Jak skladovat potraviny? Vsaďte na policové systémy i kovové regály

Jak skladovat pptraviny? Vsaďte na policové systémy i kovové regály

Při skladování potravin byste se v první řadě měli zaměřit na dodržování hygienických standardů. Veškeré vybavení skladu pravidelně omývejte a dezinfikujte.

Potraviny, které vyžadují při skladování nízkou teplotu nikdy nenechávejte na pospas nevyhovujícím podmínkám. Obzvlášť v případě masa by mohlo dojít k ohrožení zdraví.

Menší balení potravin pojmou policové systémy

S trvanlivými potravinami je to snazší a lze je skladovat několika způsoby. Pro menší balení, jako jsou třeba krabice či pytle, se hodí policové systémy. Jde o typ skladového regálu, který můžete donekonečna rozšiřovat dle potřeby. Základní sekce regálu se skládá z rámů a v nich zasazených polic. Výšku polic a tedy jejich rozestup můžete libovolně měnit dle objemnosti balení potravin.


Následně dokoupíte přídavné sekce, které snadno a často bez nářadí připojíte k základnímu regálu. Kvalita přídavných sekcí je stejně vysoká jako v případě základu, můžete tedy přidávat další a další části.

Paletové regály lze bez obav rozšiřovat

Větší balení na paletách nejlépe uskladníte v paletových regálech. Ty jsou rozměrově přizpůsobeny standardním paletám. Každý regál obsahuje značku s maximální nosností, která by neměla být překračována. Nosníky jsou pak částečně polohovatelné a paletové regály lze libovolně rozšiřovat pomocí přídavných sekcí. Konstrukce regálů je prostorově úsporná a hodí se tak i do menších skladů.


Nezapomínejte na to, že k manipulaci s potravinami naskládanými na paletách budete potřebovat paletový vozík. Jeho nosníky bývají polohovatelné a celý vozík je snadno ovladatelný. Může také nabízet funkci rychlozdvihu. To vše vám značně usnadní přesouvání palet s potravinami.


A použijete-li paletový nebo jiný vozík, myslete na překážky, které by transport potravin mohly ztížit. S překonáváním menších nerovností, jako jsou třeba prahy či obrubníky, pomůže nájezdová rampa. Některé typy ramp jsou vhodné i pro svážení zboží třeba z nákladního auta.

Vozík na nářadí nabídne i pracovní plochu

K vybavení skladu by mělo patřit také nářadí, s jehož pomocí můžete opravit, smontovat či rozmontovat, co bude potřeba. Je-li sklad rozhlehlý, nejeví se přenášení sady nářadí v kufříku či v brašně jako příliš efektivní řešení. Vhodný bude v tomto případě vozík na nářadí. Ten snadno přepravíte po celém skladu a v jeho útrobách tvořených skříňkou a zásuvkami vždy najdete to správné nářadí. Vozík navíc poskytuje i malou pracovní plochu, která se může hodit při drobných opravách.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...