Jak docílit klidu v kanceláři?

Jak docílit klidu v kanceláři?

Nepříjemný hluk na pracovišti je běžný problém, nejpalčivěji pociťovaný zejména v open space kancelářích. Nevhodné akustické podmínky mohou mít neblahý vliv na schopnost soustředění, učení i na paměť. „Řešení tu ale je,” říká Roger Evertsson, nákupčí společnosti AJ Produkty.
Zvuky, které nás ruší při práci, se samozřejmě liší pracoviště od pracoviště, ale nejčastěji to bývají kroky, telefonáty, pokašlávání nebo vzdálená konverzace. Tento typ hluku je složité odfiltrovat; náš mozek je nastaven tak, že vnímá všechno, co se kolem nás děje.

Brát ohled na ostatní

Měkké a pórovité materiály zvuk pohlcují a tlumí, zatímco tvrdé, hladké povrchy jej odrážejí, takže se každý nepatrný hluk násobí. Proto doporučujeme instalaci akustických panelů a přepážek. Je také dobré se zamyslet nad tím, co mohu já sám udělat pro to, aby byla hladina hluku na pracovišti co nejmenší. Začněme třeba ztišením nebo úplným ztlumením vyzvánění telefonu…

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...