Jednoduché způsoby, jak se udržet v kondici i při sedavém zaměstnání

Jednoduché způsoby, jak se udržet v kondici i při sedavém zaměstnání

Sedíte v práci každý den 8 hodin u stolu? A domníváte se, že to jedna nebo dvě hodiny cvičení týdně vykompenzuje? Pak jste na omylu - nestačí to, ani kdybyste trénovali jako maratonský běžec. Každý, kdo v sedě tráví celou pracovní dobu, je vystaven rizikům sedavého zaměstnání: bolesti svalů, ztuhlosti, nadváze a zvýšenému riziku diabetu 2. typu. Naštěstí existuje jednoduché řešení: stačí, abyste byli během pracovního dne aktivnější. A jak na to?

 

V AJ Produkty se už dlouho věnujeme řešení tohoto problému. Rozšiřujeme sortiment nábytku a vybavení, které vybízí k fyzické aktivitě v kanceláři (výškově nastavitelné kancelářské stoly a jednací stoly, židle podporující aktivní sezení, balanční podložky atd.), publikujeme články a spouštíme kampaně upozorňující na tento problém.


V kampani "Jak se v práci cítit lépe" chceme ve spolupráci se švédskou maratonskou běžkyní a influencerkou Petrou Månström ukázat, jak lze v každodenním životě jednoduše zvýšit svoji fyzickou aktivitu. Petra Månström je uznávanou žurnalistkou, která se zaměřuje na běh, zdraví a pohodu a o této problematice má výborný přehled. I když trénuje více než většina ostatních, v pracovních dnech se též nevyhne dlouhým hodinám strávených u počítače.

Jednoduché řešení zdánlivě složitého problému


Přestože Petra cvičí opravdu hodně, ani v jejím případě nestačí všechny její týdenní tréninky vykompenzovat hodiny sedavé práce. Tělo zkrátka potřebuje aktivitu i během pracovního dne. Naštěstí to však není tak těžké, jak se to na první pohled může zdát.


Máte kancelářský stůl s nastavitelnou výškou? Pak můžete posilovat své svaly v průběhu dne střídáním práce vestoje a vsedě. Další možností, jak posilovat, je pořízení sedlové židle nebo balanční židle, které podporují aktivní sezení. Tyto židle vám neumožní sedět běžným, často shrbeným způsobem, ale naopak vás nutí zapojit svaly, které podporují správné držení těla. Posilujete i bez vynaložení velkého úsilí.


Pokud takové vybavení nemáte k dispozici, nezoufejte. Pravidelně si dopřávejte pauzy na protažení vestoje a uvolnění ztuhlých svalů, k tiskárně a pro kávu choďte záměrně delší cestou, občas si naplánujte schůzku za chůze - tím vším prospějete svému zdraví a vaše tělo vám poděkuje.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...