Jak vytvořit silnou firemní kulturu

Proč je pracovní prostředí klíčem k silné kultuře?

S dobrým pracovním prostředím přicházejí i dobré výsledky. Malé, jednoduché kroky mohou mít velký vliv na pocit sounáležitosti a motivace v kanceláři. S volnějšími pracovišti a možnostmi práce na dálku je možná důležitější než kdy jindy pracovat na udržení silné pracovní kultury.
Není žádným překvapením, že dobrý pocit soudržnosti a společenství na pracovišti přispívá k tomu, že se zaměstnanci cítí lépe. Díky dobrým vztahům na pracovišti jsme odolnější vůči stresu, když čelíme náročným úkolům. Díky nim jsme výkonnější a je pravděpodobné, že v organizaci zůstaneme déle. A co je možná nejdůležitější, do práce se díky tomu chodí s radostí. I malé kroky mohou přispět k tomu, aby byli zaměstnanci na pracovišti spokojení.
Odpočívárna je klíčovým místem pro setkávání a navazování vztahů na pracovišti. Pokud jako zaměstnavatel nabídnete takovou jednoduchou věc, jako je koš s ovocem, může to hmatatelně změnit pracovní prostředí. Dává lidem důvod, aby si navíc protáhli nohy, a umožňuje spontánní setkání a rozhovory. Útulná skupinka pohovek v kanceláři dává zaměstnancům možnost odpočinout si od pracovního stolu a umožňuje jim setkávat se v uvolněnější atmosféře. Odpočívárna pomáhá zvýšit pohodu těch, kteří si potřebují od všeho odpočinout.
Při nabídce hybridního pracoviště je však obzvláště důležité vytvořit a udržet silnou kulturu.
Pokud dáte svým zaměstnancům možnost rozhodnout se, zda chtějí pracovat z domova nebo na pracovišti, pravděpodobně tím zvýšíte produktivitu a přilákáte do organizace nové zaměstnance. Při nabídce hybridního pracoviště je však obzvláště důležité vytvořit a udržet silnou kulturu. Dnes víme, jak snadné může být cítit se odloučen od komunity na pracovišti, pokud většinu času pracujete na dálku. Jednoduchou věcí, jak snížit riziko pocitu vyčlenění a vytvořit inkluzivnější atmosféru, je pořádat všechny schůzky digitálně, i když z domova pracuje jen jeden člověk. Stejně tak sdílené e-mailové nebo chatové vlákno může pomoci budovat soudržnost a vztahy. Můžete také vytvořit vlákno, které se nebude přímo týkat práce, ale spíše odlehčených a osobních témat - třeba jen místo pro roztomilé obrázky nebo vtipné klipy.
Více o tom, Jaké faktory ovlivňují naše zdraví v práci

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...