Průvodce: ta nejlepší ergonomická židle pro vás

Průvodce: ta nejlepší ergonomická židle pro vás

Nejlepší pracovní pozice je ta další! Střídání sezení na klasické kancelářské židli a na aktivní a ergonomické kancelářské židli je tedy snadný způsob, jak pracovat a cvičit zároveň. Přirozené střídání v průběhu pracovního dne je nejen nejšetrnější k tělu, ale také dodává energii navíc. Zdravé sezení je ideálním řešením pro ty, kteří v kanceláři hodně sedí a chtějí do své každodenní rutiny zařadit více pohybu a cvičení.
Balanční stolička v domácí kanceláři

Lepší zdraví a lepší soustředění

Pro udržení pohyblivosti svalů a kloubů je důležitý pravidelný pohyb, což může být obtížné, pokud máte sedavé zaměstnání. V této situaci může mít správný sedací nábytek velký vliv na vaši pohodu.

Aktivní a ergonomický sedací nábytek, který různými způsoby aktivuje a posiluje zádové svaly a svaly středu těla, má pozitivní vliv na zdraví a prospívá zádům. Tělo je stvořeno pro pohyb a tělesná aktivita mu prospívá. Dlouhodobé sezení může stlačovat ploténky v dolní části zad, což může v nejhorším případě vést k výhřezu meziobratlové ploténky.

Tři dobré důvody, proč používat aktivní a ergonomickou židli:

1. Když začnou pracovat hluboké svaly, zvýší se spotřeba energie a kalorií, což je prospěšné pro hladinu energie i soustředění.

2. Při pohybu se zlepšuje krevní oběh a okysličování. To následně přispívá ke zvýšení efektivity a produktivity během pracovního sezení.

3. Zlepšuje se vaše držení těla, protože se posiluje pánev, což vede ke vzpřímenějšímu sedu.

Optimální varianta

Aktivní sedací nábytek může dobře fungovat jako doplněk ke klasické kancelářské židli. Tělo potřebuje často měnit polohy, aby se cítilo dobře. Nejlepší kombinací je střídání kancelářské židle a některého typu aktivního sezení při práci u výškově nastavitelného stolu. Tímto způsobem můžete snadno přepínat mezi stáním, normálním sezením a aktivním sezením.

Aktivní kancelářská židle nemusí být složitá ani náročná na sezení. Se sedlovou židlí máte samozřejmě ergonomickou pracovní polohu, a pokud chcete alternativu k balančnímu míči, máme pro vás například balanční stoličku se zabudovaným pilates míčem.

Mějte na paměti, že aktivní židle by se měla zpočátku používat jen asi hodinu denně, než si tělo zvykne na novou polohu sezení. Je běžné, že účinek židle pocítíte v podobě bolesti svalů. Svaly se aktivují přirozeným pohybem a tělo se časem zpevní a zesílí. Brzy bude každý pracovní den plný energie!


Vyberte si ten správný psací stůl
Balanční stoličky CHESTER

Tip! Sdílejte s kolegy aktivní sedací nábytek

Ne všichni kolegové musí mít kromě své kancelářské židle také vlastní balanční stoličku nebo sedlovou židli. Místo toho vytvořte v kanceláři malé centrum s kombinací aktivního sedacího nábytku, který můžete sdílet. Tímto způsobem si můžete najít svého osobního favorita a mít na výběr z několika možností!

Balanční míč CORBRIDGE
1 595 Kč
Rotoped u výškově nastavitelného stolu
Rotoped ke stolu
8 155 Kč

Variabilita je klíčem ke zdravým zádům

Každodenní několikahodinové sezení má na tělo negativní vliv. Nejlepší je, když se při práci vyhnete statickým polohám a budete pracovní polohu u stolu co nejčastěji měnit.

Pokud chcete být při práci opravdu aktivní, je tu rotoped ke stolu. Při šlapání do pedálů se zvyšuje hladina energie i spotřeba kalorií. Je naprosto reálné cvičit a zároveň sedět u psacího stolu. Využijte této příležitosti, když pracujete na jednodušších úkolech.

Přepínejte mezi sezením, stáním a různými typy židlí. Klasická kancelářská židle poskytuje tělu uvolněnou polohu vsedě, zatímco balanční židle aktivuje vaše svaly. Přečtěte si více o tom, jak se vyhnout dlouhodobému sezení.

 

Jaká kancelářská židle se pro vás hodí?
Muž sedící na aktivní židli u výškově nastavitelného stolu

Nejste si jisti, jaký nábytek pro aktivní sezení vybrat? Podělíme se s vámi o některé kousky z našich oblíbených!

  • Naše nejprodávanější a stylová sedlová židle TRENT
    • Měkké a odolné polyuretanové sedadlo
    • Poskytuje velkou volnost pohybu
    • Hladce se otáčející kolečka
  • Jedinečný design vyvažující stoličku UP
    • Nízká vlastní hmotnost a praktické úchopové poutko pod sedákem
    • Vyrobeno z polyamidu a 50 % recyklovaného materiálu
    • Snadno výškově nastavitelná
  • Ergonomický balanční míč CORBRIDGE
    • K dispozici ve dvou velikostech
    • S madly pro snadné přemisťování
    • Odolný látkový potah

  • Flexibilní sedlová židle EPSOM s opěrkou zad
    • Opěradlo, které lze otáčet o 360° a používat také jako boční opěrku nebo opěrku rukou
    • Odolné čalounění z 95 % vlny
    • S lehčí houpací funkcí

  • Oceněná a exkluzivní balanční židle BACK APP
    • Předchází bolestem zad
    • Vysoké maximální zatížení
    • Silně polstrovaný sedák

Tip! Procházka u stolu

Chcete do svého pracovního dne zařadit ještě více pohybu? S naším chodícím pásem se můžete při práci procházet. Chodící pás je skládací, tichý a představuje snadný způsob, jak rozproudit krevní oběh a metabolismus!

Ukázat produkt

Zeptejte se nás na aktivní sezení

Pokud potřebujete více informací o našich produktech, můžete nás vždy kontaktovat. Rádi vám pomůžeme!

Časté dotazy

Aktivní židle má několik pozitivních zdravotních účinků. Mimo jiné se posílí vaše držení těla a svaly středu těla a zároveň se zvýší krevní oběh a zásobování těla kyslíkem. Díky tomu jste bdělejší a snáze se soustředíte a koncentrujete.
Dlouhodobé sezení zvyšuje riziko nemocí souvisejících s životním stylem, spotřeba energie v těle se snižuje a člověk je více unavený. Různorodá pracovní poloha předchází špatnému zdravotnímu stavu.
Ergonomie se zabývá interakcí mezi člověkem a fyzickým, ale i psychologickým a sociálním pracovním prostředím.
Ergonomická kancelářská židle má vlastnosti, které umožňují správné sezení a zároveň poskytují vysoký komfort. Může například ulevit tělu nebo přispět k lepšímu držení těla.
Sedlová židle je židle, na které se sedí v jízdní poloze s jednou nohou na každé straně sedací části.
Na sedlové židli sedíte v jezdecké pozici a automaticky získáte správné držení těla, zatímco ramenům, kyčlím a kolenním kloubům se uleví. V porovnání se sezením na klasické kancelářské židli se zlepšuje prokrvení nohou.
Měli byste sedět vzpřímeně tak, aby ramena, kyčle a paty byly ve svislé linii. Výška sedadla se řídí vaší výškou, správná výška je taková, kdy máte celé chodidlo na podlaze.
Balanční stolička je aktivní sedací nábytek, který lze použít místo klasické kancelářské židle nebo jako její doplněk. Na rozdíl od kancelářské židle sedíte méně staticky.
Měli byste sedět na míči se širokýma nohama a chodidly mírně před sebou tak, aby kolena svírala úhel přibližně 90°. Neměli byste míč svírat nohama, abyste udrželi rovnováhu.
Balanční míč má větší stabilitu, pokud není nafouknutý na 100 %, ale je individuální, jak moc ho chcete mít nafouknutý.
Balanční míč o Ø 650 mm je vhodný pro osoby do 175 cm a Ø 750 mm je vhodný pro osoby nad 175 cm.
Jízda na kole při práci stimuluje krevní oběh a zrychluje metabolismus, což má pozitivní vliv na vaše zdraví i produktivitu.
Většina rotopedů ke stolu vypadá stejně a funguje stejně jako klasické rotopedy, ale rozdíl je v tom, že rotopedy nemají řídítka, kterých byste se mohli držet.
Náš rotoped ke stolu má variabilní výšku sedla vhodnou pro osoby vysoké přibližně 155 až 195 cm.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...