Vozíky, které vám usnadní práci

Vozíky, které vám usnadní práci

Běžný pracovní den může zahrnovat zvedání velkého množství malých i velkých předmětů. Máme vozíky, které jsou ideální pro téměř všechny typy zásilek bez ohledu na jejich velikost, hmotnost a umístění. Většina z nich také umožňuje přesouvat několik věcí najednou a má pracovní výšku, která chrání vaše záda. Jaký typ vozíku je však pro vaše pracoviště nejlepší?
Vozík plný pořadačů a papírů v kanceláři

Přesouvání věcí v kanceláři

V kanceláři potřebujete vozíky, které jsou snadno ovladatelné a určené pro přepravu lehkých předmětů, jako jsou kancelářské potřeby, dokumenty a krabice. Pokud často přenášíte stejný typ věcí, může být dobrou volbou vozík na dokumenty nebo úložný nábytek na kolečkách. Pak můžete snadno přemístit celý obsah a vyhnout se zbytečnému nakládání a vykládání.

Policové vozíky do kanceláří jsou univerzálními pomůckami, které se snadno nakládají a vykládají. Díky dvěma nebo třem plochým policím jsou jako stvořené pro přemisťování kancelářských potřeb, jako je papír do kopírky a podobně.

Pojízdné kartotéky na závěsné složky: ideální, pokud máte velké množství roztříděných dokumentů, které je třeba často přesouvat nebo které chcete mít možnost snadno odložit, když s nimi nepracujete.

Vozíky na pořadače zajišťují, že jsou pořadače stabilní a v případě potřeby je můžete snadno přemístit.

Vozíky s košíky jsou praktické vozíky s jedním nebo více koši na menší předměty. Ideální pro použití jako poštovní vozíky.

Konference, eventy a jídelny

Vozíky na stěhování nábytku velmi ulehčují přepravu nábytku. Mělo by být snadné zvýšit nebo snížit počet míst v zasedacích místnostech a konferenční místnosti nebo během dočasných akcí, jako jsou veletrhy a výstavy.

Servírovací vozíky jsou dobrým pomocníkem v jídelně, restauraci nebo školní jídelně. Díky snadno otíratelným povrchům je čištění snadné, což je samozřejmě důležité v prostředí, kde se manipuluje s potravinami.

Policové vozíky, které se dodávají v mnoha variantách se také hodí pro tento účel. Naložte do nich informační materiály, kávu nebo demonstrační produkty.

Nerezové vozíky z nerezové oceli se snadno udržují v čistotě, a proto jsou ideální pro použití v jídelnách, kuchyních a restauracích. Vyšší plošina těchto vozíků usnadňuje personálu zvedání a nakládání předmětů, aniž by se musel ohýbat a riskovat namáhání zad.

 

Tipy na vybavení konferenční místnosti
Skládací plošinový vozík s protiskluzovou ochranou ložné plochy

Vozíky pro sklady a průmysl

Nákupní a prodejní vozíky pomáhají převážet větší předměty a často mají pouze jednu polici. Ideální pro použití ve skladech. Některé vozíky jsou odpružené, což znamená, že se výška police mění v závislosti na hmotnosti nákladu.

Rollkontejnery a klecové vozíky jsou plošinové vozíky se dvěma nebo více síťovými stěnami a jsou ideální pro přepravu balíků a krabic. Drátěné stěny udržují náklad na místě, zatímco půlené stěny usnadňují nakládání a vykládání vozíku. Vyberte si uzamykatelný bezpečnostní rollkontejner, abyste zabránili neoprávněnému přístupu k nákladu.

Vozíky na balíky josu vhodné pro skladování a přepravu balíků různých formátů. K dispozici v několika velikostech, obvykle s odnímatelnými bočnicemi nebo vraty usnadňujícími nakládání a vykládání.

Vozíky na deskový materiál pro přesun a manipulaci s lehkými deskami, jako jsou dřevotřískové desky, sklo, plechy nebo jiné ploché zboží.

Vychystávací vozíky zjednodušují vychystávací práce ve skladu i v dílně a jsou vhodné pro přepravu lehčího zboží. Některé modely mají výklopný žebřík, který umožňuje dosáhnout na věci, které jsou o něco výše v regálech.

TIPY! Flexibilní správa zásilek

Rollkontejner HILL unese až 400 kg. Jedna dlouhá strana je otevřená, aby nakládání a vykládání bylo co nejplynulejší. S klecí na balíky se snadno manévruje díky snadno se otáčejícím kolečkům, z nichž dvě jsou otočná. Velmi vhodný pro stohovatelné zboží zabalené v krabicích a kartonech.

Ukázat produkt
V dílně je vozík naložený kanystry s olejem a krabicemi

Ideální řešení pro dílny

Vozíky na přepravky jsou takové stojany na koše na kolečkách. Plastové zásobníky jsou vynikající pro ukládání drobných předmětů a umístěné ve vozíku se snadno přepravují.

Vozíky na nářadí nebo pojízdné boxy na nářadí usnadňují přesun dílenského příslušenství na místo, kde je zrovna potřeba. Nářadí nemusíte přenášet, ale přesto je máte stále na dosah. Horní část je často vybavena gumovou podložkou, což znamená, že ji lze použít i jako pracovní plochu.

Dílenské policové vozíky jsou výbornými pomocníky jak ve skladu, tak v dílně. Pokud hrozí, že při pohybu vozíku budou předměty padat, rozložte náklad na různé police a zvolte model se zvýšenými okraji. Pro skladování jsou vhodné i vyšší verze s několika policemi.

Zvedací stoly používané jako pracovní stůl a pro zvedání těžkých předmětů a přepravu.

Tip! Schodišťové rudly

Rudly usnadňují přesun jednotlivých velkých předmětů, i když jsou těžké. Schodišťové rudly mají kolečka speciálně navržená pro schody a lze je použít k přepravě zboží po schodech nahoru a dolů. Rudl BOYER má maximální nosnost 200 kg.

Ukázat produkt
Valníkový vozík upravený pro dlouhé náklady naložený dřevem

Valníkové vozíky a vozíky na dlouhý materiál

Stejný typ přepravního vozíku je k dispozici v provedení vhodném jak pro lehčí předměty, tak pro těžké zboží. Vždy si přečtěte informace o výrobku u každého produktu, abyste se ujistili, že je vozík vhodný pro váhu, pro kterou jej potřebujete použít.

Vozíky na dlouhý materiál jsou vynikající volbou pro přepravu těžkého, velkého a opravdu dlouhého zboží, jako jsou desky, trubky a tyče. K dispozici jsou v několika různých délkách, z nichž největší má nosnost 3,5 tuny.

Valníkové vozíky a dvoukoláky se dodávají v mnoha podobách a lze je použít ve většině podniků.  Ty nejodolnější zvládnou převážet až 650 kg nákladu. Díky silným kolečkům s válečkovými ložisky je jízda snazší, i když jste naloženi těžkým zbožím. Ploché vozíky jsou k dispozici s deskami i bez nich.

Plošinové vozíky se skvěle hodí například pro přepravu o něco větších krabic a pytlů. Skvěle se hodí pro přesun nově doručených zásilek do skladu nebo restaurační kuchyně.



Jak správně zvedat náklad?

Dávejte na sebe pozor!

Buďte šetrní ke svým zádům a snažte se vždy, když je to možné, používat vozíky a zvedací pomůcky. Snížíte tak riziko opotřebení kloubů a zatížení zad. Správný typ přepravního vozíku zvyšuje ergonomii pracoviště.

Zeptejte se nás na vozíky

Pokud potřebujete poradit s výběrem vhodného vozíku pro vaši firmu, můžete se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme.


Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...