Chceme-li si za výrobkem stát, musíme jej od začátku znát!

Chceme-li si za výrobkem stát, musíme jej od začátku znát!

Společnost AJ Produkty je jedním z předních evropských dodavatelů vybavení do kanceláří, skladových systémů i dílenského nábytku. Funguje na evropském trhu déle než 45 let, což už je skutečný důkaz poctivé a kvalitní práce. Od svých prvopočátků se firma zaměřovala hlavně na vybavování skladů a sortiment se omezoval zejména na výrobky pro manipulaci s materiálem, tedy především průmyslové prostředí. Kvalitní severská práce je dodnes znát v každém detailu.

Výrobky z AJ mají svůj vlastní příběh

Ten příběh začal, když mladý Anders Johansson založil společnost ve sklepě svých rodičů ve švédském Hyltebruku v roce 1975. Jednoduché, funkční vybavení bylo původně určeno pro vybavení skladů a dílen, ale postupně se nabídka produktů značně rozrostla, diverzifikovala a dnes zahrnuje mnoho dalších oblastí. Od kancelářského vybavení, nábytku, skříní, psacích stolů až po nábytek do jídelen či šaten sportovních zařízení.

Ostatně sport nebyl švédské společnosti nikdy cizí a od roku 1989 společnost AJ sponzoruje různorodé sportovní aktivity a je jedním z hlavních sponzorů Mistrovství světa v ledním hokeji. Jistě si vybavíte tradiční červeno žluté logo na dresech hokejových rozhodčí!

Od otevření první dceřiné společnosti v Norsku, v roce 1982, již také uplynulo mnoho času a z původně katalogové firmy se společnost změnila na mezinárodní moderní prodejní firmu, která je zastoupena v 19 zemích s více než 20 dceřinými společnostmi. Vlastní 2 výrobní závody s více než 700 zaměstnanci a 40 % sortimentu z 15 000 výrobků je směsicí vlastních skandinávsky navržených řešení, která pochází právě ze zmíněných továren.

Sídlo společnosti se stále nachází na západním pobřeží Švédska, kde se z místa založení přestěhovala do nově vybudovaných prostor v Halmstadu o rozloze 33 000 m2. Tam také sídlí centrální sklad. Na českém trhu působí společnost AJ Produkty již od roku 1999 a provozuje, stejně jako další členové skupiny AJ, internetový obchod s širokou nabídkou řešení pro kancelářské interiéry, recepce, sklady nebo i dílenské vybavení.

Dnes jsme komplexním dodavatelem a můžeme vám pomoci prodejem jednoho výrobku nebo nabídkou vybavení celého pracoviště.

Stavíme na vlastním designu

Společnost AJ neustále hledá nové způsoby, jak splnit požadavky svých zákazníků. Vymýšlí inovativní řešení pro zařízení různých pracovišť. Vlastní designéři navrhují modely nábytku, který by nejlépe odpovídal požadavkům každodenní práce. Primárním cílem je dodávat vybavení, které zefektivňuje pracovní prostředí, ať se jedná o sklad, obchod, dílnu nebo kancelář. Oddělení designu nám umožňuje vytvářet kvalitní výrobky s individuálním stylem, které odpovídají požadavkům trhu i ergonomickému pojetí. Je důležité, aby naše výrobky byly od samého počátku správně navrženy, a perfektně fungovaly na příslušném pracovišti.

Máme vlastní výrobu

Každý individuální designový návrh je podpořen výrobou ve vlastních závodech. Od počátku 90. let vlastní společnost AJ Produkty dvě továrny. Odtud pochází valná část současného sortimentu. A vlastní výroba také umožňuje nabízet originální výrobky navržené interními designéry.

  • AJ Metal Design je moderní továrna na Slovensku. Vzhledem k tradici kovovýroby se zde od počátku spolupráce se švédským AJ Produkter v roce 1994 zaměřují na výrobu kovového nábytku, paletových regálů, šatních skříněk a zahradního nábytku, které splňují současné požadavky na design, ergonomii a funkčnost.
  • Nová moderní továrna v Polsku vyrábí dřevěný nábytek. AJ Furniture Factory je úspěšný a dynamický výrobce nábytku a nábytkových komponent, který díky modernímu vybavení, neustálým inovacím a pečlivé kontrole v průběhu celého výrobního procesu, může zákazníkům garantovat dodání skutečně kvalitních produktů za rozumné ceny.

Od prvotního nápadu po hotový produkt

Neustálé zajišťování kvality provází celý výrobní proces. Než do našeho sortimentu zařadíme nový výrobek, musí být nejprve schválen interním oddělením kvality. Přijímáme průběžná opatření a sledujeme případné reklamace, abychom měli jistotu, že naše výrobky budou i nadále dlouhodobě splňovat naše vysoké standardy. Mnoho našich výrobků je hodnoceno nezávislými zkušebními ústavy, aby byla zajištěna jejich vysoká kvalita. Potřeby zákazníků staví společnost AJ Produkty vždy na první místo, počínaje vývojem výrobků až po poskytování včasných dodávek a vynikající zákaznickou podporu a servis.

Podpora výroby nezatěžující životní prostředí

Skandinávci mají obecně kladný vztah k přírodě, a ještě než se pojem ekologie dostal do moderní terminologie, seveřané se již úsporně a ekologicky dávno chovali. Přiměly je k tomu zejména geografické podmínky. V rozsáhlých hornatých oblastech pokrytých lesy využívali pro tradiční výrobu vždy přírodní materiály. Vzhledem k nehostinným klimatickým podmínkám, kdy museli přežívat dlouhé zimy, bylo třeba přizpůsobit i přemýšlení o výrobcích denní potřeby.

Plýtvání a neužitečnost neměly v jejich životě místo a v rámci trvalé udržitelnosti využívali tradiční materiály jako dřevo, sklo, ale po čase i recyklovatelné plasty.

Společnost AJ Produkty neustále hledá nové způsoby, jak splnit požadavky zákazníků v souladu s dodržováním závazků vůči životnímu prostředí. Aktivně se snaží o neustálé zlepšování vlivu své činnosti na životní prostředí. Hledá řešení, která by zajistila trvale udržitelnou a ekologickou výrobu i dopravu.

Firma spolupracuje s ekologickými organizacemi, které provádějí nezávislé testy a hodnocení vlivu našich výrobků na životní prostředí a jejich souladu s platnými technickými požadavky a normami v EU.

Nechte si zasílat nové články do mailu

1–2x týdně vám zašleme newsletter plný zajímavých informací. Můžete se těšit na nové články, výrobky a speciální akční nabídky.
Přihlašte se zde!
Prosím vyčkejte...
Kliknutím na Odeslat potvrzujete, že jste se seznámil(a) a souhlasíte se Zásadami ochrany osobních údajů.