Jako na koňském hřbetě: 3 důvody, proč si do práce pořídit sedlovou židli

Jako na koňském hřbetě: 3 důvody, proč si do práce pořídit sedlovou židli

Vybavujete si domácí pracovnu pro home office a chcete zkusit něco nového? Nebo vám jen nevyhovuje klasická kancelářská židle? Pak přemýšlejte o jiném způsobu sezení u počítače. Pro začátek můžete vyzkoušet balanční podložku, na část pracovní doby třeba i balanční míč. Mohla by vám ale pomoci i sedlová židle.

Ta sice ještě není v kancelářích a na jiných pracovištích tolik rozšířená, zkuste o ní ale uvažovat. Přinášíme vám tři důvody, proč si právě sedlovou židli pořídit.

Nejen vaše záda vám poděkují

Kancelářská židle sedlového typu skutečně připomíná koňské sedlo a stejně jako při jízdě na koni vyžaduje vzpřímenou polohu horní poloviny těla. Podporuje tak ergonomické držení těla. Na rozdíl od klasické kancelářské židle se na té sedlové nepřistihnete opření v nepřirozené poloze s bolavými zády a krkem. Snáze také najdete pohodlnou polohu.


Díky tvaru sedáku podpoří zapojení svalů zad a trupu – nedovolí vám se hrbit. Výsledkem dlouhodobého sezení na tomto typu židle bude nižší napětí v ramenou, menší zátěž kolen či boků a také podpora krevního oběhu ve spodní části těla. Samozřejmostí je výšková polohovatelnost, která umožní správnou polohu těla vůči kancelářskému stolu.

Výjimečnost tkví v designu a stylovosti

Jednou z vlastností, kterou nelze sedlové židli upřít, je její neobvyklý design. Skvěle zapadne do moderní kanceláře založené na minimalismu, ale i do klasické, rustikální či retro kanceláře. Po čase se vám bude zdát, že tato židle byla v kanceláři dřív než vy.


Vybírat můžete z několika vzhledových typů. Základna s kolečky bývá nejčastěji černá či stříbrná. Barva sedáku se ale u některých modelů může lišit. Co třeba šedá, světle modrá či vínová varianta?

Získáte více prostoru a flexibility

Na první pohled je jasné, že se sedlová židle od té klasické kancelářské v mnohém liší. Jde především o velikost, respektive prostorovou náročnost. Pokud máte už tak za pracovním stolem málo místa a ještě musíte bojovat s objemnou židlí, přinese právě sedlová židle vítanou změnu. Snadno ji obejdete a lehce se na ní přesunete jinam bez odírání objemného opěradla či opěrek o zeď či kancelářský nábytek.


Budete tak flexibilní. Snadno se otočíte na druhou stranu stolu, dosáhnete na dokumenty v regálu a ohnete se pod stůl pro spadlé pero. Celá kancelář vám najednou bude připadat vzdušnější.

Opěradlo může zmírnit nezvyklou změnu.

Je to na vás trochu moc a neumíte si představit tak velkou změnu v sezení u stolu? Pro začátek můžete zvolit sedlovou židli s opěradlem, která vám bude více připomínat váš původní styl sezení.

Naše sedlové židle

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...