Podívejte se, jak nejlépe zabezpečit důležité kancelářské dokumenty

Podívejte se, jak nejlépe zabezpečit důležité kancelářské dokumenty

Při výběru kancelářského nábytku myslete mimo jiné i na to, zda budete potřebovat bezpečně uschovat tajné či důležité dokumenty. Pokud ano, je namístě přemýšlet o zamykatelném nábytku.

Svým kolegům i zaměstnancům věříte, ale přesto je potřeba některé dokumenty dát raději pod zámek. Myslete například na zabezpečení dokumentů s údaji zaměstnanců v souladu s GDPR. Tomuto účelu poslouží hned několik typů kancelářského nábytku.

Zamknout můžete zásuvkový kontejner i skříňku

Pokud si hodláte pořizovat kontejner se zásuvkami, hledejte takový, který má alespoň horní zásuvku uzamykatelnou. Dokumenty budou v bezpečí, ale zároveň se k nim s klíčem pohodlně dostanete.


Další možností jsou uzamykatelné skříňky – ty se hodí především v případě většího množství tajných dokumentů nebo dokonce celých šanonů. Můžete mít klasickou skříňku s otevíracími dveřmi, ale i tu s dveřmi posuvnými – ta se hodí především do menších kanceláří.


Kancelářská skříň nemusí být uzamykatelná celá. U některých modelů se dá například spodní část zavřít a zamknout, zatímco horní polovinu skříně tvoří otevřené poličky. Do nich můžete umístit ostatní dokumenty. Pracujete-li s větším množstvím dokumentů s osobními údaji, pořiďte si rovnou uzamykatelnou kartotéku.

Zámky si do nábytku můžete nechat vložit dodatečně

Máte už kanceláře kompletně vybavené relativně novým nábytkem a nechce se vám jej vyměňovat za uzamykatelný? Pak si nechte do již zakoupeného nábytku nainstalovat nábytkové zámky. Ty se dají umístit do zásuvkového kontejneru, ale i do skříňky, a dokonce na sklo.


Pořídit si můžete také uzamykatelný box, který se hodí k ukládání osobních věcí. A pokud v kanceláři uchováváte dokonce hotovost, cennosti či akcie, přemýšlejte o pořízení trezoru. Další bezpečnostní možností je pohybové čidlo nebo kompletní kamerový systém.

Pomůže také zamykání kanceláře či kamerový systém

Dokumenty budou v ještě větším bezpečí, pokud budete zároveň zamykat svou kancelář a v budově se instaluje kamerový systém. Obzvlášť osobní údaje či citlivá data by měla být dokonale zabezpečena.

Zabezpečte vaše dokumenty

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...