Kancelářský nábytek s nádechem skandinávského designu

Kancelářský nábytek s nádechem skandinávského designu

Skandinávský styl se dávno nepromítá pouze do interiérů domácností. K velkému potěšení firem i jejich zaměstnanců se stále více prosazuje i ve vybavení kanceláří. Elegance, funkčnost a minimalismus jsou jen základními charakteristikami tohoto nadčasového stylu, který je strohý, aniž by na nás působil chladně.

 

Skandinávský design formovalo několik klíčových faktorů, z nichž mnohé souvisí s podmínkami prostředí. Rozsáhlé hornaté oblasti pokryté lesy logicky zvýhodnily výběr přírodních materiálů i přirozených tvarů a linií.


Přežít nehostinné podmínky, dlouhé měsíce v zimě a sněhu, donutily seveřany přemýšlet úsporně a ekologicky dříve než se toto začalo skloňovat jako módní termín. Plýtvání či neužitečnost nemají v jejich životech místo. To také formovalo zdejší přístup k vytváření předmětů denní potřeby.


Industrializace přišla do regionu až velmi pozdě, což umožnilo zůstat u tradiční řemeslné výroby a využití přírodních materiálů. Trvalá udržitelnost pak vedla k častému použití dřeva, skla, ale i recyklovatelných plastů.


Vzhledem k dlouhým zimním měsícům měly domy na severu nabízet jak fyzickou ochranu, tak pocit zázemí a bezpečí. Zdejší výroba je symbolem poctivosti, odolnosti a vysoce kvalitního zpracování. Touha po vnitřní pohodě, klidu a teple stála vždy v popředí zájmu skandinávských designérů. A tento dotek něčeho jednoduchého, přehledného a zároveň uklidňujícího dnes výrazně inspiruje vybavení mnohých interiérů.

Už ve vstupních prostorách elegance a pohoda

Komfort a přitom funkčnost mohou dominovat už v přijímacích prostorách kanceláří. Je vhodné volit světlé, pastelové barvy na stěnách a dřevěné doplňky či podlahy. Pokud jde o výběr nábytku, doporučují se pohodlná lounge křesla či pohovky, doplněné zaoblenými konferenčními stolky.

V jednoduchosti je krása

Čistota a přehlednost vévodí tomuto přístupu při vybavení interiérů kanceláří. Prostory nepůsobí přeplněně. Zbytečné množství nepotřebných serepetiček zatěžuje nejen mozek neb odvádí pozornost, ale ve svém důsledku i planetu a váš rozpočet.
I při zařizování open space kanceláří je možné se inspirovat atmosférou klidu a minimalismu. Namísto množství nábytku volit kompaktnější vícemístné pracovní stoly, rozdělené několika jednoduchými příčkami. Ušetří se tak místo a současně se zajistí vlastní pracovní prostor pro každého zaměstnance. Jednoduše přestavitelné kusy nábytku doplněné vhodnými židlemi či křesly na kolečkách budou naopak ideálním řešením pro komunikaci a práci v týmu.


Perfektními vychytávkami pro doladění přehledného pracovního prostoru se ukazuje celá řada variabilních poliček a regálů umožňujících přehledné uložení drobných předmětů, které by jinak odváděly pozornost.

Zasedací místnost jako známka vytříbeného vkusu

Navození správné atmosféry v jednací místnosti lze docílit volbou vhodného nábytku. Doporučují se nejlépe dřevěné, oválné či kulaté stoly pro usnadnění diskuze a názorové výměny. Na rozdíl od kanceláří či open space se hodí pohodlné konferenční židle bez koleček. Důraz je kladen především na otevřený a přehledný prostor místnosti doplněný pouze několika neotřelými doplňky. Ty by ovšem neměly narušit možnost ke koncentraci a produktivitě.

Ďábel se skrývá v detailu

Z pohledu mnoha odborníků symbolizuje skandinávský design propracovanost a dobrou organizaci se značnou dávkou originality. Zároveň působí nadčasově a univerzálně. Při čím dál rozšířenějším provozování kancelářské práce z domova jej lze úžasně využít při zařizování domácí kanceláře. Na druhé straně se dá krásně kombinovat s industriálním stylem a je tak použitelný prakticky kdekoli.
Skandinávský design se zkrátka proměnil ve skutečné umění žít, v opravdový životní styl. S lehkou nadsázkou se dá říci, že z „módy se dá vyjít, ale ze stylu nikoli“.

Prohlédněte si naše vybavení pro kanceláře

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...