Jak jsme vybavili školní jídelnu pro gymnázium Finnvedens

Může se školní jídelna stát regenerační místností?

Když se měla renovovat kuchyně v gymnáziu Finnvedens, rozhodla se obec Värnamo vylepšit celý zážitek ze stravování tím, že vyměnila i opotřebovaný interiér jídelny. My v AJ Produkty jsme byli pověřeni vytvořením nového a inspirativního prostředí jídelny - na což jsme hrdí. A nyní se nabízí otázka: Co si o výsledku myslí studenti a zaměstnanci?

Vize přitažlivého celku

Za průběh celého projektu byla zodpovědná Veronika Bervebrinková, koordinátorka stravování v obci. A měla vysoké ambice. Její vizí bylo vytvořit pro žáky atmosféru restaurace a příjemné prostředí a propojit místnost se zelení za velkými okny.

Pro realizaci této vize bylo provedeno zadávací řízení s náročnými požadavky. "Chtěli jsme vytvořit moderní, udržitelné a rozmanité prostředí," říká Veronica. Místnost s pohodlným nábytkem, příjemnými barvami a dobrým odhlučněním, kde si všichni studenti snadno najdou své oblíbené místo.

Propracovaný návrh interiéru

Odborníci na interiérový design společnosti AJ Produkty jsou zvyklí proměňovat zastaralé jídelny v bezpečné a útulné jídelní prostředí. Co tedy rozhodlo ve prospěch společnosti AJ Produkty tentokrát? "Byl to celkový dojem," říká Veronika. "Společnost AJ Produkty splnila naše požadavky na dobré zvukové prostředí, skupiny sedaček v různých úrovních a klidné barvy v souladu s architekturou a přírodou. Nabídli také největší počet míst k sezení, celkem 425."

"Nespokojíme se s tím, že se přizpůsobíme požadavkům klienta, ale vždy se snažíme v našich návrzích interiéru myslet o krok dál," říká Linus Fredholm, projektový obchodník společnosti AJ Produkty. Pro vytvoření dobrého prostředí pro učení a práci je důležité brát v úvahu, že lidé jsou různí.

Nejlepší hodnocení také za spolupráci

Kromě samotného návrhu interiéru jsme v AJ Produkty zodpovědní také za řízení a plánování projektu podle našeho zavedeného modelu. To vše v úzkém dialogu se zákazníkem. "Společnost AJ Produkty byla ve spolupráci velmi flexibilní a reagovala na naše potřeby," říká Veronika. "Jako projektový prodejce zajišťuji, aby dodávky a instalace probíhaly podle harmonogramu a aby konečný výsledek odpovídal přáním zákazníka," říká Linus.

S odstupem času: Co si studenti a zaměstnanci myslí o své nové jídelně? Necháme za sebe mluvit níže uvedené citace - a poděkujeme obci Värnamo za to, že nám dala příležitost přeměnit klasickou jídelnu na školní restauraci s prostory pro regeneraci a společenská setkání.

V nové jídelně je více rozmanitých a otevřených prostor - a více klidu pro studenty i zaměstnance. Konečný výsledek tedy předčil očekávání. Získali jsme tu atmosféru restaurace, kterou jsme chtěli.
Veronica Bervebrink, koordinátorka stravování, obec Värnamo

Tilda Persson, studentka, gymnázium ve Finnvedenu

"Myslím, že nejlepší na jídelně je rozmanitost stolů a židlí a to, že jsouou pohodlné. Také hladina hluku je o něco lepší a je tu teď větší klid."

Johan Sellgren, učitel gymnázia Finnveden

"Všiml jsem si, že po přestavbě mají studenti při výuce více energie. Nové zvukové prostředí je zjevně mnohem lepší a studentům opravdu prospívá."

Johanna Brew, studentka, gymnázium Finnveden

"Je mnohem svěžejší než dříve a nejlepší jsou vysoké stoly, nová sedadla a pohovky. Rádi zůstáváme i po jídle a chvíli posedíme a popovídáme si."

Magdalena Andersson, vedoucí oddělení stravování, obec Värnamo.

"Po stránce stravování jsme velmi spokojeni s nábytkem, úrovní hluku a celkovým dojmem z restaurace. Hosté i můj personál jsou spokojeni - a já také."

Náš návrh interiéru ve zkratce:

Vytvořili jsme klidné a příjemné prostředí, jehož barevnost ladí s venkovní přírodou. Veškerý nábytek je vysoce kvalitní a snadno se čistí. Akustické panely na stěnách rozbíjejí zvukové odrazy a přispívají k příjemnému zvukovému prostředí.
 

  • Stůl PLURAL s deskou z jasanového lamina pohlcující zvuk, dostupný v několika velikostech a tvarech.
  • Vysoký stůl VARIOUS* s deskou z jasanového laminátu pohlcující zvuk.
  • Židle LINUS celodřevěná, v černé barvě a dvou odstínech zelené, stohovatelná a závěsná
  • Vysoká židle USE* celodřevěná, ve dvou odstínech zelené, závěsná.
  • Pohovka START z otíratelné koženky, pohlcující zvuk a příjemná na dotek.
  • Stropní lampa GATSBY z kouřového skla.
  • Paraván ze světlého dřeva s prostorem pro zelené umělé rostliny.
  • Závěsné paravánové řešení AIRLEAF* z materiálu pohlcujícího zvuk.
  • Závěsný pohlcovač zvuku s umělými rostlinami.

*Pro více informací o našem sortimentu nás prosím kontaktujte na obchod@ajprodukty.cz

Pomůžeme vám s vybavením vaší jídelny!

Potřebujete inspiraci nebo pomoc s projektem na zlepšení stravovacího prostředí ve vaší škole? Ve společnosti AJ Produkty máme odborníky na interiérový design pro školní a veřejné prostředí a rádi vám pomůžeme.

Pošlete nám e-mail nebo nám zavolejte na číslo +420 283 933 763.
Pošlete nám e-mail

 

Podívejte se na naši kompletní nabídku školních produktů

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...