Pohled na moodboard v kanceláři

Jak vytvořit moodboard - krok za krokem!

Moodboardy jsou bezkonkurenční nástroje pro vizualizaci a komunikaci kreativních projektů a nápadů. Usnadňují zachycení a zprostředkování správné atmosféry nebo pocitu - a pomáhají udržet konzistentní téma. Je jedno, zda si vytvoříte moodboard online pro prezentaci nebo fyzický pro inspiraci. Co je to tedy moodboard a jak ho vytvořit? Provedeme vás celým procesem!
Dva lidé diskutují u moodboardu
Moodboardy často hojně využívají návrháři interiérů, fotografové, grafici a další kreativci, ale lze je použít i v běžném kancelářském prostředí jako způsob kreativní prezentace.

Moodboard může být užitečný mnoha způsoby. Může vám pomoci předložit nápad nebo vysvětlit kolegům, jak postupovat při realizaci konceptu. Může být ale také skvělý pro sběr inspirace pro návrh interiéru.

Vystřihování a vkládání - digitálně nebo ručně

Digitální moodboardy můžete vytvářet v několika různých programech a existují také aplikace a digitální nástroje určené speciálně k vytváření moodboardů.

Pokud dáváte přednost analogové práci, můžete použít klasickou nástěnku, na kterou věci připnete, nebo tabuli či skleněnou psací tabuli, na kterou můžete kreslit, psát a připevňovat věci pomocí magnetů!

Kulatá skleněná tabule s připevněnými poznámkami
Kulatá skleněná tabule CAROL
Magnetický úložný box na popisovače tabulí
Magnetický úložný box

Časté dotazy

Moodboard je vizuální nástroj, který vám pomůže shromáždit obrázky a texty, které popisují například pocit, atmosféru nebo vizi. Běžně se používá pro vývoj konceptu, tvorbu designu a prezentace.
Moodboard může obsahovat cokoli, co chcete, ale obvykle je to směs vašich vlastních obrázků, stock fotografií, náčrtů, textu, ilustrací, symbolů/log atd. Fyzický moodboard může obsahovat také věci, jako jsou vzorky barev a materiálů.
Pomocí pečlivě vybrané a promyšlené kombinace textu a obrázků, barev a tvarů vytvořte inspirativní a efektivní moodboard.
Podobnou funkci jako moodboard plní i koláž. Moodboardy však často obsahují jak obrázky, tak i text v kombinaci nápadů, které vytvářejí například nový koncept. Zatímco koláž je častěji kompilací obrázků pouze za účelem získání inspirace pro určitý styl.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...