Poradíme vám, jak zařídit klasickou kancelář a vybavit ji v elegantním duchu

Poradíme vám, jak zařídit klasickou kancelář

Vybavujete kancelář? Pak jistě sledujete nejnovější trendy a neminuly vás fotografie pestrobarevných kanceláří s nejrůznějšími vychytávkami a nábytkem podivných tvarů. Dominovat jim mohou třeba zvláštní kancelářské stoly jako vystřižené ze sci-fi filmu.

Pokud se vám ale taková moderna příliš nezamlouvá a raději byste se drželi klasiky, nezoufejte. I tak budete mít z čeho vybírat. Obyčejné stoly či židle jsou stále populární.

Kancelářské stoly by měly nabízet dostatek prostoru

Klasická kancelář působí elegantně a stylově, zároveň by ale měla navozovat příjemnou atmosféru. Design tu má stejnou důležitost jako funkce a nic není náhodné.


Při výběru kancelářského nábytku se tedy zaměřte především na jeho funkčnost. Kvalita a ergonomie má přednost před moderním designem. Zaměstnancům by se mělo pracovat co nejpříjemněji, proto zajistěte, aby měli dostatek místa. Základem je kancelářský stůl s prostornou deskou. Vybírejte vybavení v přírodních a jiných světlejších barvách, jako je třeba béžová či světle šedá.

Pracovní místa doplňte šuplíkovými kontejnery

Kancelář by také měla nabízet dostatek úložného prostoru, aby se v ní snadno udržoval pořádek a řád. Nezapomeňte proto ke každému kancelářskému stolu pořídit dostatečně prostorný šuplíkový kontejner. Do něj budou moci zaměstnanci uložit dokumenty a pomůcky, které zrovna nepotřebují a na stole by jen překážely.


Zásuvky ale nemusí stačit. Kombinace uzavřených a otevřených kancelářských skříní umožňuje zajímavé předměty (například různá ocenění) vystavit a šanony, dokumenty a další položky šikovně skrýt. Uklizená kancelář působí elegantně a uspořádaně.

Na zeď zavěste třeba tvůrčí nástěnku

Po výběru kancelářského nábytku se zaměřte také na využití stěn. Nechcete-li je pokrývat zbytečnostmi, které by odváděly pozornost, popřemýšlejte spíše o funkčních doplňcích. Nástěnka či magnetická tabule poslouží pro zaznamenání nápadů či připomenutí schůzky a zároveň interiér kanceláře ozvláštní.

Vybavení klasické kanceláře

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...