I na terase nebo na balkoně můžete pracovat. A co budete k tomu potřebovat?

I na terase nebo na balkoně můžete pracovat. A co k tomu budete potřebovat?

Pracujete z domova, ale sedět mezi čtyřmi stěnami vás už nebaví? Pokud máte balkón či terasu, dokážete si domácí kancelář pohodlně zařídit i tam. Poradíme vám, jak na to.

 

Rozhodující je, co všechno ke své každodenní práci z domova potřebujete. Stačí vám jen notebook, nebo se neobejdete bez monitoru, diáře či zápisníku? Tomu byste měli přizpůsobit zařízení své outdoor kanceláře.

Bez elektřiny to nepůjde

Jestli pracujete na počítači, zajistěte si přívod elektrické energie. Terasy rodinných domů někdy bývají vybaveny venkovní zásuvkou, ale v případě balkonu či bytové terasy bude pravděpodobně potřeba použít prodlužovák (někdy s větším množstvím zásuvek) a přivést tak elektřinu z bytu.
Prodlužovák ani počítač či jiná elektrická zařízení neponechávejte venku dlouho bez dozoru. Pomýšlejte na to, že může kdykoliv začít pršet a i když se balkon či terasa pyšní zastřešením, kvůli silnému větru se může voda dostat i tam, kde byste ji nečekali. Důležitá je taktéž ochrana před přímým sluncem – hrozí například přehřátí notebooku.

I na čerstvém vzduchu oceníte kancelářský nábytek

Láká vás myšlenka posezení s notebookem v pohodlném zahradním křesle či lehátku? Výjimečně to zkusit můžete, ale z dlouhodobého hlediska je třeba i pro práci na terase pořídit skutečný kancelářský stůl a kvalitní kancelářskou židli.
Kancelářský stůl může umožňovat nastavení výšky. Stejnou funkci by měla nabízet i židle, budete tak mít jistotu ideálních podmínek pro zdravé sezení. Pracovat na počítači se ale dá také vestoje – i to umožňuje výškově nastavitelný stůl. Pořídit si k němu můžete třeba i speciální kancelářský chodicí pás. Pohyb během práce povzbudí krevní oběh a vede k lepšímu okysličení mozku. V kombinaci s čerstvým vzduchem pak budou ve vaší mysli vznikat ty nejlepší nápady.

Zvládne to vaše Wi-Fi?

Pracovat na počítači se dá skoro odkudkoliv (třeba i z terasy či balkónu) – pokud si k tomu vytvoříte ty správné podmínky. Kromě zásuvky a kvalitního kancelářského nábytku nemůže chybět ani dostatečně silný Wi-Fi signál.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...