Jak jsme vybavili školní jídelnu pro gymnázium Finnvedens

Může se školní jídelna stát regenerační místností?

Když se měla renovovat kuchyně v gymnáziu Finnvedens, rozhodla se obec Värnamo vylepšit celý zážitek ze stravování tím, že vyměnila i opotřebovaný interiér jídelny. My v AJ Produkty jsme byli pověřeni vytvořením nového a inspirativního prostředí jídelny - na což jsme hrdí. A nyní se nabízí otázka: Co si o výsledku myslí studenti a zaměstnanci?

Vize přitažlivého celku

Za průběh celého projektu byla zodpovědná Veronika Bervebrinková, koordinátorka stravování v obci. A měla vysoké ambice. Její vizí bylo vytvořit pro žáky atmosféru restaurace a příjemné prostředí a propojit místnost se zelení za velkými okny.

Pro realizaci této vize bylo provedeno zadávací řízení s náročnými požadavky. "Chtěli jsme vytvořit moderní, udržitelné a rozmanité prostředí," říká Veronica. Místnost s pohodlným nábytkem, příjemnými barvami a dobrým odhlučněním, kde si všichni studenti snadno najdou své oblíbené místo.

Propracovaný návrh interiéru

Odborníci na interiérový design společnosti AJ Produkty jsou zvyklí proměňovat zastaralé jídelny v bezpečné a útulné jídelní prostředí. Co tedy rozhodlo ve prospěch společnosti AJ Produkty tentokrát? "Byl to celkový dojem," říká Veronika. "Společnost AJ Produkty splnila naše požadavky na dobré zvukové prostředí, skupiny sedaček v různých úrovních a klidné barvy v souladu s architekturou a přírodou. Nabídli také největší počet míst k sezení, celkem 425."

"Nespokojíme se s tím, že se přizpůsobíme požadavkům klienta, ale vždy se snažíme v našich návrzích interiéru myslet o krok dál," říká Linus Fredholm, projektový obchodník společnosti AJ Produkty. Pro vytvoření dobrého prostředí pro učení a práci je důležité brát v úvahu, že lidé jsou různí.

Nejlepší hodnocení také za spolupráci

Kromě samotného návrhu interiéru jsme v AJ Produkty zodpovědní také za řízení a plánování projektu podle našeho zavedeného modelu. To vše v úzkém dialogu se zákazníkem. "Společnost AJ Produkty byla ve spolupráci velmi flexibilní a reagovala na naše potřeby," říká Veronika. "Jako projektový prodejce zajišťuji, aby dodávky a instalace probíhaly podle harmonogramu a aby konečný výsledek odpovídal přáním zákazníka," říká Linus.

S odstupem času: Co si studenti a zaměstnanci myslí o své nové jídelně? Necháme za sebe mluvit níže uvedené citace - a poděkujeme obci Värnamo za to, že nám dala příležitost přeměnit klasickou jídelnu na školní restauraci s prostory pro regeneraci a společenská setkání.

Tilda Persson, studentka, gymnázium ve Finnvedenu

"Myslím, že nejlepší na jídelně je rozmanitost stolů a židlí a to, že jsouou pohodlné. Také hladina hluku je o něco lepší a je tu teď větší klid."

Johan Sellgren, učitel gymnázia Finnveden

"Všiml jsem si, že po přestavbě mají studenti při výuce více energie. Nové zvukové prostředí je zjevně mnohem lepší a studentům opravdu prospívá."

Johanna Brew, studentka, gymnázium Finnveden

"Je mnohem svěžejší než dříve a nejlepší jsou vysoké stoly, nová sedadla a pohovky. Rádi zůstáváme i po jídle a chvíli posedíme a popovídáme si."

Magdalena Andersson, vedoucí oddělení stravování, obec Värnamo.

"Po stránce stravování jsme velmi spokojeni s nábytkem, úrovní hluku a celkovým dojmem z restaurace. Hosté i můj personál jsou spokojeni - a já také."
Školní jídelna ve Värnamo

Náš návrh interiéru ve zkratce:

Vytvořili jsme klidné a příjemné prostředí, jehož barevnost ladí s venkovní přírodou. Veškerý nábytek je vysoce kvalitní a snadno se čistí. Akustické panely na stěnách rozbíjejí zvukové odrazy a přispívají k příjemnému zvukovému prostředí.
 

  • Stůl PLURAL s deskou z jasanového lamina pohlcující zvuk, dostupný v několika velikostech a tvarech.
  • Vysoký stůl VARIOUS* s deskou z jasanového laminátu pohlcující zvuk.
  • Židle LINUS celodřevěná, v černé barvě a dvou odstínech zelené, stohovatelná a závěsná
  • Vysoká židle USE* celodřevěná, ve dvou odstínech zelené, závěsná.
  • Pohovka START z otíratelné koženky, pohlcující zvuk a příjemná na dotek.
  • Stropní lampa GATSBY z kouřového skla.
  • Paraván ze světlého dřeva s prostorem pro zelené umělé rostliny.
  • Závěsné paravánové řešení AIRLEAF* z materiálu pohlcujícího zvuk.
  • Závěsný pohlcovač zvuku s umělými rostlinami.

*Pro více informací o našem sortimentu nás prosím kontaktujte na obchod@ajprodukty.cz

Pomůžeme vám s vybavením vaší jídelny!

Potřebujete inspiraci nebo pomoc s projektem na zlepšení stravovacího prostředí ve vaší škole? Ve společnosti AJ Produkty máme odborníky na interiérový design pro školní a veřejné prostředí a rádi vám pomůžeme.

Pošlete nám e-mail nebo nám zavolejte na číslo +420 283 933 763.
Pošlete nám e-mail

 

Podívejte se na naši kompletní nabídku školních produktů

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...