Pohled na různá úložná řešení v kanceláři

Průvodce: jaký policový regál do kanceláře vybrat?

Každá kancelář potřebuje nějaký úložný řešení a praktické policové regály jsou chytrá volba. Který regál je pro vaše potřeby nejvhodnější, závisí na tom, co je třeba uložit, na prostředí, ve kterém bude kancelářský regál umístěn, a samozřejmě na osobních preferencích. Pořádek a přehlednost usnadňují práci a zpříjemňují pobyt v kanceláři. Pomůžeme vám zjistit, zda potřebujete polici na zeď, klasickou knihovnu, regál na šanony nebo flexibilní regálový systém.
Žena stojí na stoličce a zvedá složku k vysokému kancelářskému regálu.

Zvolte správný typ regálu

Vždy zkontrolujte maximální nosnost polic a pamatujte, že platí pro rovnoměrně rozloženou hmotnost. Ukládáte lehké předměty, jako jsou pořadače nebo krabice s těžkým obsahem?


Klasická laminátová knihovna se zakrytými bočnicemi je v kanceláři vždy to pravé. Laminátové police jsou odolné a dostupné v několika barvách a různých imitacích dřeva. Skvěle se hodí na knihy a pořadače. Tipem pro interiérový design je kombinace nízkých a vysokých polic pro větší rozmanitost a pestřejší vybavení.


Drátěné regály s otevřenými stranami se dobře hodí pro archivaci nebo v případě, že je v kanceláři potřeba hodně úložného prostoru. Často se dodávají s výsuvnými částmi, které umožňují snadné rozšíření podle potřeby.


Nástěnné police jsou stylové i praktické. Zavěste je nad nižší skříňku nebo nad stůl, abyste využili prostor, nebo je nechte viset samostatně pro vzdušnější interiér kanceláře.


Nástěnné regály připevněné na stěnu pomocí nosných lišt a závěsných kolejnic jsou prostorově úsporné a praktické. Umístěte police podle svých představ a přeskupte je podle potřeby.
Kupte si knihovnu, která je součástí nábytkové série. Díky tomu můžete kombinovat vysoké a nízké regály a případně z jednoho regálu vytvořit skříňku s dvojicí dvířek. Postavte jednu nebo více nástěnných polic tam, kde potřebujete další prostor pro své věci. Tímto způsobem můžete úložný prostor přizpůsobit, pokud se změní potřeby nebo pokud je třeba změnit uspořádání pracovního místa. Hledejte nábytkové série s dobrou variabilitou sortimentu pro přizpůsobení interiéru. Pokud se budete držet jedné nábytkové řady, snadno vytvoříte elegantní interiér a dosáhnete sladěné kanceláře.
Žena se opírá o výškově nastavitelný stůl, v pozadí jsou police s knihami.

Kde by měl být regál umístěn?

Před nákupem úložných regálů se vyplatí dvakrát přemýšlet. Při správném výběru modelu, barvy a umístění plní regál nejen funkci úložného nábytku, ale také zvyšují komfort a design interiéru kanceláře. Například v archivu může být důležitější, aby police pojaly co nejvíce věcí, než aby měly moderní design. Dobrý archivační regál by měl být snadno sestavitelný a rozšiřitelný. To usnadňuje změny v množství dokumentů.


Ve stísněných prostorách lze ušetřit podlahovou plochu tím, že se úložný systém postaví vertikálně namísto horizontálně, pokud to výška stropu dovolí. Pokud není možné stavět na výšku, alternativou jsou extra hluboké police. Nezapomeňte pečlivě změřit výšku, šířku a hloubku, abyste co nejlépe využili dostupný prostor.


Ve větším prostoru může být příjemnější regál oddělit a vytvořit v místnosti menší plochy. Nízké regály dokonale fungují jako rozdělovače místností, přičemž zachovávají volný průhled a umožňují snadný přístup ke knihám a časopisům. Pokud si vyberete pojízdné regály na kolečkách, můžete vybavení snadno přizpůsobit dané situaci.


Chcete další tipy, jak chytře skladovat?

Kancelář se dvěma lidmi, kteří si prohlížejí dokumenty položené na pracovním ostrůvku.

Další chytré funkce pro regály

Pomocí různých doplňků si můžete kancelářský regál přizpůsobit tak, aby vám dokonale vyhovoval. Podle vašich konkrétních potřeb může funkčnost zlepšit organizér dokumentů, přídavná police nebo kolečka. Příslušenství lze měnit, pokud se změní pracovní situace.

Posuvný regál je prostorově nejúspornější typ regálu a poskytuje dostatek úložného prostoru na malém prostoru. Pomocí kliky se části regálu přesouvají, abyste měli přístup k tomu, co potřebujete. Vhodné do velkých archivů.

Pro skryté uložení můžete knihovnu doplnit dvířky. Kombinujte otevřené a skryté úložné prostory s regály stejné řady, abyste dosáhli uceleného dojmu. Pokud chcete mít více možností, jak předměty skrýt nebo uzamknout, můžete je doplnit úložnými skříňkami.


Jaký typ kancelářské skříně vybrat?

Tipy na regály z produktů AJ

  1. Není divu, že jsou kancelářské skříně FLEXUS bestsellerem. Každá police pojme přibližně 12 pořadačů, což z ní činí dokonalý regál na pořadače. Možnost montáže dvířek umožňuje kombinovat otevřené a skryté ukládání. Regál FLEXUS se navíc dodává v několika různých barvách.
  2. Policová knihovna CLEO je opravdu cenově dostupný úložný nábytek. Díky funkčnímu a minimalistickému designu a třem barevným variantám je dobrou volbou pro většinu kancelářských prostředí.
  3. Je v kanceláři těsno? Pak vám doporučujeme vyzkoušet kovový regál LIGHT. Pokud se přestěhujete do větších prostor, můžete je snadno rozšířit pomocí rozšiřujících částí.
  4. QBUS je stylový regál, který vypadá skvěle ve většině místností. Umístěte ho na viditelné místo: do vchodu, do zasedací místnosti nebo do zorného pole kanceláře. Nábytková řada QBUS zahrnuje také úložné skříně, kancelářské kontejnery a další.
  5. Nástěnný policový systém SHAPE nabízí chytré a praktické úložné prostory, které lze kombinovat a rozšiřovat. Proč si nenamontovat nástěnný regál nad pracovní stůl, abyste měli snadný přístup k často používaným věcem?

Zeptejte se nás na kancelářské regály

Díky naší široké nabídce snadno najdete řešení, které bude vyhovovat vašemu podnikání. Pokud potřebujete podporu, vždy se na nás můžete obrátit. Rádi vám pomůžeme!

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...