Čím více aktivity ve škole, tím lépe

Čím více aktivity ve škole, tím lépe

Mnoho hodin sedavého zaměstnání má negativní dopad na zdraví a pracovní výkonnost. To je dobře známá skutečnost, která se zohledňuje při navrhování většiny pracovišť pro dospělé. My v AJ Produkty si však myslíme, že stejnou péči bychom měli věnovat i našim školákům. Proto nabízíme školní nábytek, který umožňuje snadnou změnu pracovní polohy a zároveň má pozitivní vliv na schopnost učení.

Škola je pracovištěm dětí

Pracovní prostředí ve školách by samozřejmě mělo být stejně dobré jako v moderních kancelářích. Škola je pracovištěm dětí a ty mají stejné právo jako dospělí pracovat v ergonomicky správném prostředí. To především znamená, že děti a mladí lidé musí mít možnost měnit svou pracovní polohu - což vyžaduje nábytek a vybavení, které to umožní. Více o tom později, ale nejprve si řekněme, proč je dobré měnit polohu.

Rotoped ke stolu
Rotoped ke stolu
8 155 Kč
Balanční míč
Balanční míč
1 595 Kč

Aktivnější školní dny jsou přínosem pro všechny

My lidé jsme stvořeni pro pohyb a při aktivitě se v nás děje mnoho pozitivních věcí. Jak v mysli, tak v těle. Pokud jde o tělo, zvýšený krevní oběh nám pomáhá mít více energie, být pozornější, lépe se soustředit a být kreativnější a spolupracovat. Kromě toho je dobře známo, že pohyb zlepšuje naši schopnost učit se, což velmi těší učitele. Aktivnější školní den je tedy pro všechny přínosem!

Pozitivní vliv na zdraví a životní pohodu

Pohybem posilujeme kosti a svaly. To je důležité zejména pro děti, které potřebují posilovat, protože jejich tělo roste. Ovlivňuje to však také naši pohodu, a to jak v daném okamžiku, tak i později v životě. Kromě podpory srdeční a plicní kapacity, flexibility a koordinace pomáhá aktivní životní styl snižovat riziko cukrovky 2. typu a obezity. Přirozený pohybový režim má vliv také na naše duševní zdraví a je ochranným faktorem proti stresu i depresi.

Více školního nábytku, který aktivizuje děti

Změna držení těla je nejen prospěšná pro vaše tělo, ale také vám dodá energii navíc. Proto jsou pro dlouhé lekce ideální aktivní sedátka, jako jsou balanční stoličky, pilates míče a sedlové židle. Díky své přirozené nestabilitě nutí tělo k mimořádné námaze - aniž by si studenti tuto námahu uvědomovali. Mnoho židlí pro studenty má také sedák, který umožňuje studentům sedět na nich jak vpředu, tak vzadu, což také usnadňuje změnu polohy. Balanční podložky, stolní kola a rotopedy jsou dalšími chytrými řešeními, která lze stejně jako aktivní sezení snadno přesouvat od jednoho studenta k druhému.

Stolička UP
3 295 Kč
Balanční podložka BACK APP
2 895 Kč

Jak udělat první krok 

Jaké podmínky mají děti ve vaší škole pro změnu pracovní polohy a udržení koncentrace? Pokud chcete provést rychlou změnu, jedním z tipů by mohlo být postavení 2-3 výškově nastavitelných žákovských stolů a aktivních židlí a nechat žáky, aby se u nich střídali. To je dobrý začátek na cestě k cíli, aby se aktivní den stal realitou pro všechny školáky.

Objevte více produktů pro školy

Chcete vědět více?

Vyplňte následující formulář a my se vám během následujících 2 pracovních dnů ozveme.
Typ organizace
Vaše zprávaPřílohy
Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte s Ochranou osobních údajů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...