Jak na zajímavé vybavení restaurace, které vás odliší od konkurence?

Jak na zajímavé vybavení restaurace, které vás odliší od konkurence?

Chystáte se otevřít novou restauraci nebo zrekonstruovat tu stávající? Pak už s předstihem uvažujte, jak by měla vypadat. Vyberte kvalitní vybavení a pokuste se svůj podnik něčím odlišit od konkurence.

Návštěvníci by si vás měli zapamatovat a příště si mezi desítkami restaurací vybrat opět tu vaši. To se podaří zajistit především díky chutným pokrmům, rozumným cenám a příjemné obsluze. Tím to však nekončí: strávníci si rádi vychutnávají oběd, večeři či sklenku vína v příjemném a výjimečném prostředí. Právě toho můžete docílit budete-li věnovat dostatečnou pozornost nejen výběru jídelních stolů a židlí, ale i zajímavým úpravám interiéru.

Inspirujte se při výběru jídelních sestav i barových židlí

Zamyslete se nad tím, čeho si všímáte v podnicích, které navštěvujete. Co se vám líbí a co považujete za zajímavé? Inspirujte se i drobnými detaily a z těch pak vytvořte svou vlastní představu. Dbejte ale na jednotný styl. Kombinace moderních prvků a křiklavých barev se starožitným nábytkem nemusí působit nejvkusněji.


Ať už vyberete jakýkoliv styl jídelních židlí a stolů, nebo zvolíte dokonce kompletní jídelní sestavy, vždy se zaměřte na kvalitu vybavení. Nábytek bude používán denně, a to nepříliš šetrným způsobem. Měl by tedy zvládnout i náročnější podmínky. Nemusíte se ale držet klasiky: nebojte se atypických židlí či křesel, kterými se odlišíte od ostatních restaurací.


Nákladným a výrazným prvkem restaurace je bar. Ten si můžete nechat zhotovit na míru, aby jeho velikost odpovídala dostupnému prostoru. Barové židle volte s ohledem na styl baru i ostatního nábytku.

Zaměřte se na neobyčejné detaily

Zajímavě bude působit modré podsvícení vystavených láhví alkoholu a zrcadlo na zadní stěně baru. Osvětlení restaurace mohou zajišťovat nápaditě umístěné bodovky sdružené do zajímavých tvarů. Do klasičtějšího interiéru se hodí obrazy. Ten moderní můžete ozvláštnit neonovými nápisy. Ale pozor: všeho moc škodí a pro dekorace to platí dvojnásob.


Nezanedbejte ani venkovní zahrádku. To bude totiž jedna z prvních věcí, kterou kolemjdoucí uvidí. Kromě kvalitního zahradního nábytku můžete zahrádku vybavit také venkovními ohřívači. Dobře budou vypadat převislé květiny na zábradlí a nesponzorované slunečníky či markýza. Večer pak zahrádku příjemně rozzáří řetězy s žárovičkami.

Návštěvníci musí zjistit, že existujete

Nezapomeňte o sobě dát potenciálním návštěvníkům vědět. Zřiďte si profil na sociálních sítích s fotografiemi interiéru i jídel, s nabídkou jídla a nápojů a aktualizujte denní menu. Můžete zkusit i online propagaci nebo klasickou venkovní reklamu.

Vybavení pro restauraci

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.