Jak zefektivnit práci ve skladu? Pořiďte si několik výborných pomocníků

Jak zefektivnit práci ve skladu? Pořiďte si několik výborných pomocníků

Práce ve skladu či dílně bývá fyzicky a někdy i psychicky náročná. Je třeba efektivně řešit vydávání a příjem zboží, komunikovat s dodavateli i odběrateli – a to vše v časovém presu. Existují ale způsoby, jak takové procesy usnadnit a také zrychlit. Přemýšleli jste třeba o vozíku na nářadí nebo o instalaci nájezdových ramp?

 

Zaměřte se především na zefektivnění skladování i přepravy zboží. Jednoduchými změnami dokážete urychlit a také zjednodušit značnou část skladových prací.

Policové systémy můžete rozšiřovat donekonečna

Klasické kovové regály jsou ve většině skladů samozřejmostí. Pro uchovávání menších položek se ale více hodí regály s plastovými boxy, které dokážou usnadnit hledání drobného zboží. Běžně byste museli z regálu vyndat krabici a v ní hledat příslušné položky. Plastové boxy lze ale naopak snadno a rychle vysunout i zasunout. Můžete je také opatřit štítky – orientace ve skladu tak bude mnohem snazší.


Skladujete-li specifický typ zboží, pořiďte do skladu regály, které jsou pro něj přizpůsobené. Příkladem mohou být konzolové regály ideální pro skladování delších součástek s nízkou hmotností – třeba plastových trubek. Nejen do autoservisů se zase budou hodit speciální regály na pneumatiky. Nemusíte se tedy spoléhat jen na klasický policový regál. Lze najít i řešení, které se přizpůsobí povaze skladovaného zboží.


A pokud přece jen preferujete klasiku s policemi, hledejte model s vysokou nosností a kvalitními sloupky. Výhodou je také možnost připojovat k základnímu regálu další sloupky a police, čímž vzniknou spolehlivé policové systémy. Přídavné části mívají stejnou kvalitu i nosnost jako základní regál. Připojit můžete tolik částí, kolik jen potřebujete.

Nářadí uložte do uzamykatelné dílenské skříně

Skladujete-li často balíky zboží na paletách, využijte toho a na paletách je i přepravujte. Praktický paletový vozík dokáže výrazně zefektivnit přepravu položek po skladu. Jeho výhodou je snadná ovladatelnost i údržba a také dlouhá životnost. Pokud k přepravě používáte spíš rudly, se kterými je třeba překonávat menší překážky, pomohou přejezdové můstky či nájezdové rampy, díky nimž zboží snadno dopravíte téměř kamkoliv bez problémů.


Do dílen se více než různé regály hodí spíš dílenské skříně, které vám umožní bezpečně uskladnit velké množství různých typů nářadí, ale třeba i pomůcky či chemikálie. Výhodou je nastavitelná výška odolných kovových polic nebo možnost skříň zamknout a zamezit tak neoprávněné manipulaci s obsahem.


A potřebujete-li si občas větší množství nářadí vzít s sebou třeba do jiné části provozu, než je dílna, využijete praktický vozík na nářadí. Ten se skládá z robustní konstrukce s několika zásuvkami či skříňkou a kvalitních koleček, která zvládnou i vysoké zatížení a hladce se pohybují po podlaze. Není potřeba si nářadí skládat do brašny a zase uklízet, můžete si zkrátka vzít s sebou celou skříňku.

Usnadněte si práci a zrychlete provoz skladu

Proč to dělat složitě, když značnou část skladových operací lze bez problémů zjednodušit? Pořiďte do skladu či dílny jednu z doporučených vychytávek. Brzy zjistíte, že si bez ní chod skladu už nedokážete představit.

Naše skladové regály a další vybavení

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...