Uvolní se tak více volného prostoru na podlaze a stěnách než u dveří otevíraných směrem ven a místnost bude působit větší. Zároveň odpadá problém s úložnými skříněmi, které nelze kvůli stísněnému prostoru řádně otevřít. Navíc působí uklizeným dojmem, když jsou kancelářské potřeby schované.

Pro často používané předměty je dobrou volbou úložného prostoru zásuvkový kontejner na kolečkách. Zásuvkový díl na kolečkách snadno schováte pod desku stolu, kde nepřekáží, a v případě potřeby ji snadno přemístíte jinam. Použijte také držák na PC, aby nezabíral místo na stole a nepřekážel na podlaze.

Jaká skříň se pro vás hodí?
Tři nástěnné police s černými držáky namontované ve svislé řadě

Udělejte si místo pro úložné prostory na stěnách

Odvažte se stavět nábytek do výšky, pokud máte málo místa na podlaze. S úložným prostorem od podlahy ke stropu získáte maximum prostoru na malé ploše. Nástěnné regály se závěsnými lištami lze snadno přizpůsobit prostorám. Můžete si vybrat, zda chcete mít jen několik polic, nebo pokrýt celou stěnu.

Nástěnné police nebo skříňky na zeď jsou ideální i pro malé prostory. Zvažte, které nevyužité prostory lze využít. Co takhle namontovat několik polic nad stůl nebo dveře?

Stojany a držáky na letáky lze využít pro příchozí poštu nebo různé formuláře. Zabírají podstatně méně místa než tradiční skříně na třídění pošty a regály na formuláře.

Pro svrchní oděvy a tašky je nejlepší volbou nástěnný úložný prostor v předsíni. Věšák na oblečení namontovaný pod poličkou s věšákem s háčky poskytuje dostatek úložného prostoru na malém prostoru.

Skládací nábytek šetří místo

S několika skládacími židlemi a skládacím stolem můžete v případě potřeby rychle vytvořit další místa k sezení a nábytek ve složeném stavu zabírá minimum místa. Chybí vám pro skládací židle samostatný úložný prostor? Zavěste je na stěnu!

S mobilním skládacím flipchartem, ze kterého uděláte stůl, máte vždy k dispozici další plochu, kterou můžete v případě potřeby vytáhnout. Stojan slouží nejen jako držák flipchartu a další stůl, ale lze jej použít i jako tabuli nebo magnetickou nástěnku.
Rohový stůl NOVUS
10 805 Kč
Dívka vytahuje úložný box ze skříně s posuvnými dveřmi
Skříň FLEXUS s posuvnými dveřmi
7 695 Kč

Inspirace pro malou kancelář

  • Používejte výškově nastavitelné rohové stoly
  • Skládací nábytek šetří místo
  • Nábytek na kolečkách lze přemístit, když není potřeba
  • Poličky a háčky připevněné na stěně šetří místo
  • Snažte se najít multifunkční nábytek
  • Používejte světlé a příjemné barevné schéma
  • U nábytku udržujte jednotný styl, aby nepůsobil přeplněným dojmem

Pokud potřebujete pomoci s návrhem interiéru kanceláře, můžete se na nás kdykoli obrátit. Rádi vám pomůžeme!

Chytrý nábytek pro malé kanceláře

Časté dotazy

Multifunkční nábytek je navržen tak, aby měl více než jedno využití, a plně tak využil dostupný prostor.
Vybavte se nábytkem, který se snadno přemisťuje, těžší nábytek může být vybaven kolečky. Nábytek s více funkcemi šetří místo.
Světlé barvy na stěnách navozují pocit prostoru. Zkuste šedou, béžovou nebo jemné pastelové barvy.
Pracovní plocha a vzdálenost od obrazovky by měly být dostatečné. Pod stolem by měl být dostatek místa na nohy a před stolem volný prostor, abyste mohli pohodlně sedět a vstávat.
Nechte tlumení zvuku stát se součástí interiéru v podobě silných koberců, stropních akustických panelů a stylových odhlučňovacích paravánů a závěsů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...