Tipy! Chytré vybavení kanceláře

Tipy! Chytré vybavení kanceláře

Přibylo vás v kanceláři, přestěhovali jste se nebo jste změnili způsob práce? Nebo je prostě čas odměnit se novým nábytkem? Bez ohledu na důvod výměny kancelářského nábytku je dobré mít na paměti několik věcí, které vytvoří efektivní provoz a prostředí, ve kterém se zaměstnanci cítí dobře a chtějí v něm být.
Tipy pocházejí od našich projektových prodejců Davida Hassela a Therese Östbyové, kteří denně pomáhají firmám vybavit jejich kanceláře o něco chytřeji. Po vyslechnutí a analýze potřeb zákazníka přicházejí s řešením, které někdy klienty překvapí.

- Chceme zákazníky přimět k přemýšlení a také k tomu, aby viděli potřebu v budoucnosti, říká Therese. V chytře zařízené kanceláři může kus nábytku časem získat nové využití.
- Samozřejmě chceme prodávat, říká David, ale především vytvářet interiérová řešení, která zákazníkům pomohou co nejlépe využít jejich prostor.

Chytrý kancelářský nábytek v praxi

Výběrem kancelářského nábytku, který lze používat po dlouhou dobu, jste investovali do udržitelné kanceláře. Flexibilita a design, který vydrží dlouhou dobu, je ekonomicky i prakticky výhodný. Vyplatí se věnovat čas přemýšlení o tom, jaké kancelářské vybavení bude dlouhodobě fungovat nejlépe.


Nezapomeňte se dívat dopředu

Nekupujte stejný typ nábytku, který již máte, jen novější. Přemýšlejte jinak. Co potřebujete dnes - a co byste mohli potřebovat zítra? Pokud plánujete rozšíření, možná budete potřebovat do stejného prostoru umístit další pracovní stanice. Pak je dobré být flexibilní.

Tipy pro chytřeji zařízenou kancelář

  • Zrušte obří stoly. Menší plochy psacích stolů mohou uvolnit místo pro jiné věci - např. pro příjemné posezení. Menší stoly také umožňují umístit do stejného prostoru více pracovních míst.
  • Využívejte více konferenční stůl. Nedovolte, aby velikost konferenčního stolu určoval počet zaměstnanců. Stůl vybírejte podle počtu osob, které se obvykle účastní schůzek. Konferenční stůl lze navíc využívat nejen pro schůzky: například jako obědový stůl a/nebo jako další pracovní místo.
  • V několika místnostech mějte stejné židle. Pokud zvolíte stejný typ židle jak pro jídelnu, tak pro konferenční místnost (a třeba i jako židli pro návštěvy zaměstnanců), budete mít při vybavení velké schůzky se zákazníky jednotnou sestavu. Praktické a stylové.
  • Rozdělte místnost pomocí úložného nábytku. Úložné skříně jsou ideálním rozdělovačem místností. Pokud mají posuvné dveře, lze je otevřít i při omezeném prostoru, zatímco pořadače a stohy papírů zůstanou skryty. Pokud zvolíte úložné skříně jako součást řady, můžete kombinovat skříně a police různých výšek a přesto vytvořit v kanceláři jednotný styl.
  • Vytvořte si prostor pro neformální schůzky. Chytrým vybavením můžete umístit samostatná křesla přímo mezi stoly. Ideální pro neformální schůzky a příjemné přestávky na kávu.
  • Zvolte jednotné barevné schéma. Pokud je to možné - omezte se na jeden typ dřeva a jednu barvu. Vypadá to dobře dnes i prakticky v den, kdy budete v budoucnu potřebovat přestavět a přemístit kus nábytku z jedné místnosti do druhé.
  • Investujte do dobrých kancelářských židlí. Existuje jeden kus nábytku, u kterého byste nikdy neměli dělat kompromisy: kancelářské židle. Nesprávné sezení způsobuje mnoho problémů, proto je důležité mít židle, které pomáhají zaměstnancům správně sedět. Aktivní sedací nábytek s dobrou ergonomií může mít velký vliv na zdraví zaměstnanců - a také na jejich výkonnost.
  • Důležitost jídelny. Spokojenost zaměstnanců se rozhodně zvýší, pokud je k dispozici lednice s mrazákem, mikrovlnná trouba, dobrý kávovar a lákavý nábytek, kolem kterého se mohou během přestávek zdržovat. Myslete i zde na flexibilitu a vytvořte multifunkční místnost.
  • Zaměřte se na světlo. Jen málo věcí má pro naši pohodu větší význam než přístup k přirozenému světlu. Dobré světlo také přispívá k nižším nákladům na osvětlení. Přemýšlejte proto o tom, jak světlo dopadá, když disponujete prostorem. Snažte se umístit většinu pracovních míst co nejblíže oknům.
  • Snižte hladinu hluku. Otevřené kancelářské prostředí se často vyznačuje vysokou hladinou hluku, kterou lze snadno odstranit pomocí stínícího systému. Výběr paravánů na pracovní stoly je cenově dostupným řešením, které kromě ochrany před nežádoucím hlukem poskytuje také určité soukromí.
  • Myslete na kvalitu a záruku výrobku. Při výběru nábytku myslete dlouhodobě. Nákup u renomovaného dodavatele, který nabízí záruku na výrobek, stojí zpočátku více, ale pokud se vejde do vašeho rozpočtu, neváhejte. Investice do kvality vám ušetří budoucí problémy a z dlouhodobého hlediska je nejekonomičtější.
  • Vše od stejného dodavatele. Mnoho nábytkářských firem nabízí tím lepší podmínky, čím větší je objednávka. Proto se může vyplatit nakupovat veškerý kancelářský nábytek na jednom místě. Dodavatel, který má pod kontrolou váš nákupní strop, vám také může navrhnout alternativy vybavení a výrobků, které vás samotné nenapadly.

Zútulněte kancelář

Aby kancelář nepůsobila sterilně a nudně, jsou zapotřebí také dekorace. Ty vybírejte jako poslední, až když je vše ostatní na svém místě. Většina lidí tráví na pracovišti velkou část svého času, proto je důležité kancelář také útulně vyzdobit. Ovšem mějte na paměti, abyste to s dekoracemi nepřeháněli, jde přece o firmu, která by měla působit profesionálním dojmem.

Útulnost zvýší několik dekorativních obrazů. Nebojte se je seskupit na jedné stěně, abyste dosáhli co nejlepšího efektu. Pokud mají obrazy různé velikosti, obvykle vypadá nejlépe, když je zavěsíte za středovou linii. Velké obrazy obvykle nejlépe vyniknou, když jsou zarovnány u spodního okraje.

Pár zelených rostlin a měkké dekorativní osvětlení v blízkosti kávového koutku vytvoří útulnou oázu pro chvíle odpočinku. Několik dobře zvolených dekorací na správném místě má skvělý efekt. Hodně štěstí s výzdobou!

Časté dotazy

V kancelářské místnosti je důležité mít ergonomické pracovní místo s možností nastavení výšky kancelářské židle a stolu a prostor pro ukládání materiálů. Dbejte na dostatečné osvětlení. Nebojte se přidat závěsy a koberce, které tlumí zvuk a zútulňují místnost.
Přístupnost kancelářských prostor znamená, že by měly fungovat jako pracoviště pro osoby se sníženou schopností pohybu nebo orientace a pro alergiky.
Mezi kancelářským nábytkem musí být vzdálenost alespoň 70 cm, aby mezi nimi mohla osoba bez problémů projít. Aby bylo možné se s vnitřním invalidním vozíkem otočit, je obvykle vyžadována plocha široká alespoň 130 cm a pro venkovní invalidní vozík alespoň 150 cm.
Podle Švédského úřadu pro pracovní prostředí vyžadují otevřené kanceláře a zasedací místnosti obvykle výšku místnosti alespoň 2,7 metru. V buňkových kancelářích, malých zasedacích místnostech a konverzačních místnostech obvykle stačí 2,4 metru.
Kancelářský nábytek, jako jsou kancelářské židle a stoly, by měl být ergonomicky správný. Jedním z tipů je zvolit odpovídající nábytek pro celou kancelář, protože se při přestavbě hodí do všech místností.

Chcete vědět více?

Vyplňte následující formulář a my se vám během následujících 2 pracovních dnů ozveme.
Typ organizace
Vaše zprávaPřílohy
Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte s Ochranou osobních údajů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...