Vybavte školku od šatny po hernu

Vybavte školku od šatny po hernu

Předškolní vzdělávání je důležitou součástí každodenního života dětí i zaměstnanců. Jaký nábytek do školky je na trhu k dispozici, abyste mohli prostory co nejlépe využít? Zařízením podle pedagogiky, zaměřením se na úložné prostory, výběrem flexibilního předškolního nábytku a nabídkou praktických pracovních ploch se školka stává lepší a zábavnější.

Pořádek v šatně mateřské školky

Oblečení velkého počtu dětí je třeba skladovat v omezeném prostoru, což vyžaduje chytrá řešení. Věšáky na oblečení se dodávají v mnoha různých provedeních. Aby šatna vypadala uklizeně i přes velké množství oblečení a věcí, jsou dobrým řešením skříňky s dvířky. Dvířka, která zůstávají otevřená, usnadňují proces, kdy je třeba věci vyndat nebo uložit. Panty s měkkým dovíráním zabraňují hlučnému zabouchnutí dveří.

Díky mobilnímu věšáku na boty lze mokré svrchní oblečení umístit před vchod, dokud zcela nebo částečně neuschne. Pak jej lze přinést dovnitř, aniž by voda kapala na podlahu v šatně.

Chytré a flexibilní vybavení

Pro dobré učební prostředí je důležité, aby byl nábytek v mateřské škole flexibilní. Pak lze prostředí snadno měnit v závislosti na potřebách a činnosti. Nábytek s uzamykatelnými kolečky lze podle potřeby snadno přemístit nebo odvézt. Stohovatelné židle a stoličky se snadno skladují a lze je snadno odstranit, když se změní potřeby místnosti. Chytré úložné skříňky s rozkládacími deskami lze použít jako hrací stůl nebo kreslicí tabuli.

Vytvořte "místnosti v místnosti" pomocí panelů a dělicích příček, které jsou účinné i pro tlumení zvuku. Použití příček je dobrým způsobem, jak rozdělit místnost na různé části. Přispívá to k dobrému prostředí pro učení.

Zaměřte se na správné uskladnění

Ve školce je často zapotřebí skrytý i otevřený úložný prostor, což vyžaduje různé typy nábytku. Otevřené regály s plastovými boxy a úložné skříně jsou vhodné pro hračky a materiály, které musí být snadno přístupné, zatímco skryté úložné prostory nebo vysoké police jsou vhodné pro věci, které je třeba uložit hůře dostupné. Využijte stěny místnosti. Nástěnné police šetří místo, usnadňují úklid a umožňují využít prostor pod nimi.Prostor pro hru

S hracím nábytkem, stoly pro aktivity a měkkými hracími prvky si děti mohou procvičovat jemnou motoriku a učit se při zábavě. Díky různým zónám aktivit mohou probíhat klidné i fyzicky aktivnější hry současně.


Útulné místo pro setkávání

S nádherně měkkým kobercem na podlaze se celá místnost okamžitě stane útulnější. Zároveň získáte pohodlné místo pro setkávání, které je ideální pro hraní, zpívání a hlasité čtení. Výhodou koberce je také to, že skvěle pohlcuje zvuk a dodává energii barevným nádechem. Nezapomeňte vybírat koberce s pogumovanou spodní stranou, která dobře přilne k podlaze, aby se snížilo riziko uklouznutí.

Chybí vám místo na pohovce? Pak mohou být lákavou různá pódia a stupínky, které lze donekonečna obměňovat a využívat ke všemu možnému od hraní až po vyprávění příběhů. Doufáme, že jsme vám tímto poskytli inspiraci, jak lze školku zařídit.

Časté dotazy

Zvuk pohlcující paravány a nástěnné textilie s hravými vzory jsou účinné proti vysoké hladině hluku a zároveň slouží jako dekorace.
Vyberte si odolný nábytek, který vydrží hru a kreativitu. Nízké police s otevřenými úložnými zásuvkami a skříňkami jsou vhodné pro věci, ke kterým děti potřebují snadný přístup, zatímco uzamykatelné skříňky jsou vhodné pro věci, které je potřeba uložit na hůře přístupném místě.
Vyberte si prostorově úsporné police a věšáky, které lze podle potřeby rozšířit a nejlépe i upravit.

Chcete vědět více?

Vyplňte následující formulář a my se vám během následujících 2 pracovních dnů ozveme.
Typ organizace
Vaše zprávaPřílohy
Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte s Ochranou osobních údajů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...