10 rad pro snížení rušivého hluku v kanceláři

10 rad pro snížení rušivého hluku v kanceláři

Obtěžuje vás všudypřítomný hluk? Nejste sami! Naštěstí existuje vícero řešení, jak se s tímto problémem na pracovišti vypořádat – pomáhá vybavit místnost nábytkem a doplňky s měkkým povrchem nebo třeba pouštět bílý šum.

 

Nedostatečné odhlučnění je bohužel častým neduhem našich pracovišť. I nepatrné vyrušení může vést ke snížení koncentrace a vyvolání stresu. Ideálem ale není ani úplné ticho,  protože pak by nás ze soustředění vytrhl sebetišší zvuk. Nejlépe se pracuje v prostředí, kdy slyšíte, že kolegové mluví, ale konkrétní slova jim nerozumíte.

10 tipů pro příjemnější akustické podmínky v kanceláři

Jak dosáhnout toho, aby bylo rušivých zvuků na vašem pracovišti co nejméně? Některé návrhy jsou realizovatelné snadno, jiné vyžadují speciální vybavení. Čím začnete?


1. Akustické panely efektivně tlumí hluk, ale navíc díky svým atraktivním kombinacím vnášejí do interiéru hravost a originalitu. Na výběr jsou nejen různé barvy, ale i netradiční tvary, popusťte uzdu své fantazii!


2. Textilie všeho druhu účinně pohlcují nežádoucí zvuky. Platí tu jednoduché pravidlo: čím víc textilií, tím lépe. Stylové závěsy, záclony, koberce a rohože nelahodí jen oku, ale ocení je i uši.


3. Čalouněný nábytek, například silně polstrované kancelářské nebo konferenční židle či pohovky, jsou další skvělou možností, jak snížit hluk zejména v místnostech s tvrdými podlahami a minimem textilií.


4. Knihovny a regály zaplněné knihami a šanony též pomáhají tlumit zvuk. Naopak úložné prostory s pevnými hladkými dveřmi zvuk odráží a mohou vytvářet nepříjemnou ozvěnu.


5. Přirozenými tlumiči hluku jsou rostliny. Navíc čistí vzduch a vytváří příjemnou atmosféru. Skoro všechny výhody mají i rostliny umělé. Elegantně je můžete umístit třeba do nástavce z naší řady Modulus.


6. Nastavení tichého režimu na mobilních telefonech a počítačích by mělo být v práci samozřejmostí. Zvuky všech upozornění a přijatých zpráv nemusí rušit ani vás, natož kolegy.


7. Filcové návleky na nohy židlí snižují hluk při posouvání židlí a navíc usnadňují klouzání nohou po podlaze.


8. Stolové paravány a kancelářské přepážky se speciální výplní velmi účinně pohlcují zvuky kopírek, psaní na klávesnici i hovory hlasitějších kolegů. V některých velkých kancelářích jsou také jedinou šancí na trochu soukromí.


9. Nástěnky s měkkým povrchem (textilie, korek atd.) plní hned dvě funkce najednou: redukují odrazy zvuku od stěn a slouží ke sdílení informací, plánů apod.


10. Nahrávky zvuků přírody, např. ptačího zpěvu či šumění větru a deště (tzv. bílý šum), působí na člověka pozitivně a mají uklidňující účinek. Aniž by je bylo potřeba pouštět příliš nahlas, dokážou skrýt rušivé zvuky v okolí. Jen pozor, ať vás neuspí!

Tlumení hluku

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...