Myslete na funkčnost, a pořiďte si dobře naplánovanou kancelář

Může běžná kancelář poskytnout co nejlepší podmínky pro vše, co je třeba udělat během běžného pracovního dne? Ano, pokud jsou kancelářské prostory rozděleny do zón s různými funkcemi a typy zaměření - od společenských a konferenčních místností až po nerušenou práci u pevných stolů a v menších zasedacích místnostech. Zde je několik tipů, jak si můžete naplánovat kancelář tak, abyste vytvořili lepší pracovní prostředí pro všechny své kolegy.

Příjemné vstupní prostory a prostory pro zákazníky

Začneme-li u vchodu, jedná se především o místo setkávání. Zaměstnanci, zákazníci, dodavatelé, dodavatelé zboží - všichni jsou zde vítáni. Vzhledem k tomu, že se zde mluví a někdy může být trochu hlučno, místnosti pro práci, která vyžaduje ticho a soustředění, by měly být umístěny raději v určité vzdálenosti. Na druhou stranu lze konferenční místnost umístit v blízkosti vchodu, aby personál nebyl rušen návštěvníky, kteří se pohybují po areálu.

Jak tedy zařídit, aby vstup vypadal dobře? Dobrou péčí o návštěvníky! Nejlepší je mít recepci s obsluhou, která hosty přivítá a provede. Obsluhu nemáte? Umístěte cedule, aby návštěvníci, kteří vás navštíví poprvé, hned věděli, kde se mají zaregistrovat, a necítili se ztraceni.

Kontaktujte nás pro bezplatnou konzultaci

Modulární sedačky Variety
Sedačky Variety v prostředí kanceláře
Pohled na oddělené místnosti v kanceláři
Pohled na zasedací místnost s projektorem

Malé zasedací místnosti pro menší setkání

Pracovní týden zahrnuje mnoho různých schůzek, od důvěrných rozhovorů až po brainstorming a krátké kontrolní schůzky - a mnoho z nich probíhá ve stejnou dobu. Proto je dobré mít několik malých zasedacích místností, nejlépe v sousedství pracovních míst, aby se minimalizoval "pohyb" po místnosti. Tyto místnosti jsou také vhodné pro individuální práci s vysokou mírou soustředění a pro účast na online schůzkách - tak, aby nerušily sousedy v kancelářském prostředí.

Akustické sedačky v kanceláři

Udělejte vstup trochu osobnější

Zamyslete se nad komfortem kancelářského prostředí. Rozdělte úložné prostory a paravány tak, abyste vytvořili osobní sféry, a použijte koberce a akustické panely, abyste vytvořili příjemné zvukové prostředí. Doplňte je malými tichými místnostmi nebo kabinami, které umožní nerušenou konverzaci. Využívejte co nejvíce denního světla, ale umístěte stoly a monitory tak, aby světlo přicházelo z kratší strany, aby nedocházelo k oslnění a odrazům.

Pohled na jídelnu
Pohled na odpočinkovou zónu
Pohled na oddělené zázemí kanceláře

Přemýšlejte o funkcích, pohybech a flexibilitě

Klíčovými slovy pro úspěšný design kanceláří jsou funkce, plynulost a flexibilita. Plánováním toho, co se bude dělat, jak se budou lidé v prostoru pohybovat a že některé oblasti lze využít k více než jedné věci, lze zlepšit každou kancelář. Rozdělení prostoru na zóny s různou úrovní zaměření - individuální práce, schůzky a odpočinek - je jednoduše nejlepší způsob, jak vytvořit prostor pro všechno a všechny v kanceláři.


Chcete pomoci s vytvořením dobře navržené kanceláře? Obraťte se na nás s pomocí při navrhování interiérů.

Chcete vědět více?

Vyplňte následující formulář a my se vám během následujících 2 pracovních dnů ozveme.
Typ organizace
Vaše zprávaPřílohy
Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte s Ochranou osobních údajů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...