Paletový vozík či nájezdová rampa pro efektivní vyložení kamionu

Paletový vozík či nájezdová rampa pro efektivní vyložení kamionu

Vykládání kamionů je denní náplní práce pracovníků skladu. Důležitou roli v tomto případě hraje zručnost a zkušenost zaměstnance, který v některých případech zvládne vyložit celý kamion za relativně krátkou dobu. Práci mu ale značně usnadní a urychlí také vhodní pomocníci.

Přeprava zboží z kamionu do skladu se musí odehrávat rychle. Kamion potřebuje co nejdříve znovu vyrazit a možná už na vykládku čeká další auto. Jak tedy tento proces zefektivnit? Pomůže třeba paletový vozík nebo nájezdová rampa.

Překážky snadno překonáte díky nájezdům

Chcete-li zboží, které je vykládáno z kamionu, přepravovat po skladu rychle a efektivně, bude třeba tomu celý prostor přizpůsobit. Nájezdová rampa či přejezdový můstek pomůže vozíkům či rudlům překonat prahy a další menší překážky. Některé nastavitelné rampy a nájezdy navíc můžete využít pro přepravu přímo z kamionu.


Široký hliníkový nájezd s vysokou nosností a zvýšenými okraji bude ideálním řešením pro distribuci zboží třeba pomocí rudlu. Stupínek s nastavitelným středovým kloubem zase udělá i z vyšších prahů snadno překonatelnou překážku.

Paletový vozík je nepostradatelným pomocníkem

Vykládku zboží naskládaného na paletách zase značně usnadní paletový vozík. Vybírejte kvalitní modely se snadným ovládáním a dlouhou životností. Důležitá je také funkce rychlozdvihu, díky němuž během pouhých tří záběrů dostanete paletu nad zem a můžete vyjet. Ještě snazší bude manipulace pomocí vozíku s elektrickým zdvihem.


Bytelná rukojeť s pogumovaným povrchem zase zajistí pevnější a příjemnější úchop. Typ koleček vozíku vybírejte dle druhu a rovnosti povrchu, po němž se zboží bude přemisťovat.

Nezapomeňte na kvalitní kovové regály

Proces ale zdaleka nekončí vyvezením nákladu z kamionu: náklad bude nutné rychle a efektivně uložit do polic či regálů. Skladujete-li zboží na paletách, neměly by ve vašem skladu chybět speciální paletové regály. Jejich šířka vždy odpovídá rozměrům několika klasických palet naskládaných vedle sebe.


Přepravují-li se do skladu krabice různých rozměrů, pak skvěle poslouží kovové regály. Výšku jejich polic můžete nastavovat dle situace, a navíc k nim lze dokoupit přídavné sekce a vytvářet tak policové systémy.

Zefektivněte provoz skladu ještě dnes

Vykládání zboží z kamionu můžete zaměstnancům skladu usnadnit a urychlit. Stačí jen pořídit šikovné pomocníky, jako jsou vozíky a také nájezdové rampy, které zajistí jejich hladký pohyb po celém skladu.

Pomocníci pro vyložení/naložení zboží

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...