Šikovně vybavená samostatná kancelář je výhra!

Šikovně vybavená samostatná kancelář je výhra!

Malé samostatné kanceláře, známé také pod označením buňkové kanceláře, jsou určené pro jednoho nebo dva pracovníky. Jedná se o typ kanceláří, který zaručuje soukromí, nenarušuje soustředění a nevystavuje zaměstnance hluku. Lidé pracující v těchto podmínkách čerpají také méně nemocenské. Velký vliv na atmosféru pracoviště má i zařízení interiéru. Věci jako umístění pracovního stolu, začlenění osobních věcí a přístup ke společným prostorům hrají důležitou roli. Přinášíme několik tipů, které vám pomohou udělat z malých samostatných kanceláří hit!

Kanceláře vybavte prostorově úsporným nábytkem, aby místnosti nepůsobily přeplněným dojmem. Sáhněte třeba po skříních s roletovými nebo posuvnými dveřmi, úložné prostory stavte do výšky a díky různým závěsným prvkům využijte i místo na stěnách. Skvělým řešením pro ušetření místa jsou třeba mobilní kontejnery pod desku stolu a kancelářské přepážky s úložnými prostory.

Pracovní stůl umístěte k oknu nebo čelem ke dveřím. I krátký pohled z okna stačí k tomu, aby vás nepřemohl pocit stísněnosti a monotónnosti, budete si připadat víc v kontaktu s okolním světem a přirozené světlo bude mít pozitivní vliv na vaši náladu. Další možností je postavit stůl tak, aby pracovník seděl čelem ke dveřím. Toto postavení je příjemnější jak pro osobu v kanceláři, tak pro všechny příchozí.

Ve sdílených samostatných kancelářích klaďte důraz na soukromí, třeba využitím stolových přepážek nebo kancelářských paravánů. Jejich umístění mezi pracovní stoly zaručuje ochranu před nechtěnými pohledy, paravány a přepážky navíc pohlcují hluk a obecně vytváří příjemnější pracovní prostředí. Paravány s měkkým povrchem mohou být využity i jako osobní nástěnky.

Vytvořte příjemné prostředí pro setkávání, kde mohou všichni kolegové trávit čas dohromady co nejpřirozenějším způsobem. Taková setkání vyvolávají větší kreativitu, nové nápady a neotřelé pohledy na problémy. Investujte do haly s pohodlnými pohovkami a křesly, kde se mohou zaměstnanci bavit a relaxovat. Umístění kávovarů, tiskáren, košů na tříděný odpad apod. do společných prostor podporuje spontánní setkávání v průběhu celého dne.

Otiskněte do kanceláře svou osobnost pomocí fotografií, osobních drobností, vtipných doplňků a květin. Vaše pracoviště bude zábavnější a dodá vám víc energie i klidu.

Vybavení kanceláře

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...