Efektivní skladování? Řešením mohou být policové regály i vozíky

Efektivní skladování? Řešením mohou být policové regály i vozíky

Nepostradatelným vybavením skladu jsou regály určené ke skladování zboží či materiálu. Větší provozy se pravděpodobně neobejdou ani bez manipulačních pomůcek. A co když je potřeba jednotlivé položky ještě bezpečně zabalit?

Vytvoření efektivního pracovního prostoru pro skladování a expedici vyžaduje 3 náležitosti:

  1. Potřebujete flexibilní regálový systém, který lze dodatečně upravovat a rozšiřovat podle momentálních potřeb.
  2. Nezbytné je i místo a vybavení pro snadné a rychlé balení zboží.
  3. A pomohou i vozíky, zvedáky a další vybavení určené pro manipulaci se zbožím.

Základní regál můžete bez obav rozšiřovat

Vybírat lze z několika typů regálů – především podle povahy a rozměrů zboží, které na nich hodláte skladovat. Paletové regály jsou určené přímo k uchovávání zboží na klasických paletách a odpovídají tomu i rozměry jednotlivých polic.


Výšku polic lze nastavit dle potřeby a regál můžete dokonce dodatečně rozšiřovat pomocí přídavných sekcí, které nabízejí stejnou kvalitu a stabilitu jako základní regál. Paletové regály byly navrženy tak, aby umožnily co nejefektivnější logistiku, skladování a manipulaci bez ohledu na typ zboží.


Skladujete položky podlouhlého tvaru, jako jsou třeba dlouhé dřevěné latě či plastové trubky? Pak využijete konzolové regály pro horizontální skladování právě dlouhého a lehkého materiálu. Výhodou je především snadná přístupnost, přehled o uloženém zboží a také bezpečná a rychlá manipulace.

Výšku polic snadno upravíte dle potřeby

Klasické policové regály pak využijete třeba při skladování menších balení potravin, které není potřeba přemisťovat na paletách. Nikdy však nepřekračujte maximální nosnost. Kovové regály mohou nabízet různý počet polic, jejichž výšku snadno upravíte dle rozměrů skladovaných položek. Samozřejmostí je jednoduchá montáž, která nezabere zbytečně moc času.


Běžná práce ve skladu zahrnuje časté zvedání a přemisťování. Se správným vybavením to ale nemusí být žádný problém. Nerezový policový vozík pomůže s přepravou lehčích předmětů. Mezi jeho výhody patří snadná údržba a hygieničnost, díky které se hodí třeba do restauračních provozů či skladů s potravinami. Zadní kolečka vozíků bývají vybavena brzdou.

Usnadněte si přemisťování zboží třeba pomocí vozíku

Potřebujete-li přesouvat zboží na paletách, využijete paletový vozík. Lehce ovladatelné a stabilní vozíky vám umožní zboží převážet po skladu nebo jej naložit do auta. Některé vozíky lze využít i jako zvedací stoly. K rychlé přepravě nákladu o nižší hmotnosti pak slouží koloběžky s plošinou, s jejichž pomocí efektivně přesunete zboží či materiál z jednoho konce skladu na druhý.


Klasikou jsou skladové rudly, které nabízejí flexibilitu a možnost snadného přemisťování i těžšího nákladu. Bytelná nafukovací kola zajistí stabilitu vozíku a dokážou bez problémů vstřebat nárazy  a překonávat menší nerovnosti.

Zboží efektivně uskladníte, přemístíte i zabalíte

Probíhá-li ve skladu také balení zboží či materiálu, práci vám usnadní balicí stůl. Vše, co potřebujete, budete mít po ruce. Stůl může být vybaven například tyčemi na balicí papír, řezací jednotkou, tyčí na vlnitou lepenku a také odkládacími policemi. Skladování, přemisťování i balení zboží bude díky chytrým pomocníkům mnohem snazší a efektivnější.

Podívejte se na naše regály a vozíky

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...