Designově zařízená kancelář s jednacím stolem a židlemi

Konferenční stůl a další tipy na vybavení konferenční místnosti

Dobrá konferenční místnost je nápaditá a funkční, ale zároveň je to místnost, kde může spolupracovat a rozvíjet se mnoho různých individualit. Mělo by v ní být možné pořádat prezentace a přednášky, stejně jako diskuse, schůzky a workshopy. Zařizujete konferenční místnost nebo velkou zasedací místnost, ale necítíte se jistí? Interiérová poradkyně Camilla Hassbjer se s vámi podělí o své nejlepší tipy - od barvy stěn až po výběr konferenčního nábytku.
Důležité je mít klidný a harmonický základ. Lidé v zasedací místnosti také přinášejí spoustu barev.
Camilla Hassbjer
Prvním krokem při zařizování konferenční místnosti je analýza potřeb. K čemu bude místnost sloužit, kolik míst je potřeba, jaké technologie by měly být k dispozici a jaký typ nábytku je nejlepší? Potřebujete polstrované konferenční židle s důrazem na pohodlí, nebo vám postačí jednodušší, stohovatelné jednací židle? Nebo snad kombinace?


Někdy stačí stacionární jednací stůl, ale mnozí chtějí mít možnost přestavět nábytek do tvaru U nebo pracovat v malých skupinkách, a pak zvolíte flexibilní řešení s malými stolky, které lze spojit s velkým, říká Camilla Hassbjer, interiérová konzultantka a projektová manažerka specializující se na firemní a veřejné prostředí.
Set jednacího stolu s židlemi
Konferenční set FLEXUS + WHISTLER
Pohled na konferenční místnost s jednacím stolem a židlemi
Konferenční stůl AUDREY

Textil vytváří lepší zvukové prostředí

"Důležité je také sledovat podmínky v místnosti, zejména světlo a zvuk. - Velmi důležité je naslouchat akustice a vnést do prostoru textilie, například v podobě koberců a závěsů, které jej zjemní. Můžete na to myslet i při výběru nábytku a přinést židle s látkovým čalouněním", navrhuje Camilla. "Pokud jde o světlo, v konferenční místnosti je nezbytné dobré a funkční osvětlení".

- "Ráda pracuji s nepřímým světlem, to hodně přispívá k pocitu v místnosti. Vnáší do prostoru teplo a díky němu nepůsobí tak chladně a tvrdě. Je také dobré mít možnost světlo ztlumit a měnit ho podle vykonávané aktivity".

Konferenční stůl s židlemi

Technologie by měla být součástí od samého začátku

Technologie mají v konferenční místnosti své nezastupitelné místo a měly by být zahrnuty do plánování od samého počátku. Vyhnete se tak kabelům na celé podlaze, o které může někdo zakopnout. K udržení pořádku používejte držáky kabelů, svazkovací spirály nebo vestavné zásuvky

- "Jako interiérový designér chci, aby kabely byly co nejméně viditelné. Proto si myslím, že by ve stole nebo pod deskou stolu měla být zapuštěn zásuvkový panel, říká Camilla. Projektor s promítacím plátnem se nachází ve většině konferenčních místností, ale musí zde být také něco, na co lze psát nebo připevňovat poznámky, například flipchart nebo tabule.

Konferenční místnost se stoly a židlemi

Jak byste měli přemýšlet o barvách?

- Začněte charakterem místnosti. Je zde již podlaha, jakou barvu mají stěny? Je důležité, aby materiály a barvy byly v souladu a vytvářely rovnováhu. Myslím, že je důležité držet se klidných barev. Nezapomeňte, že my lidé také přidáváme barvy.

Přečtěte si více o barevných kombinacích

Muž přednáší v jednací místnosti

Tipy pro úspěšnou konferenci

  1. Naplánujte konferenci s dostatečným předstihem.
  2. Zkontrolujte, zda technologie funguje.
  3. Mějte jasný program, aby se účastníci mohli připravit.
  4. Zařaďte několik krátkých přestávek.
  5. Dodržujte harmonogram, abyste se vyhnuli zbytečnému nervování.
  6. Alespoň jeden bod programu udělejte interaktivní. Zvýšíte tím soustředěnost účastníků.
  7. Během dlouhých zasedání jsou mimořádně důležité pohodlné konferenční židle.
Pokud potřebujete pomoci s uspořádáním konferenční místnosti, můžete se na nás kdykoli obrátit. Rádi vám pomůžeme!

Časté dotazy

Kromě konferenčních stolů a židlí je často zapotřebí také určitý typ promítacího plátna, reproduktorů a mikrofonu. V konferenční místnosti by měly být k dispozici adaptéry pro technické vybavení, přístup k internetu a snadno přístupné elektrické zásuvky.
Díky výškově nastavitelnému konferenčnímu stolu můžete snadno střídat schůzky vsedě a vestoje. Střídání sezení a stání během pracovního dne je zdraví prospěšné.
Konference je větší setkání, kde se účastníci zabývají konkrétním tématem. Obvykle se konají přednášky a diskuse.
Během hybridní schůzky jsou někteří účastníci přítomni v zasedací místnosti a jeden nebo více účastníků se účastní digitálně, obvykle prostřednictvím videokonferenční služby.
Vybavte ji koberci, tlustými závěsy a čalouněnými židlemi. Pokud v místnosti stále přetrvává echo, řešením jsou akustické panely na stropy a stěny.
Dobrým způsobem, jak konferenci ukončit, je věnovat chvíli kontrole, zda bylo dosaženo účelu a cílů. To dává účastníkům příležitost zamyslet se nad probíranými tématy.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...