Zvýšení efektivity a pohody díky ergonomickým učebnám

Zvýšení efektivity a pohody díky ergonomickým učebnám

Školy jsou pracovištěm studentů - a možná i nejdůležitějším pracovištěm společnosti. Studenti zde tráví většinu dne a dobré pracovní prostředí je důležité. Ergonomicky navržené učebny zvyšují pohodu a výkonnost studentů. Uvádíme pět důležitých faktorů pro optimální třídu.

 

Různorodost - Různorodá poloha při sezení zvyšuje krevní oběh a je nezbytná pro předcházení zraněním z opakovaného namáhání. Proto je dobré nabídnout studentům alternativy k celodennímu sezení v lavicích. Může to být cokoli od pohovek a Fatboyů až po balanční stoličky a balanční míče, které umožňují aktivní sezení a posilují vnitřní svalstvo.

Jedna třída - mnoho individuálních vzdělávacích prostředí

Správné držení těla u počítače - Při práci na počítači je vhodné používat ergonomickou myš, abyste předešli napětí v pažích, ramenou a krku. Obrazovka by měla být umístěna na délku paže a student by měl mít možnost pracovat s rukama u těla. Ruce by měly mít možnost opřít se o stůl nebo o opěrku předloktí.

Zvuková izolace - Vysoká hladina zvuku a hluk ve třídě mohou mít negativní vliv na učení, výkon a spánek. Problém řeší pohlcovače hluku, paravány a odhlučnění lavic a stolů. Mnohé pohlcovače zvuku jsou dekorativní a jsou také skvělým designovým prvkem interiéru.

Přečtěte si tipy odborníka na akustiku

Dobré osvětlení - Správné osvětlení ve třídě zvyšuje pozornost studentů a zlepšuje jejich výkon. Nejúčinnější je kombinace přímého světla na pracovních plochách a nepřímého světla na stěnách a stropech, tzv. okolního světla. Ve třídě by mělo být několik řad svítidel, která zajistí dostatečnou úroveň osvětlení, a také osvětlení tabule, které usnadní práci učitele.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...