Kancelářský nábytek vydrží v závislosti na kvalitě a údržbě

Kancelářský nábytek vydrží v závislosti na kvalitě a údržbě

Výběr a nákup kancelářského nábytku vyžaduje dostatek času a energie. Je totiž třeba zvolit kvalitní modely, které zvládnou roky každodenního používání.

Kolik toho kancelářský nábytek vydrží a jak dlouho bude sloužit? To se odvíjí od kvality materiálů a také na způsobu zpracování nábytku. Od první fáze výběru se proto soustřeďte spíš na jeho bytelnost než na cenu.

Prohlédněte si kancelářská křesla ještě před nákupem

Zjistěte, zda výrobce vystavuje svůj nábytek v showroomu a běžte si ho prohlédnout a vyzkoušet. Všímat byste si měli pevnosti spojů, vzhledu a opotřebovanosti vystavených kusů i kvality použitých materiálů. Vystavený stůl je rozklížený a nepůsobí pevně, stejně jako kancelářské křeslo? Pak se poohlédněte jinde.


Leccos napoví také podmínky výrobce či prodejce. Nabízí pravidelné servisní prohlídky a delší záruku, než je obvyklé? Pak si je pravděpodobně jistý odolností nábytku, který prodává, a spolehnout se na něj tak můžete i vy. Někteří výrobci pravidelně testují odolnost a životnost nábytku a data následně sdílejí, což zvyšuje jejich důvěryhodnost. Zajímejte se i o reference. Jsou zákazníci s výrobky spokojení nebo si spíše stěžují na jejich nespolehlivost?

I jídelní sestavy v kuchyňce musí něco vydržet

Životnost kancelářského nábytku lze prodloužit správnou údržbou. Psací stoly, židle, skříně na šanony a další vybavení by tak měl pravidelně kontrolovat údržbář nebo jiný odborník a v případě potřeby dotáhnout šrouby a promazat kolečka. U textilní kancelářské židle nezapomeňte ani na pravidelné čištění potahu.


Nábytek v kanceláři, to není jen psací stůl a židle. Co třeba kuchyňka? I jídelní sestavy či barové stoly určené pro konzumaci oběda či k odpočinku s kávou čelí každodennímu tlaku. Zaslouží si tedy taktéž pravidelnou kontrolu a údržbu.

Levný nábytek vás může ve výsledku vyjít dráž

Kancelářský nábytek patří mezi pravidelně využívané a nemálo zatěžované vybavení, proto by při jeho výběru měl být kladen důraz spíše na kvalitu než na nízkou cenu. Pravidelné dokupování nekvalitního nábytku by nakonec bylo nákladnější než koupě odolných modelů hned na počátku.

Kancelářský nábytek

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...