Dobrře zorganizovaný prostor na psacím stole

Byggvarubedömningen (BVB) – produkty s ekoznačkou

Odstranění nepořádku a udržování naprosté čistoty a pořádku na pracovním stole je něco, co se týká a ovlivňuje každého na pracovišti. Dobrá organizace pracovního stolu navíc pomůže snížit míru stresu. Nina Strandbergová, profesionální ergonomka, doporučuje také doplňky na pracovní stůl, které přispívají k vytvoření příjemnějšího a kreativnějšího pracovního prostředí.

Udržování pořádku a čistoty z dlouhodobého hlediska zjednodušuje a zefektivňuje práci. Pracovní stůl v chaosu, na kterém jsou papíry, složky a kabely na jedné hromadě, může také způsobovat stres a nepůsobí úplně reprezentativně při návštěvách zákazníků.

- "Zejména na pracovišti v kancelářském prostředí je důležité, aby každý s ohledem na své okolí, kolegy i zákazníky, udržoval věci v čistotě a pořádku a aby měl dokumenty a další předměty na svém stole v pořádku," říká Nina Strandbergová, profesionální ergonomka a zakladatelka společnosti Iordning Stockholm.


Zde je osm produktů pro lepší organizaci na pracovním stole:

  • Uzamykatelná zásuvka pod stůl neubírá místo na nohy a je prostorově úspornou alternativou k zásuvkovému kontejneru stojícímu na podlaze pod pracovním stolem. Do zásuvky můžete uložit věci, které chcete mít při práci po ruce, například poznámkové bloky, pera, kalkulačky a další.

  • Použijte stolový paraván s perforovaným panelem nebo poličkou na odkládání věcí. Zabírá displej vašeho počítače nebo notebook na stole hodně místa? Stolový paraván lze vybavit chytrým příslušenstvím, abyste mohli z pracovní plochy odložit počítač, papíry a další věci. Dobrou alternativou je držák na monitor, které se upíná na pracovní plochu.

  • Použijte stolový paraván jako nástěnku. Na paravány s látkovým potahem se často dá něco připnout. To je ideální pro vyvěšení seznamů úkolů a poznámek místo toho, aby ležely na pracovní ploše!

  • Připevněte stolní lampu přímo na pracovní plochu. Lampu se stolním držákem lze připevnit k okraji pracovní plochy a nemusíte mít podstavec lampy, který zabírá místo na pracovní ploše. Některé stolní lampy se dodávají jak s držákem na stůl, tak s podstavcem, takže si můžete vybrat řešení podle svých potřeb.

 

Detail dobře organizovaného psacího stolu
Detail pracovního stolu se stolovým paravánem, perforovaným panelem a led lampou
LED lampa s magnetickým uchycením
1 555 Kč
  • Použijte držák na kabely. Díky němu můžete pod pracovním stolem shromáždit a skrýt kabely od počítače, telefonu a další. Je to také účinný způsob, jak snížit nepořádek na podlaze, který hromadí prach z kabelů.

  • Použijte samolepicí držáky z bílého plastu. Tyto malé držáky kabelů, které připevníte na pracovní plochu nebo jiný hladký povrch, jsou vynikající pro věci, jako jsou nabíječky mobilů, sluchátka a další. Držáky kabelů drží kabely na místě, takže ty nepadají na podlahu a nezamotávají se při každém odpojení vašeho zařízení.

  • Umístěte počítač do držáku na PC. Pokud máte stolní počítač, je držák pod pracovní stůl velmi praktickým doplňkem. Počítač nemusí zabírat místo na stole ani se na něm nemusí hromadit prach a přispívat k nepořádku z kabelů na podlaze.

  • Umístěte počítač do držáku na pc. Pokud máte stolní počítač, je držák počítače velmi praktickým doplňkem vašeho stolu. Počítač nemusí zabírat místo na stole ani se na něm nemusí hromadit prach a přispívat k nepořádku na podlaze způsobenému kabely.

  • Vytvořte úložný prostor do výšky. Pokud na stole skladujete velké množství papírů, je vhodným řešením kancelářský odkladač s více přihrádkami. Mnoho odkladačů lze stohovat na sebe, takže můžete získat úložný prostor, který vyhovuje vašim potřebám. Označte jednotlivé přihrádky, abyste mohli papíry snadněji třídit a udržovat v nich přehled.

Problém celého pracoviště

- "Udržování pořádku na pracovním stole je také problémem pracoviště, protože neuklizený stůl se obtížně udržuje v čistotě, hromadí se na něm prach a má vliv na alergiky nebo astmatiky". Nina Strandbergová si také myslí, že na pracovním stole musí být možné vytvořit si určitý "osobní prostor".

- Rozhodně malá vázička na květiny nebo pěkný držák na tužky rozbíjí jednotvárnost, vytváří příjemnou atmosféru a dodává osobní nádech. Zeleň působí jako prostředek proti stresu, takže rostlina v květináči není špatný nápad.

Naše široká nabídka zaručuje, že si v ní najdete výrobky, které vám budou vyhovovat, ať už jste kdokoli. Pokud si nevíte rady s výběrem, vždy se na nás můžete obrátit - rádi vám pomůžeme!

Časté dotazy

Efektivní pracovní stůl je pracovní prostor, který vyhovuje vašim konkrétním úkolům. Vyhněte se časovým ztrátám tím, že to, co často používáte, umístíte na dosah, ale nezapomeňte také na to, že pro ergonomickou práci potřebujete správné podmínky.
Váš psací stůl může mít osobní ráz, ale ujistěte se, že na něm máte přístup k často potřebným drobnostem, jako je papír, pero a poznámkový bloček.
Váš pracovní prostor by vám měl přinášet užitek, ale také vám ho zjednodušovat, proto si vybírejte výrobky a věci, které potřebujete ke své každodenní práci.
Profesionální ergonom je osoba, která vám pomůže uspořádat, uklidit a vyčistit váš pracovní prostor.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...