Interiér moderní kanceláře

Krok za krokem k interiéru prostoupenému kvalitou a designem

Design kanceláře lze řešit různými způsoby. Chystáte-li se pouze inovovat pracoviště, lze pochopitelně vybírat z celé řady jednotlivých kusů kancelářského nábytku. Protipólem je pak spolupráce s renomovanou architektonickou kanceláří, která Vám navrhne celý nový koncept pracoviště. My v AJ Produkty nabízíme řešení v podobě kompletního projektu dle potřeb zákazníka. Náš kvalitní kancelářský nábytek nezapře elegantní skandinávský design. Je veskrze praktický a jeho základní charakteristikou je funkčnost a minimalismus. Kvalita a dokonalá propracovanost se snoubí s dobrou organizovaností a originálními řešeními s rafinovanými detaily!

Vaše kancelář – výkladní skříň pro zákazníky, obchodní partnery i zaměstnance

Každý projekt začíná schůzkou se zákazníkem, abychom lépe porozuměli individuálním potřebám společnosti. Následně lze pak navrhnout jednoduchá a praktická řešení exkluzivně pro vaše interiéry. Někdy nestačí nadchnout se pro krásné designové židle, které následně vůbec nebudou vyhovující.
Výběr nábytku a vybavení do nových prostor lze uskutečnit přímo v showroomu AJ Produkty. Zákazník má tak možnost prohlédnout si a vyzkoušet kancelářský nábytek i další doplňky do zasedacích místností, jídelen nebo dalších firemních prostor. Posouzení parametrů i barevných variant je díky tomu jednodušší a zajímavější.

Co jsou dobře navržené kancelářské prostory?

Nejde jen o nákup několika nových výškově nastavitelných stolů, protože je to trendy. Pohodlná sedačka s konferenčním stolkem u vchodu již dnes také nikoho neomráčí. Jednotný styl prostoupený designem, kvalitou a chytrými řešeními ovlivní celkovou atmosféru na pracovišti a může zlepšit i pracovní výkonnost zaměstnanců.
Klíčovými pro úspěšný design kanceláří jsou funkce, plynulost a flexibilita. Podstatné je naplánovat, co se kde bude dělat, jak se budou lidé v prostoru pohybovat. Je nutné rozdělení pracovišť na zóny s různou úrovní zaměření.

Zdařilá ergonomie kanceláří i obchodních prostor začíná u jasného a funkčního vybavení vstupních prostor recepce. Navazuje doporučená kombinace otevřených kanceláří se snadnou dostupností do jedné či více menších jednacích místností. Vhodně umístěná a navržená zasedací místnost pro větší jednání či školení, prakticky vybavená chytrými doplňky pro prezentace. V neposlední řadě je třeba promyslet i oddychové zóny, společnou kavárnu či firemní jídelnu.

Projekt 1: Recepce jako přívětivé místo k posezení

Jak působí vaše recepce? Jde o první místnost, kam se uvádí návštěvy. Její vzhled může utvořit první dojem z vaší společnosti, ať už jde o obchodní partnery, návštěvy či potenciální zaměstnance. Návštěvníci v recepci běžně několik minut čekají a tento čas by pro ně měl být příjemný. Důležitý tedy bude i prostor, kde budou moci pohodlně posedět, přečíst si časopis nebo informační letáky.

Úsporné dvoumístné pohovky se dají kombinovat a promítnout tak do celkového designu kanceláří. Rohová sedačka je rozhodně ideální pro větší vstupní prostory i pro větší počet osob. V naší nabídce naleznete křesla, pohovky i další prvky, které jsou modulární a dají se libovolně sestavit podle účelu.

Vysloveně stylová je naše řada Variety, s níž se díky mnoha barevným odstínům a netypickým tvarům dá donekonečna hrát. Jednotlivé kusy nábytku je možné prostřídat tak, že celek bude působit neotřele a zajímavě.
Velice prakticky působí chytré pohovky se zabudovaným USB konektorem. To může být atraktivní bonus, díky němuž zajistíte pro návštěvy i zajímavé přípojné místo.
Samozřejmostí je konferenční stolek pro odložení věcí. Konferenční stolky je třeba vybírat mimo jiné podle výšky sedačky a křesel. Příliš nízký stolek nemusí být vhodný – čekající hosté by se u něj museli nepříjemně hrbit.

Projekt 2: Kanceláře dynamické, ergonomické a praktické

Kancelářský nábytek by měl odrážet požadavky na moderní styl práce. Umíme vytvořit prostředí, které poskytne vám i vašim zaměstnancům flexibilitu a dnes tolik potřebnou variabilitu. Samozřejmostí jsou psací stoly s výškově nastavitelnou deskou, protože umožní jak práci vsedě tak i vestoje. Kancelářské židle snadno sladíme s modulárním nábytkem našich sérií Modulus, Flexus nebo Qbus. Tyto řady zajišťují elegantní, jednotný styl a flexibilně se přizpůsobí růstu či zmenšení firmy.
V duchu ergonomie pohlídáme umístění kancelářského nábytku vhodně z hlediska osvětlení i dosahu k dalším místům, například policím či skříním.
Chceme-li chytrou moderní kancelář, tak takovou, která inspiruje, ale neruší. Za tím účelem optimálně navrhneme pracovní posty oddělené akustickými panely. Případně vytvoříme pracovní kouty s dvoumístnými pohovkami a vysokou akustickou stěnou. Ty umožní kratší porady či jednání v nerušené atmosféře a nahradí absenci menší jednací místnosti.

Projekt 3: Je libo jednání u kulatého stolu?

Vybavení zasedací místnosti může prozradit mnohé o firmě a jejich majitelích. Jakákoliv místnost určená pro jednání, školení či konference by měla být dostatečně prostorná a vzdušná. Důležitá je představa o konečném počtu osob, která bude takový prostor využívat. Je třeba brát v úvahu i multifukční roli, kterou může zasedací místnost sehrávat. Podle toho lze zvolit vhodnou sadu nábytku a dalších doplňků.
Tradičně využívané jsou zejména kulaté jednací stoly doplněné o konferenční židle na kolečkách. Ve valné většině však do sestav nabízíme židle pevné, bez koleček, a s možností stohování. Snáze se skladují a optimálně řeší potřebu variabilního využití místa.
Pro větší jednání, prezentace nabízíme originální alternativy oválných jednacích stolů ve tvaru loďky, tzn. od středu se zužující – ty poskytují lepší pocit komunikativnosti.

Projekt 4: Firemní restaurace či kavárna

Jídelny, jídelní kouty a odpočinková místa často slouží nejen ke stravování, ale i k odpočinku a vzájemnému setkávání a diskuzím. Je proto důležité, aby zaměstnanci měli k dispozici kvalitní jídelní nábytek, který jim bude pohodlný a pomůže jim načerpat energii do další práce. AJ Produkty nabízí široký sortiment nábytku do jídelny a restaurace, ať už se jedná o jídelní stoly, různobarevné designové židle či židle barové. Pro zvýšení komfortu může však posloužit i rohová sedačka.
Naše jídelní židle jsou univerzální, a tudíž použitelné i do dalších prostředí, např. do školní jídelny nebo menzy.
Praktické skládací jídelní stoly lze zase kdykoliv jednoduše složit a přesunout jinam. Ideálně se tak hodí na různé příležitostné akce a oslavy, rauty a další cateringové akce.