Průvodce: Jak vybrat trezor nebo bezpečnostní skříň?

Průvodce: Jak vybrat trezor nebo bezpečnostní skříň?

Ve většině podniků se nacházejí důležité dokumenty a cennosti, které je třeba chránit před krádeží nebo požárem. Efektivním řešením je instalace trezoru, který splňuje správné bezpečnostní požadavky pro vaše potřeby. V soukromých domech se trezory stávají stále oblíbenější alternativou bankovních trezorů. Měli byste se cítit bezpečně s vědomím, že vaše cennosti jsou v bezpečí, a to jak v práci, tak doma.

Jaký typ bezpečnostní skříně potřebujete?

Sejfy proti vloupání bez certifikace:
Sejfy proti vloupání poskytují ochranu proti krádeži majetku s nízkou nebo žádnou pojistnou hodnotou. Tyto bezpečnostní skříně nemají certifikaci pro ochranu proti krádeži a požáru, ale mohou dobře fungovat pro hotely, kanceláře nebo domácnosti.

Skříně na zbraně:
Zde jsou vyžadovány skříňové trezory. Jedná se o skříně odolné proti krádeži vyrobené z robustní plechové konstrukce. Bezpečnostní skříně jsou testovány na vloupání a certifikovány podle švédské normy SSF 3492. Skříně nejsou testovány na požár, protože jsou primárně určeny k ochraně proti krádeži.
Skříňka s kódovým zámkem ve dvou různých výškách
Kovová skříň SAFE
9 485 Kč
Trezory, které lze namontovat na stěnu nebo doplnit podstavcem pro umístění na podlahu
Box na osobní věci CUBE
Trezory:
Trezory poskytují dostatečnou ochranu cenného majetku, který je náchylný ke krádeži. Trezory poskytují silnější ochranu než skříně proti vloupání i bezpečnostní skříně. Jsou testovány na vloupání a certifikovány podle normy EN 1143-1 a zařazeny do tříd - čím vyšší třída, tím bezpečnější. Trezory jsou často klasifikovány jako požární a klasifikace udává, kolik minut je obsah chráněn proti požáru.

Ohnivzdorné skříně:
Požární skříň je vhodná pro cennosti a dokumenty. Tyto skříně nemají certifikát požární ochrany, ale mají nehořlavou izolaci ve dveřích a stěnách, která zpomaluje šíření požáru v citlivém prostředí.

Ohnivzdorné trezory:
Bezpečnou ochranu důležitých dokumentů a cenností vám poskytnou ohnivzdorné trezory nebo ohnivzdorné archivační skříně a skříně na dokumenty. Tyto skříně mají požární odolnost například podle norem NT Fire 017, UL, EN 15659 nebo EN 1047. Jsou zařazeny do požární třídy P60, P90 nebo P120, což znamená, že chrání papír před ohněm po dobu 60, 90 nebo 120 minut. Tyto skříně mohou mít také třídu odolnosti proti vloupání.

Ukládání datových médií:
Skříně pro ukládání datových médií jsou speciálně navrženy pro ochranu datových médií, jako jsou USB disky a pevné disky. Tato úložiště jsou klasifikována jako požární a jejich vnitřní teplota při požáru nikdy nepřekročí 50 °C po dobu, na kterou jsou certifikována.

Vhozové sejfy:
Ve vhozovém sejfu si můžete uložit cennosti, aniž byste ji museli otevírat. Tento typ bezpečnostních schránek je vhodný pro obchody a další podniky, kde je žádoucí mít možnost rychle a snadno uložit hotovost a cennosti.


Trezory s přihrádkami vybavenými kódovými zámky
Bezpečnostní skříňka VALUE
20 495 Kč
Dva trezory různých velikostí odolné proti požáru a vloupání
Ohnivzdorný trezor DEFEND 
49 365 Kč

Zeptejte se nás na skladování cenností

Pokud si nejste jisti, který typ trezoru nebo bezpečnostní skříně nejlépe vyhovuje vašim potřebám, kontaktujte nás. Rádi vám zodpovíme vaše dotazy týkající se našich produktů.


Trezory pro bezpečné ukládání

Časté dotazy

Trezory chrání cennosti před krádeží a některé také před požárem.
Před nákupem se zamyslete nad svými potřebami. Poraďte se se zkušenými prodejci společnosti AJ. 
Ohnivzdorné skříně mají požární klasifikaci například podle NT Fire 017, UL, EN 15659 nebo EN 1047.
Trezor umístěte na místo, kde může být bezpečně ukotven ke stěně a/nebo podlaze. 

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...