6 tipů, jak vytvořit lepší pracovní prostředí

6 tipů, jak vytvořit lepší pracovní prostředí

Dobré pracovní prostředí má mnoho výhod. Vaši zaměstnanci se budou cítit dobře a budou mít radost z práce, což povede ke zvýšení produktivity a následně k lepší ziskovosti. Je na vás jako na zaměstnavateli, abyste vytvořili bezpečné a ergonomické pracoviště. Podívejte se na našich 6 tipů, jak si zpříjemnit pracovní prostředí.

1. Ergonomie je klíčem k úspěchu

Požádejte o pomoc ergonoma a ujistěte se, že všichni mají k dispozici správné nástroje - u osob nižšího nebo vyššího vzrůstu může být nutné provést úpravy. Stoly, židle, počítačové monitory, klávesnice a myši jsou jedny z nejdůležitějších pracovních nástrojů.


2. Pestrá práce

Stres spojený s prací je jedním z největších problémů současného pracovního prostředí. Rozmanitost je klíčem k účinnému přecházení zraněním. Snažte se měnit úkoly, polohu, nástroje a tempo a pokud možno se vyhněte monotónním úkolům. 

Muž pracuje s paletovým regálem
Pohled do skladu s dílenskými stoly a regály

3. Zvedejte správně

Úrazy zad jsou ve stavebnictví a průmyslu velmi časté. Neexistují žádná konkrétní pravidla, ale snažte se vyvarovat zvedání pod úrovní kolen a nad úrovní ramen. Vždy se snažte nosit předměty u těla a při zvedání těžších břemen si navzájem pomáhejte. Naučte své zaměstnance správné technice od samého začátku.


4. Snižte hluk

Zlepšují soustředění při práci a snižují hluk. Použití zvukové izolace nebo chráničů sluchu může pomoci eliminovat nežádoucí hluk od strojů nebo lidí. Stanovte si jasné zásady, jak budete pracovat, abyste zvládli úkoly vyžadující soustředění. 

5. Zajistěte kvalitní osvětlení

Dobré a správné osvětlení je nezbytným předpokladem pro plnění úkolů. Najděte si osvětlení, které poskytuje dobré světlo, nebliká a neoslňuje. Povzbuzujte své zaměstnance, aby během oběda chodili ven za denního světla, zejména v tmavých měsících roku. Snižuje hladinu melatoninu v těle a zvyšuje vaši bdělost.  


6. Práce s pracovním prostředím 

Buďte znalí platných zákonů a předpisů a nesutále pracujte s otázkami bezpečnosti a ochrany zdraví. Provádějte pravidelné hodnocení rizik a vypracovávejte akční plány, abyste zajistili, že se všichni na pracovišti budou cítit dobře. 

Žena umisťuje ve skladu krabici do regálu

Zpráva o skladu 2022

Tipy pocházejí od našeho týmu projektových prodejců Davida Hassela a Therese Östbyové, kteří pomáhají firmám, aby jejich pracoviště byla každý den o něco lepší. Po vyslechnutí a analýze potřeb svých klientů přicházejí s řešením, které někdy překvapí i je samotné. 


Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...