Jak jsme optimalizovali sklad společnosti Airshoppen

Jak jsme optimalizovali sklad společnosti Airshoppen

Švédská společnost Airshoppen dodává zboží cestujícím přímo na palubu charterových letů už více než 30 let. Minulý rok stála před nutností přestěhovat svůj sklad a s poptávkou na komplexní řešení se obrátila na společnost AJ Produkty. V budově o rozloze 12 000 m2 tak díky naší spolupráci vzniklo 4300 paletových míst a kapacita pro balení milionu objednávek ročně.
Řešili jsme vše od optimalizace půdorysu až po výrobu, dodávku a konečnou montáž všech paletových regálů a balicích stolů.
Armin Seceragic, projektový manažér v AJ Produkty

Maximální skladová kapacita

Společnost Airshoppen je součástí skupiny Nordic Leisure Travel Group a je zodpovědná za balení a distribuci zboží pro cestující v letecké dopravě po celém světě. Společnost má na skladě přibližně 1 200 druhů výrobků předních značek péče o pleť, parfémů, šperků, slunečních brýlí, sladkostí a alkoholu.

Když se společnost rozhodla v roce 2019 přestěhovat svůj centrální sklad do nového logistického areálu v Landskrone, obrátila se na nás s konkrétním požadavkem: maximalizovat kapacitu skladu na základě půdorysu budovy a zajistit, aby vše probíhalo podle plánu.

Dlouhý seznam požadavků

Rickard Larsson, obchodní zástupce společnosti AJ Produkty, který se specializuje na skladová řešení, stál v čele projektu a vytvořil kompletní řešení, které odpovídalo požadavkům zákazníka. Kromě prostorově úsporného a vysoce kvalitního vybavení zahrnovala specifikace také požadavky na správnou ergonomii, efektivní postupy expedice zboží a vysokou úroveň zabezpečení.

"Na tento úkol jsme byli dobře připraveni," říká Rickard. "Díky našemu širokému sortimentu skladového vybavení a rozsáhlým zkušenostem s velkými logistickými projekty nám netrvalo dlouho přijít s atraktivní nabídkou, která by uspokojila současné i budoucí potřeby zákazníka."

Mysleli jsme na všechno

Armin Seceragic, náš projektant, byl původně zodpovědný za všechny technické výpočty a výkresy. Následně převzal roli projektového manažera, dokud nebylo vše ve skladu stoprocentně zařízeno.

"Byli jsme schopni zajistit vše od optimalizace umístění skladového vybavení až po výrobu, dodávku a konečnou montáž všech paletových regálů a balicích stolů ve skladu," říká Armin. "Vše jsme denně konzultovali s klientem a stavební firmou. Současně jsme zařizovali i další prostory, včetně kanceláří. Byl to skvělý projekt!"

Není třeba dodávat, že každý velký či malý výrobek byl na místě včas a přesně podle návrhu.

Dodali jsme kompletní řešení

Projekt zahrnoval všechno od návrhů interiérového řešení přes řízení projektu po pravidelné inspekce. Dodali jsme následující vybavení:
• Paletové regály Ultimate, celkem 4300 paletových míst s možností označení.
• Zhruba 1000 vychystávacích míst na dopravnících integrovaných do regálů pro usnadnění manipulace s nejprodávanějšími výrobky. Všechna vychystávací místa mají s ohledem na ergonomii palety uložené na šířku.
• Bezpečnostní prvky, jako jsou zadní dorazy, zadní drátěné stěny, protinárazové chrániče a výztuže.
• Balicí stoly, vychystávací vozíky, kancelářský nábytek a další zařízení.

Kvalitní zařízení skladu pro současné i budoucí potřeby

Společnost Airshoppen se do nového skladu přestěhovala podle plánu ve druhém čtvrtletí roku 2020. Nyní má silnou pozici díky efektivnímu a bezpečnému skladu s kapacitou pro balení přibližně 2 500 000 výrobků a odbavení 1 milionu cestujících ročně.

Paletové regály Ultimate poskytují extra prostor

Ultimate je inovativní a vysoce kvalitní paletový regál navržený a vyráběný společností AJ Produky. Systém Ultimate má mnoho výhod, včetně dvou, které souvisejí s úsporou místa. 1.) Nosníky regálu jsou výškově nastavitelné v intervalu pouhých 50 mm, což usnadňuje maximalizaci skladovací kapacity. 2.) Ultimate má užší sloupky než jiné paletové regály, a proto nezabírá tolik místa na podlaze, které lze buď zaplnit dalšími paletovými regály, nebo poskytnout řidičům vysokozdvižných vozíků trochu více prostoru pro otáčení. Airshoppen se rozhodl pro druhou možnost.

Chcete si promluvit o své kapacitě a požadavcích na úložiště? Kontaktujte nás.