Různé typy kancelářských židlí

Průvodce: Jaká kancelářská židle se pro vás hodí?

Dobrá kancelářská židle kopíruje pohyby vašeho těla, snižuje riziko zranění z přetížení a pomáhá vám správně sedět. Který model však splňuje vaše požadavky na pohodlí, design a ergonomii? Nejlépe hodnocená židle k počítači v testech nemusí být pro vás ta nejvhodnější! Uvedli jsme pět věcí, které je třeba zvážit před nákupem nové židle k psacímu stolu.

1. Jak dlouho sedíte?

Doba sezení má velký vliv na výběr židle k pc. Obecně platí, že čím déle je židle určena k sezení, tím lepší je její ergonomie a funkčnost. V naší nabídce najdete pc židle pro následující doporučené doby sezení:

4 hodiny: základní kancelářské židle pro ty, kteří jsou často na cestách a v kanceláři tráví jen krátkou dobu.

8 hodin: pohodlné a ergonomické kancelářské židle pro ty, kteří sedí téměř celý pracovní den.

12 hodin: tyto židle poskytují exkluzivní možnosti přizpůsobení s optimálním komfortem sezení až po dobu 12 hodin.

24 hodin: Židle pro dlouhodobé použití v řídicích místnostech, call centrech, poplachových monitorovacích centrech a dalších prostředí s vysokými nároky na různé možnosti přizpůsobení a odolnost.


 

Dva lidé sedí u oddělených stolů v kanceláři
Žena sedí na ergonomické kancelářské židli a opírá si ruku o područku

4. Několik dalších funkcí a příslušenství

Kromě funkcí souvisejících s ergonomií a pohybovými vzorci můžete přidat také specifické příslušenství a funkce. Područky na kancelářské židle a opěrka hlavy jsou k dispozici jako volitelné příslušenství pro naše jednodušší modely, jinak jsou součástí základní verze kancelářských židlí.

Vysoké nebo nízké opěradlo: Základním pravidlem je nízké opěradlo, pokud jste malého vzrůstu, a vysoké opěradlo, pokud jste o něco vyšší.

Opěrka hlavy: Je to stylový detail a praktická funkce v jednom. Opěrka by měla být v oblasti krku, aby ulevila vaší šíji a ramenům.

Područky: Měly by ulevit ramenům a měly by mít nastavitelnou hloubku, abyste si mohli opřít předloktí o ně nebo o stůl. V mnoha případech je lze nastavit i na výšku a šířku.

Síťovaná opěrka zad: Není jen záležitostí vzhledu, ale má také praktickou funkci. Síťované opěradlo umožňuje průchod vzduchu a je ideální volbou, pokud máte tendenci se trochu zahřívat.

Různorodost: Doplňte svou běžnou kancelářskou židli o aktivní židli, abyste ještě více změnili svou pracovní polohu. Balanční židle, balanční míče a míče na pilates posilují vaše tělo při sezení a práci. Sedlová židle vám poskytne přirozenou a ergonomickou polohu při sezení.
 

Sezení na aktivních židlích
Kancelářská židle Marlow
Kancelářská židle Marlow

5. Barva, tvar a materiál

Jakmile si vyberete kancelářskou židli, která odpovídá vašim potřebám, zbývá poslední a možná nejpříjemnější část, a to výběr vzhledu. Zvažte také, co se hodí k vašemu psacímu stolu. Naše počítačové židle fungují stejně dobře v malé domácí kanceláři jako ve firmě. Mnohé židle se dodávají v několika barvách, takže si můžete jeden model vyzdobit různými barvami nebo stejnou barvou, ale různými modely. Pokud jde o materiál, nejčastěji se používá látka, ale nabízíme také umělou i pravou kůži. Výběr je na vás.

Naše široká nabídka vám zaručí, že najdete kancelářskou židli, která vám bude vyhovovat, ať už jste kdokoli. Pokud si nevíte rady s výběrem, neváhejte nás kontaktovat - rádi vám pomůžeme!

Časté dotazy

Pokud denně pracujete u stolu, je pro vás nejlepší volbou kancelářská židle, protože židle, kterou lze nastavit tak, aby vám vyhovovala, je pro vaše tělo jednoduše lepší.
Postupujte podle výše uvedených kroků a najděte si tu správnou kancelářskou židli, ale ve zkratce: co potřebujete k pohodlnému sezení během pracovního dne?
Všechny naše kancelářské židle jsou navrženy tak, aby vydržely mnoho let, ale jejich životnost bude samozřejmě delší, pokud se o židli budete řádně starat!
Nejlepší kancelářská židle je ta, která vyhovuje vám a vašim podmínkám. Židle by se měla přizpůsobit vám, ne naopak!
Dobrá kancelářská židle nemusí být vždy ta nejdražší. V závislosti na tom, jak moc a jak chcete sedět, máme kancelářské židle v různých cenových relacích.
Vždy byste měli dosáhnout nohama na zem, jinak je židle příliš vysoko. Ujistěte se, že se vaše záda dotýkají opěradla a že opěrka hlavy je ve výšce vašeho krku, nikoli hlavy.
Nastavení kancelářské židle závisí na tom, jak chcete sedět. Nezapomeňte však využít funkce, kterými je vaše židle vybavena, abyste dosáhli co nejergonomičtějšího sezení.
Když sedíte na židli, měli byste být schopni položit chodidla na zem a zároveň by vaše předloktí měla ležet rovnoběžně s povrchem stolu.
Dobrá kancelářská židle vydrží mnoho let, pokud se o ni staráte, ale když funkce, které jsou pro vás důležité, již nefungují správně nebo je nelze opravit, je čas začít hledat novou židli.
Opěrky hlavy představují snadný způsob, jak udržet správnou polohu krku, a tím také působit proti špatnému držení těla, které může časem způsobit bolesti krku, ramen a zad.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...