Zajistěte si prostředí s příjemnou akustikou

Zajistěte si prostředí s příjemnou akustikou

Výzkumy ukazují, že nepříjemné zvuky v pozadí snižují pracovní výkon. Někteří se rozhodnou řešit ruch hudbou, ale i ta může snižovat koncentraci. Zdá se, že mozek má tendenci naslouchat zvukům v okolí, přestože se snažíme soustředit na jiné věci. Nejlepším řešením tohoto problému je vybavit kancelář produkty, které tlumí hluk a navíc přispívají k vytvoření příjemného pracovního prostředí.

K podávání dobrého pracovního výkonu je pro nás velmi důležité, abychom se mohli soustředit. Přesto mnohé společnosti bojují se špatnými zvukovými podmínkami. Velkou výzvou je omezení hluku v kancelářích typu open space. Pojďme si představit tři jednoduché způsoby, jak vylepšit vaše zvukové prostředí.

1. Paravány

Rozdělení kanceláře pomocí paravánů je skvělým řešením pro pohlcení zvuků v místnosti. Efektivně oddělí jednotlivá pracoviště a díky dobré absorpci zvuku slouží i k ochraně před nepříjemným hlukem v pozadí. Poskytují i určité soukromí a klid na práci. Navíc působí jako dekorativní prvek v místnosti.

Paravánové zástěny jsou jednoduchým a elegantním řešením, které poskytuje efektivní dělení prostoru na individuální pracoviště poskytující zaměstnancům vyšší možnost koncentrace. Umístit je můžete kamkoliv. Manipulace s nimi je díky kolečkům jednoduchá.

2. Stolový paraván

Stolové paravány jsou méně nápadné než klasické paravány, přesto také efektivně pohlcují hluk. Umísťují se přímo na stůl a umožňují zaměstnancům soustředit se na práci, aniž by byli rozptylováni ťukáním klávesnic kolegů nebo rozhovory v pozadí.

Stolový paraván je zvláště vhodný pro výškově nastavitelný stůl, protože se pohybuje spolu s ním, nemusíte ho tedy během změny pozic nějak upravovat. V našem sortimentu najdete řadu stolových paravánů s absorpcí zvuku certifikovanou Švédským technickým a výzkumným institutem SP. Použité materiály jsou nejen funkční, ale také elegantní a velmi dekorativní. Dají se využít i jako nástěnka nebo inspirativní stěna pro plány, vize, nápady.

3. Akustické panely

Jednoduchý a efektivním způsobem, jak zlepšit akustiku v místnosti, je využít plochu stěn.  Stačí na ně přichytit akustické panely, které mohou zároveň sloužit i jako netradiční nástěnka.
Akustické panel, které na stěnu nedoléhají celou plochou, umožňují zvukovým vlnám projít skrz, odrazit se od zdi a poté znovu projít panelem. Dochází tak k velice efektivní dvojité redukci hluku. Panely s kreativními barvami nejen zlepšují zvukové prostředí, ale také zvyšují pohodu v kanceláři a jsou funkčním i dekorativním doplňkem.

Akustické panely pokryté tkaninou nabízíme v různých barvách, tvarech a velikostech. Buďte kreativní, zkombinujte různé varianty a vytvořte vlastní originální vzory.

Výrobky třídy A

Všechny akustické panely a paravány v našem sortimentu jsou certifikovány Švédským technickým a výzkumným institutem třídou zvukové absorpce A. Takže bez ohledu na to, zda plánujete použití paravánů pro vybavení kanceláře, jídelny nebo obývacího pokoje, odhluční dané prostředí a dodají vám příjemný pocit.

Paravány a akustické panely

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...