Vytvořte si pracovní prostředí s příjemnou akustikou

Vytvořte si pracovní prostředí s příjemnou akustikou

Trápí vás vyšší hladina hluku na vašem pracovišti? Pracujete v kanceláři typu open space nebo máte prostě jen hlučného kolegu? Vysoká úroveň hluku je častým problémem na mnoha pracovištích a negativně ovlivňuje pracovní podmínky. Naštěstí existuje celá řada různých řešení tohoto problému - od měkčích povrchů až po oblíbenou hudbu v pozadí.

Hlučné prostředí a rušivé zvuky patří mezi nejčastější problémy na pracovištích. Snižují naše soustředění a zvyšují stres. Pracovní prostředí by však nemělo být ani příliš tiché, protože pak je rušivé úplně vše, třeba i běžné rozhovory kolegů. Na změření vhodné hladiny hluku existuje jednoduchá pomůcka: měli byste být schopni slyšet, že vaši kolegové mluví, ale ne co konkrétně říkají.

 

Přinášíme 10 jednoduchých tipů, kterými se můžete řídit při vytváření příjemného zvukového prostředí:


1. Textil jako tlumič. Vybavte své pracoviště stylovými závěsy, koberci a akustickými panely na zeď. Panely můžete využít i jako nástěnky, místnost příjemně zútulní a zároveň odhluční. Vybrat si můžete z různých barev, jsou netoxické a dobře se čistí.


2. Pokud nechcete pořizovat textilní doplňky, pomůže vám čalouněný nábytek. Dobrou alternativou mohou být například čalouněné kancelářské a konferenční židle. Jsou pohodlné, stylové, vybrat si můžete z mnoha typů a přispějí ke snížení hladiny hluku.


3. Redukovat zvuky vám pomohou také policové regály plné šanonů, knih a dalších věcí. Policové knihovny řady Flexus mají jednoduchý design a volitelný dekor lamina, takže je můžete jednoduše kombinovat s ostatním vybavením interiéru. Pokud by vás přece jen otevřené police přestaly bavit, můžete k nim dodatečně pořídit dvířka a zakrýt jejich obsah.


4. Rostliny nejen zpříjemní místnost a čistí vzduch, ale zároveň jsou i přírodními tlumiči hluku. V naší nábytkové řadě Modulus naleznete nástavce na květiny, které můžete umístit na skříňku.


5. Přepněte telefon a počítač do tichého režimu, ať nerušíte kolegy ani přijímáním zpráv. Snížit hladinu hluku během telefonních hovorů vám pomohou kvalitní sluchátka. Pokud volajícího slyšíte jasně, automaticky ztišíte hlas a tím i potencionální rušivé zvuky.


6. Plstěné návleky na nohy židle jsou praktickým doplňkem, který vylepší akustiku prostředí. Židle díky nim hladce klouzají po podlaze a nevydávají nepříjemné skřípavé zvuky. Také redukují hluk při nárazu nohou židlí do nohou stolu.


7. Podložka na stůl ho nejen ochrání před opotřebením, ale navíc tlumí zvuk způsobený odkládáním věcí. Je nenápadná, snadno se čistí a leccos vydrží.

 

Akustický stolový paraván Zip

 

8. Výborným pomocníkem při vytváření příjemného zvukového prostředí jsou akustické stolové paravány. Účinně tlumí hluk, poskytují více soukromí a lze si na ně připnout poznámky a fotografie. Na paravány se závěsnou lištou lze navíc uchytit řadu praktických doplňků.


9. Korkové a textilní nástěnky plní dvě funkce současně - snižují odrazy zvuku od zdi a jsou skvělým prostředkem ke sdělování důležitých informací na pracovišti.


10. Ptačí zpěv, zvuk deště a další zvuky přírody na nás mají pozitivní vliv. Aniž by je bylo nutné pouštět hlasitě, dokáží tyto přirozené zvuky skrýt nežádoucí rušivé zvuky v pozadí.

Stolové paravány a akustické panely

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...