Vychytávky, se kterými vyzrajete na sedavé zaměstnání

Vychytávky, se kterými vyzrajete na sedavé zaměstnání

Lidské tělo je stvořeno k pohybu a nejzdravější poloha je vždycky ta nová, kterou se právě chystáte zaujmout. Pohyb by proto měl být součástí i našich pracovních dní, pro začátek třeba jen ve formě občasného stání místo sezení. Díky vhodnému vybavení si ani nevšimnete, že pro své zdraví děláte něco navíc. Naše nabídka skýtá mnoho takových pomocníků!

Střídejte sezení a stání

Stání posiluje celou řadu svalů, podporuje krevní oběh a prospívá správnému držení těla. Oproti sezení je tedy prospěšnější jak pro tělo, tak pro mozek. Stůl s nastavitelnou výškou, u kterého můžete chvíli sedět a chvíli stát, je proto dobrou investicí, která se vám bude vracet už od prvního dne a odrazí se na vaší pohodě. Pracovní dny už nebudou tak jednotvárné a změna se stane příjemným společníkem. Polohování může být elektrické nebo manuální a na výběr je nepřeberné množství designů.

Výzva jménem balanční podložka

Výhody práce vestoje jsou jasné. Ale protože nic není černobílé, je třeba myslet i na případné problémy a vyvarovat se nadměrné zátěže nohou. S tím skvěle pomůže protiúnavová podložka či rohož, která je měkká, pružná a stání obecně zpříjemňuje. Jste-li dobrodružnější povahy, vyzkoušejte balanční podložku, která vás udrží v pohybu nonstop! Vyrovnávací cvičení posilují svaly nohou, břicha a zad a zlepšují tak držení těla. Samozřejmostí je podpora krevního oběhu.

Kancelářská židle jako bezpečný přístav

Jeden snadno nabyde dojmu, že sezení je naprosto nežádoucí. Není to tak! Jednou za čas se hodí ulevit kolenům a chodidlům, a to jde nejsnáze vsedě. Výběr správné kancelářské židle si proto také zaslouží vaši plnou pozornost. V první řadě se orientujte podle toho, kolik času budete na židli každý den trávit. Kvalitní kancelářská židle nabízí možnost přizpůsobení vaší hmotnosti a výšce a poskytuje kvalitní oporu rukám, bedrům i nohám. Měla by také podporovat ergonomickou polohu. Dobrý výběr se projeví jednak na vašem pohodlí, ale i na pracovní výkonnosti!

Aktivní židle a jejich výhody

Pokud chcete časté změny polohy opravdu přijmout za své, ideální pro vás budou tzv. aktivní židle, které vyžadují neustálé hledání rovnováhy a udržují tak tělo v nepřetržitém pohybu. Do této kategorie spadají sedlové židle, balanční židle a balanční míče. Spojuje je aktivace svalů trupu, podpora ergonomické polohy a krevního oběhu. Pohodlně sedíte a těchto účinků si ani nevšimnete. Není to skvělé?

Pomalu, ale daleko

Pro všechny, kteří tráví pracovní dobu převážně u stolu, a jejich zdraví jim není lhostejné, máme speciální rotoped ke stolu. Nemusíte se prohánět venku a stejně pocítíte pozitivní účinky cyklistiky! Šlapání v nízké intenzitě vás příjemně aktivizuje, nebude vaše myšlenky odvádět od práce a přitom tělo dostane přesně to, co potřebuje. Odpor pedálů si můžete nastavit podle aktuální chuti. Na displeji uvidíte rychlost, ujetou vzdálenost, čas a počet spálených kalorií. Snadno tedy poznáte, jestli se zlepšujete.

Dejte věci do pohybu

Práce a stání k sobě skvěle pasuje. Práce a pohyb je ještě lepší kombinace! Jak jí docílit? Pořiďte si chodicí pás! Při chození budete spalovat kalorie jedna radost a krevní oběh podpoříte přímo královsky. Okysličení organismu bude mít za následek příval nové energie a lepší nápady. Není třeba se nikterak honit, stačí mírné tempo, žádné pocení!

Porady ve jménu změny

Kdo tráví hodně času jednáními, ocení konferenční stůl s nastavitelnou výškou, u kterého se dá pohodlně stát. Takové porady mají mnoho výhod: vestoje jsme kreativnější, máme větší vůli ke spolupráci a snáze se soustředíme, takže jsou porady efektivnější a kratší. Pokud by se jednání přece jen protáhlo, máte možnost stůl spustit a na chvíli se posadit. A i v tomto případě máte na výběr: přistavíte si klasické kancelářské židle, nebo aktivní? Změna je život!
 

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...