Prostor, který podpoří kreativitu a spolupráci

Prostor, který podpoří kreativitu a spolupráci

Kde vám přicházejí dobré nápady? Co vám může pomoct k lepší spolupráci s kolegy? Se zvláštním zaměřením na tato dvě témata jsme podle nejmodernějších poznatků vytvořili zkušební kancelář. Nechte se inspirovat dynamickým prostorem, kde si své pracovní místo vybírá každý sám podle aktuální chuti a kde je přáno spontánnímu sdílení nápadů!

Znáte to: někdy chcete mít pro práci soukromí a naprostý klid, jindy se vám dobře pracuje i uprostřed ruchu a další dny potřebujete hlavně spolupracovat s kolegy. Kreativní kancelář podle našeho vzoru vám umožní všechno! Velký otevřený prostor jsme rozdělili na zóny se zaměřením na různé aktivity. Člověk tedy nesedí celý den na své židli, ale všichni si mohou vybrat místo, které jim pro daný moment a danou činnosti připadá nejvhodnější. Protože nejde o samostatné uzavřené prostory, nijak tento koncept neomezuje komunikaci mezi kolegy ani sdílení nápadů. Výsledek je efektivní, přívětivý a inspirující!

Čtyři „místnosti“ v místnosti

Kancelářím typu open-space je často vytýkáno, že jsou otevřené příliš, tedy že v nich nejde nalézt ticho a klid. Proto jsme náš prostor rozdělili na několik zón, mezi kterými se mohou pracovníci pohybovat přesně tak, jak chtějí a jak se jejich potřeby během dne mění. K dispozici je místo pro aktivní práci, tichá místnost, kombinovaná jednací a pracovní místnost a kreativní zasedací místnost. Každý prostor je jiný a i pouhé přecházení mezi nimi povzbuzuje kreativitu!

Prostory pro aktivní a tichou práci

Aktivní pracovní místnost je společenským centrem kanceláře. Nabízí 6 pracovních míst rozdělených do dvou skupin, kde lidé sedí vedle sebe odděleni akustickými přepážkami. Výškově nastavitelné stoly umožňují práci vestoje a použití nejrůznějších aktivních židlí.
V otevřeném regálu, který slouží k oddělení prostoru, našel mimo jiné místo kávovar a herní koutek, přičemž obé často spouští spontánní výměny přínosných nápadů. Pokud se hodí v této zóně setrvat déle, do úložného prostoru u stěn jsou vestavěny stylové sedací příležitosti.
Tichá místnost se hodí zejména pro telefonáty, soukromá jednání či jakoukoli práci vyžadující maximální soustředění.

Jednací místnosti s různým zaměřením

Součástí naší kreativní kanceláře jsou hned dvě zasedací místnosti. Jedna – s výškově nastavitelnými stoly – je jako dělaná pro brainstorming. Výzkumy totiž ukazují, že vestoje jsme kreativnější a lépe spolupracujeme s kolegy! Ke změně z klasické konferenční místnosti není třeba mnoho, vyzkoušíte to taky? Naši zasedačku jsme navíc vymalovali žlutou barvou, která působí pozitivně na energii. Aby žádná důležitá myšlenka neupadla v zapomnění, každému na dosah je tu kreativní vybavení jako bílé magnetické tabule, barevné fixy, papírky atd.
Pro formální využití se víc hodí konferenční místnost úplně klasická. I na to jsme mysleli. Jednání se vždycky může protáhnout a představenstvu nebo významnému klientovi chcete zaručit pohodlí, proto je tento prostor vybaven polstrovanými konferenčními židlemi. Zároveň ale může velký stůl s židlemi sloužit pro samostatnou práci několika zaměstnanců nebo spolupráci např. na projektu. I tady je k dělení prostoru prakticky využit regál, jehož části navíc slouží i jako pracovní plocha – elegantní a prostorově nenáročná alternativa ke stolu.

Myslete dopředu – zejména na flexibilitu

Jak je vidět z obrázků, veškeré vybavení spolu ladí, i napříč jednotlivými zónami. Jednotný styl a použitá paleta barev působí elegantně a moderně, ale navíc takový výběr oceníte i v případě, že byste za pár let chtěli nábytek v místnostech promíchat. Při plánování interérů je vždycky dobré myslet na alternativy pro budoucnost a volit flexibilní nábytek využitelný v různých prostředích.
Velkým problémem sdílených kanceláří je hluk. Naštěstí se s ním dá poměrně snadno bojovat, a to pomocí textilií (závěsy, koberce, textilní povrch nábytku) a akustických přepážek a panelů. Zdi obložené nástěnnými akustickými panely znatelně tlumí nežádoucí ruchy, ale navíc působí velmi dekorativně a stylově.

Oáza pro tělo

Odborníci na ergonomii v nadsázce říkají, že nejlepší pracovní pozice je ta, kterou si vyberete příště. Při navrhování kanceláře jsme si tedy dali záležet i na jejích ergonomických parametrech a volili jsme vybavení, které vám bude změny pracovní pozice usnadňovat. Rozmanitost jednotlivých zón naší zkušební kanceláře navíc láká k pohybu a je tudíž prospěšná pro tělo. Našli jste tu pravou! Bingo!

Vybavení pro kreativní kancelář

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...