Muž rozbaluje průmyslovou rohož v dílně

Protiúnavová rohož odlehčí vašemu tělu na pracovišti

Koberec nebo rohož jsou mnohem víc než jen atraktivní dekorace interiéru a mohou plnit mnoho funkcí. Správná podložka na stání na správném místě přispívá k bezpečnému pracovišti a zabraňuje zraněním z opakovaného namáhání. "V ergonomickém pracovním prostředí jsou rohože důležité pro zmírnění tlaku na nohy a záda a předcházení problémům, které mohou vést k pracovní neschopnosti," říká Hans Sepers, obchodní ředitel společnosti AJ Produkty.

Ergonomické podložky na stání

Podložky hrají důležitou roli na pracovištích, kde se často stojí. Ať už pracujete na recepci, na montážní lince, u pokladny nebo u balicí stanice, vaše tělo je vystaveno velké zátěži, a tlumící podložka může mít proto velký význam.

"To nyní platí i pro kancelářské prostředí," říká Hans Sepers. "U dnešních výškově nastavitelných stolů stojíme a pracujeme více než dříve, takže potřebujeme trochu více tlumení, které uleví našim nohám, kolenům a zádům. Existují také speciální podložky, vhodné pro použití pod kancelářskou židli. Ty odlehčí vašemu tělu, když stojíte, a zároveň chrání podlahu před opotřebením židle, když sedíte.
Malá kulatá podložka na pracovišti, která uleví kolenům a zádům.
Protiúnavová podložka SPOT
1 835 Kč
Pracovní podložka na balicím pracovišti
Protiúnavová průmyslová rohož SUPER

Rohože pro bezpečné pracoviště

Různá pracoviště přirozeně kladou různé nároky na povrch. Kromě ochrany těla a podlahy může rohož poskytovat různé funkce, které zvyšují bezpečnost.

Například dílny a sklady potřebují rohože, které se snadno udržují v čistotě a jsou odolné vůči rozlitým olejům, tukům a chemikáliím. Mokré prostory a šatny vyžadují protiskluzové a odvodňovací rohože, které se snadno udržují čisté a svěží, a ve vstupním prostoru by se koberce měly postarat o nečistoty a vlhkost, chránit podlahu a poskytnout návštěvníkům dobrý první dojem.
Musíte si rozmyslet, jaké vlastnosti má rohož mít. Tipem je také zvážit způsob jejího čištění.

Vytváření pohody na pracovišti

Mnoho pracovních rohoží lze objednat v libovolné délce, aby vyhovovaly vašim potřebám. Je důležité vybrat rohož, která bezpečně drží na místě, abyste o ni nezakopávali. Samozřejmě záleží i na tom, jestli dobře vypadá.

"Rohože zpříjemňují pracoviště - jak pro zaměstnance, tak pro návštěvníky a zákazníky, na to nezapomínejte," říká Hans Sepers.

Co se skrývá pod pojmem ergonomie?

Najděte si správnou podložku nebo rohož pro své pracoviště

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...